Видалення папілом лазером

У повсякденному житті бородавки псують зовнішній вигляд і доставляють незручності. А деякі види папілом взагалі несуть потенційну загрозу для життя. Позбутися від проблеми назавжди зараз можна за новітньою технологією – з допомогою лазера.

Потрібно видаляти папіломи на тілі

По суті папіломи – це доброякісні утворення на шкірі, але в сучасній дерматології їх вважають вірусним захворюванням. Інфекція, проникаючи в тканини епідермісу, може тривалий час себе не виявляти, але потім починає прогресувати на тлі ослабленого імунітету. Перш ніж зрозуміти, як видаляють папіломи, потрібно простежити динаміку патологічного процесу.

Папилломо-вірусна інфекція вражає людей різного віку і є початком багатьох проблем. Зміцнюючись на шкірному епітелії або слизових оболонках, вона тягне за собою виникнення інших, більш серйозних, нарости на тілі. Патологія протікає безсимптомно, але лікарі переконані, що виникають папіломи – це яскрава ознака того, що в організмі людини порушений баланс.

Що таке лазерне лікування папілом

До того, як в медичну практику увійшло лазерне лікування, видалення бородавок проводилося за допомогою низькотемпературного азоту, електрики чи хімічних реагентів. Видалення папілом лазером є інноваційною методикою, що передбачає безболісне позбавлення від новоутворення. Випромінювання низької інтенсивності стимулює мікроциркуляцію крові, сприяє прискореному загоєнню, покращує тканинне харчування. Разом з видаленням папіломи лазерний промінь запаює кровоносні судини, виключаючи виникнення запального процесу і рубців.

Як проходить лазерне видалення

У ході здійснення операції больові відчуття у пацієнта повністю відсутні. Видалення лазером новоутворень на шкірі відбувається в амбулаторних умовах протягом 1-2 хвилин. Після видалення папілом повне загоєння шкірного покриву чи слизової оболонки відбувається через 6-8 діб. При проведенні операції інструменти з шкірою не контактують, тому виключається можливість зараження будь-якою інфекцією.

Видалення папілом лазером – це надзвичайно точна процедура, при якій не зачіпаються прилеглі органи, а глибина впливу світлового потоку повністю контролюється. В процесі операції рана дезінфікується, а також відбувається одночасна стимуляція внутрішніх ресурсів для швидкого загоювання шкірного покриву. Після видалення новоутворення лікар область ранки повинен обробити розчином перманганату калію, а потім на цьому місці утворюється скориночка.

Які протипоказання має лазерне видалення папілом

Висічення новоутворення лазером вважається безпечною і щадною методикою. Проте медичні працівники не завжди беруться її проводити. Перед тим, як видалити папіломи, слід знати про можливі протипоказання до процедури:

  • цукровий діабет;
  • онкологічні процеси;
  • порушення ендокринної системи;
  • загострення герпесу;
  • тромбоцитопенія;
  • епілепсія;
  • імунодефіцит;
  • фотодерматоз;
  • гострі запальні процеси;
  • лихоманка.

Має ускладнення видалення новоутворень

Після видалення папілом лазером в деяких випадках можуть виникнути ускладнення. Якщо до операції у хворого спостерігався фотодерматоз, то процедура може спровокувати пігментацію. При підвищеній схильності до алергії на ділянці лазерного впливу іноді спостерігається гіперемія або набряк. Якщо існують проблеми щитовидної залози, то можливе утворення рубця келоидного. При чутливих шкірних покривах іноді з'являється в області лазерного впливу невелике опікове почервоніння з струповым освітою.

Щоб перерахованих вище ускладнень не виникло, протягом двох тижнів після процедури пацієнтам слід дотримуватися деяких обмежень:

  • утримуватися від надмірного холоду або тепла;
  • уникати ультрафіолетового випромінювання;
  • утримуватися від купання в морі, басейні, сауні, лазні;
  • після душу прооперований ділянка не терти рушником.

Де можна прибрати папіломи і скільки це коштує

Вартість видалення папіломи лазером варіюється від 500 до 2500 рублів за процедуру. Ціна залежить від рівня клініки, кваліфікації лікаря та цінової політики медичного закладу. Якщо пацієнту потрібні додаткові обстеження, наприклад, аналіз крові, полімеразна ланцюгова реакція або коагулограма, то підсумкова вартість буде вище. Проводять процедуру з видалення родимок, як в приватних клініках, так і в державних лікарнях.

Відео: видалення новоутворень лазером

Видалення папілом лазером

Відгуки

Юлія, 42 роки Не знала, де і як прибрати папіломи на ніжці в області століття. Навіть в онкологію хотіла піти, але в приватному медцентрі сказали, що можна вивести новоутворення лазером. Довго вагалася, але пішла. Було боляче і неприємно навіть з анестезією, а після залишалася на місці родимки випалена ямка. Заживало близько тижня, а зараз від моєї проблеми немає і сліду.
Олена, 25 років Чергове відвідування гінеколога мене дуже засмутило – в інтимному місці (зона лобка) виявилися кілька дрібних папілом. Причина – вірус. Спочатку пройшла курс противірусної терапії, а потім приступили до видалення лазером. Відчуття – ніби струмом впливають і запах неприємний. Процедура зайняла 15 хвилин.
Михайло, 21 рікНа шиї останнім часом з'явилося кілька папілом, які доставляли мені дискомфорт. Вирішив їх видалити лазером. Знеболювання не робили, але було терпимо, тільки неприємно пахло паленою шкірою. Кожна бородавка прижигалась близько 10 секунд, а після операції на їх місці залишилися чорні точки. Запевнили, що через тиждень вони відпадуть при належному догляді.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!