Грибок між пальцями ніг: ефективні засоби для лікування

Грибок, який вразив пальці ніг і стопу, вважається одним з найпоширеніших видів шкірних захворювань. Недуга має інфекційний характер і розвивається при порушенні правил особистої гігієни, різкому спаді імунітету і впливу інших супутніх факторів. Якщо лікування буде розпочато негайно, є шанс повністю позбутися від проблеми.

Чому розвивається грибок між пальцями ніг

Розвиватися гнучкий між пальцями ніг може тоді, коли для цього створюються сприятливі умови, за яких починається стрімко розмноження інфекції:

  • тепло;
  • підвищена волога;
  • відсутність особистої гігієни;
  • носиться тісний і незручне взуття;
  • тривалий прийом антибіотиків;
  • цукровий діабет;
  • контакт з носієм інфекції.

Коли починає розвиватися грибок між пальцями ніг, перші ознаки недуги можуть бути малопомітними, але їх не можна ігнорувати. При відсутності своєчасного лікування захворювання стрімко прогресує, і інфекція поширюється на нігті, стопи,інші ділянки тіла. В результаті позбутися від проблеми буде набагато складніше, потрібна тривала терапія.

Як виглядає

Проявляється грибковий вид захворювання наступними симптомами:

  • шкіра починає злегка лущиться, з часом вона буде буквально злазити;
  • турбує сильний свербіж, болючість, печіння;
  • шкіра починає тріскатися і свербіти, з'являється почервоніння, подразнення, лущення, неприємний запах;
  • у кілька разів посилюється потовиділення;
  • шкіра ступень стає щільною, твердою;
  • між пальцями ніг утворюється болючий пухирець, який буде незабаром лопатися;
  • епідерміс між пальцями ніг починає буквально пріти.

Як лікувати грибок між пальцями на ногах

Коли з'явилися перші ознаки цього виду захворювання, обов'язково хвора людина повинен самостійно провести дезинфекцію не тільки речей: ще обробляється кожен предмет, з яким відбувався контакт. Завдяки цьому інфекція не буде поширюватися далі. Таку обробку рекомендується виконувати хоча б раз в тиждень: це головна умова для того, щоб видалити грибок між пальцями ніг.

Для швидкого відновлення організму лікар призначає регулярне застосування спеціальних лікувальних мазей, у складі яких повинен перебувати міконазол, толнафтат. Терапія цими засобами триває кілька тижнів з урахуванням того, яка стадія хвороби була визначена. Це важливе правило, щоб організм не встиг адаптуватися до одного препарату.

Запобігти зараження здорових ділянок шкіри допоможе суворе дотримання всіх рекомендацій лікаря. Прописані засоби наносяться на інфіковані області до повного лікування, потім протягом наступних кількох тижнів, препарат застосовується в якості профілактики. За винятком мазі можуть призначатися і спеціальні таблетки, вбивають інфекцію зсередини. Правильно підібрати засіб від згинання між пальцями ніг зможе тільки фахівець після проведення обстеження.

Системне лікування

При виникненні грибкового ураження використання медикаментозних препаратів дає шанс вирішити головне завдання – повністю знищити збудник захворювання. Доктор призначає застосування протигрибкових засобів. Чим лікувати грибок на ногах між пальцями:

  1. Ламізил. Це протигрибковий лікарський препарат, який має широкий спектр дії. Розроблений для лікування різноманітних видів інфекційних уражень шкірного покриву, а також нігтів, волосся, слизових оболонок. Допомагає швидко зняти свербіж і запалення.
  2. Экзодерил. Протигрибковий засіб, головною діючою речовиною якого став нафтифін, що відноситься до групи аліламінів. Застосовується для лікування дерматологічних захворювань. В разі регулярного нанесення проблемні області перестають свербіти і тріскатися, знімається свербіж.
  3. Нізорал. Дане протигрибковий засіб володіє широким спектром дії. Препарат ефективний при лікуванні уражень шкіри грибком. В разі регулярного застосування шкіра перестає злазити, тріскатися, свербіти, прискорюється загоєння і усувається попрілість, повністю знищується інфекція.

Місцевий засіб

Під час лікування використовуються різноманітні мазі, креми, розчини та спреї. Якщо відбулося поширення інфекції і була вражена не тільки стопу, але і ніготь, є необхідність у додаткових препаратах. Прописувати всі лікувальні засоби повинен фахівець, але тільки після визначення стадії недуги. Розчини не менш ефективніше мазей, адже вони здатні потрапляти в глибокі шари епідермісу.

Мазь

Якщо шкіра починає сильно злазити, це головна ознака грибкової інфекції, прояви якої можна побачити на фото у спеціалізованих журналах і на сайтах. Для лікування захворювання фахівці часто призначають такий препарат, як Микоспор, який випускається у вигляді крему та мазі. Засіб розраховане на зовнішнє нанесення і його головною діючою речовиною є бифоназол. Невелику кількість мазі наноситься безпосередньо на уражені області.

Крем

Швидко вилікувати грибкову інфекцію допоможе Клотримазол. Протигрибковий синтетичне медикаментозне засіб широко використовується під час лікування дерматологічних захворювань. Якщо вчасно був визначений початковий етап розвитку недуги, препарат допомагає швидко позбутися від інфекції. Засіб випускається в декількох видах, в тому числі і у формі 1% крему для зовнішнього використання.

Інше ліки від грибка

При діагностуванні грибкової інфекції для лікування призначається препарат Канізон. Це синтетичний протигрибковий засіб, що відноситься до групи похідних імідазолу. Має яскраво виражену бактерицидну, десенсибілізуючу та фунгіцидну дії. Розчин наноситься тонким шаром безпосередньо на уражені області кілька разів в день.

Дізнайтеся, як вибрати протигрибковий засіб у таблетках.

Лікування грибка на ногах народними засобами

Допоможе швидко позбутися від грибка відвар полину. Для приготування засобу береться трава полину (500 г) та проварюється 15 хвилин в чистій воді (3 л). Потім склад залишають на півгодини, щоб добре настоявся, фільтрується і переливається в тазик. Далі приймається тепла ванночка. Таку процедуру потрібно проводити перед сном, попередньо вимивши з милом ноги.

Як запобігти міжпальцевий грибок на ногах

Для запобігання зараження грибком в майбутньому необхідно проводити процедури, спрямовані на зміцнення імунітету, приймати імуностимулятори та вітамінні комплекси. Важливо уважно і регулярно доглядати за шкірою ніг, під час миття завжди використовувати мило, ретельно витирати стопи. Варто відмовитися від носіння тісного взуття, виконаної з неякісних матеріалів.

Відео

Майн Порада: Як лікувати грибок між пальцями ніг

Відгуки

Віктор, 34 рокиВлітку стикаюся з грибковою інфекцією, локалізація якої відбувається між пальцями ніг. Раніше використовував медикаментозні креми і мазі, але вони давали лише тимчасовий ефект. Нещодавно спробував народні методики і дієвим виявився содовий розчин. Після тижневої терапії вдалося усунути проблему.
Аліна, 25 роківВідвідавши басейн, отримала грибок стопи. Сильний свербіж і неприємний запах заважали вести нормальний спосіб життя і носити відкрите взуття. Для лікування застосовувала Клотримазол у вигляді мазі. Позитивне дію було помітно вже після першого нанесення засобу. Пройшла повний курс, що складається з 14 днів, і вдалося повністю знищити інфекцію.
Ірина, 30 роківГрибкова інфекція стала неприємним сюрпризом. Лікування тривало дуже довго, але позитивний ефект був досягнутий завдяки застосуванню Ламизил який швидко зняв всі ознаки недуги. Підібрати дієвий засіб від грибка між пальцями ніг мені допоміг доктор, так як раніше проведене самостійне лікування не давало бажаного результату.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!