Видалення бородавок рідким азотом

Викликати занепокоєння невеликий за розміром наріст на шкірі може з різних причин. Естетично бородавка виглядає непривабливо, фізично здатна доставляти дискомфорт, а вірусне походження наросту вказує на послаблений імунітет. Як же швидко позбутися від неї? Надійний метод – видалення рідким азотом.

Що таке кріодеструкція бородавок

В залежності від типу новоутворення у медичній практиці використовують різні способи впливу. Видалення бородавок рідким азотом або кріодеструкція являє собою процедуру, під час якої низькі температури руйнують патологічні освіти шляхом глибокої заморозки. Під дією рідкого азоту з температурою -196 градусів за Цельсієм клітини наросту вірусного походження гинуть, бородавка відмирає, а шкіра стає гладкою. Часто пацієнтам навіть не потрібно знеболювання, а сама довга процедура за часом тривати не більше 30 секунд.

Як видаляють бородавки рідким азотом

Якщо захисні сили організму знижені, то округлі нарости можуть з'являтися на тілі буквально скрізь – від голови, на обличчі до підошов ніг. Крім дискомфорту, існує загроза подальшого інфікування організму і розростання патологічних утворень, тому необхідно звернутися до лікаря-дерматолога для їх видалення. Часто процедура проводитися вручну, рідко вимагає попереднього введення новокаїну, тільки при великих розмірах або численних наростах або якщо пацієнт – дитина.

Поетапне виведення бородавок за допомогою рідкого азоту:

  1. З резервуара з рідким азотом з допомогою довгого аплікатора набирається необхідна кількість матеріалу.
  2. Далі паличку з ватяним наконечником, змоченим в азоті, притискають безпосередньо до ураженої ділянки, витримуючи паузу від 10 до 30 секунд. Час впливу залежить від локалізації і розміру новоутворення, сама тривала процедура – це видалення підошовної бородавки рідким азотом.
  3. За мірою впливу низьких температур наріст вірусного походження побіліє і почне ущільнюватися, а після сеансу – почервоніє. Через кілька годин, максимум через добу, на замороженому ділянці з'явиться пухир з серозною рідиною, який повинен розсмоктатися через тиждень.
  4. Замість міхура з'явиться скориночка, яка відпаде і на шкірі стане помітно лише рожева цятка. Результат лікування буде помітний приблизно через два тижні після сеансу кріодеструкції: шкіра стане чистою і гладкою.

Відео: видалення підошовних бородавок рідким азотом

Видалення підошовних бородавок азотом >

Боляче видаляти бородавки рідким азотом

Припікання рідким азотом бородавок або папілом вважається менш травматичним і успішним методом лікування. Ціна і відносно невеликий проміжок часу, який потрібний для повного загоєння, роблять процедуру популярною. Наскільки чутливий метод впливу з допомогою низьких температур, можна говорити лише з урахуванням індивідуального больового порогу.

Кріодеструкція рідким азотом викликає відчуття легкого поколювання, коли людина на морозі доторкається до металу і тримає палець на поверхні кілька хвилин. Відгуки пацієнтів, які видаляли округлий наріст рідким азотом, свідчать про появу таких відчуттів під час процедури. Оскільки припікання бородавок рідким азотом зачіпає вкрай малий за розмірами ділянку шкіри і час дії той же мінімальний, то можна зовсім нічого не відчути.

Чи є протипоказання використання рідкого азоту

Естетичний дискомфорт, хворобливість – це зрозумілі причини, які викликають бажання видалити малопривабливе утворення на шкірі. Чи завжди це питання вирішується позитивно, і чи є протипоказання? Кріодеструкцію не рекомендується проводити при наявності наступних станів:

  • високий артеріальний тиск (гіпертонія);
  • висип, подразнення навколо освіти вірусного походження;
  • гостре інфекційне захворювання, ГРВІ, грип, які супроводжуються підвищенням температури, нездужанням;
  • запальні процеси внутрішніх органів;
  • епілепсія;
  • індивідуальна непереносимість.

Можливі ускладнення та наслідки припікання рідким азотом

Після процедури на ділянці шкіри, де використовувався рідкий азот для видалення бородавок, з'являється міхур з рідиною, що вимагає уважного догляду. До стадії, поки пухир не пройде, перетворившись у скоринку, його слід обробляти двічі в день саліциловим спиртом або розчином марганцівки. Якщо оберігати, не проколювати і регулярно проводити обробку, ускладнень не виникне, але вірусна природа наросту здатна викликати рецидив, оскільки інфекція легко передається через побутові предмети побуту, рушники, одяг, мочалки.

Ціни на випалювання бородавок рідким азотом

Скільки коштує припекти бородавку і де проводять процедуру кріодеструкції? Ось найчастіші питання, які цікавлять пацієнтів, охочих позбавитися від дискомфорту. Ціна на цей вид послуги значно менше, ніж лазерне видалення, а зробити її можна не тільки в Москві та Санкт-Петербурзі. Серед основних факторів, що впливають на те, скільки коштує зробити подібну процедуру, можна виділити такі:

  • рівень установи (багатопрофільний або спеціалізований медичний центр, клініки, центри медичної косметології, приватний кабінет лікаря-дерматолога);
  • населений пункт (ціна на послуги кріотерапії в Москві буде дорожче, ніж у Курську або Тюмені);
  • площа ураження (розмір доброякісного новоутворення);
  • локалізація (пальці, обличчя, інтимні місця, підошовні новоутворення);
  • кількість наростів.

При виборі цього поширеного методу лікування, ціна на послугу в Москві буде варіюватися від 1000 до 1500 рублів, якщо розмір округлого наросту не перевищує 0,5 див. більший розмір патологічного утворення на шкірі, підошовна бородавка, видалення декількох елементів – все це може подвоїти ціну від первісної вартості. Остаточну суму, скільки коштує видалення рідким азотом вийти дізнатися після консультації у фахівця.

Як виглядають бородавка після припікання азотом

Відгуки та результати після проведення процедури

Ніна, 46 роківСпосіб випалити бородавку рідким азотом мені порадила сестра. По відкликанню навіть на обличчі нічого непомітно, а в мене вона була на стопі. Сильно мучилася, наступати було боляче, тому і зважилася зробити. Ціна процедури виправдала себе результатом, коли пухир зійшов, рана зажила, і вже нічого не турбувало, ніяких дефектів.
Марина, 32 рокиУ мене з'явилася ця напасть між пальцями рук, потім стали з'являтися ще. Лазерне видалення робити не хотіла, та й ціна кусається, а кріотерапія доступніше. Переживала, що буде боляче, але виявилося, що не болючіше уколу, і процедура зайняла всього декілька хвилин. Якби вчасно видалила першу, то менше грошей довелося платити і менше дискомфорту.
Тетяна, 36 роківЧоловік після видалення підошовної бородавки скаржився на біль два дні. Пухиря великого не було, з'явилося щільне утворення з темною рідиною. Обробляла рану, як лікар прописав, п'ять днів постільного режиму, тому що йому на ногу наступати боляче було. Заживало довго, на тому місці шкірі злегка змінилася, зате вийшло видалити.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!