Краплі від грибка нігтів на ногах

При оніхомікозі патогенні бактерії вражають пластину нігтя і поступово руйнують її, проникаючи вглиб пальця. Лікування захворювання спрямоване на знищення інфекції. Для цього застосовуються протигрибкові засоби загальної і локальної дії. Краплі відносяться до другої групи, вважаються ефективною формою ліків проти грибка.

Як вибрати ефективний засіб від грибка нігтів на ногах

Грунтуючись на будові грибка, особливості його паразитування і необхідності тривалого застосування, антимикотические кошти повинні володіти певними властивостями:

  1. Безпека. Оскільки вилікувати грибок швидко не вийде, протигрибкові краплі доводиться застосовувати протягом кількох місяців або, в запущених випадках, років. Лікарі рекомендують використовувати лікарський засіб після зникнення симптомів хвороби, щоб закріпити результат. Оскільки велика кількість актуальних медикаментів загальної дії (капсули, таблетки) мають побічні ефекти, більш безпечним засобом для усунення проблеми є краплі.
  2. Дієвість. Максимальну ефективність препарату забезпечує його складу. Так, протигрибковий засіб повинен володіти одночасно двома діями – фунгіцидну та фунгистатическим (мати здатність руйнувати структуру і перешкоджати розмноженню грибкових спор).
  3. Хороша здатність. На відміну від мазей або кремів, розчин проти мікозу здатний проходити всередину нігтьового ложа.
  4. Доступна ціна. Оскільки хворому необхідний довгий курс лікування, вартість препаратів, що застосовуються, – це важливий критерій вибору.

Краплі Тербінафін

Даний препарат, аналогом якого є Ламізил, Миконорм і Бинафин, коштує недорого. Застосовується складу для терапії оніхомікозу на ногах. Крім того, краплі використовують за таких дерматологічних патологіях, як трихофітія, мікроспорія, кандидоз. Перед застосуванням лікарського препарату уражені нігтьові пластини максимально обрізають і зчісують з допомогою пилочки. Для максимальної ефективності терапії розчин використовується двічі на добу.

Засіб проти грибка нігтів на ногах Лоцеріл

Це популярне протигрибковий засіб для нігтів ніг містить аморолфіна – активна речовина. Головним завданням даного компонента є зупинка розвитку патогенних спор грибка після проникнення препарату глибоко всередину нігтя. Для терапії оніхомікозу Лоцеріл служить складовою комплексного лікування разом з ліками загальної дії. Терапевтичні властивості даного засобу зберігаються навіть після закінчення 10 діб.

Препарати від грибка нігтів на ногах у краплях Экзодерил

Антимикотические краплі проти грибка нігтів на ногах дієві проти різних видів збудників патології, включаючи такі грибкові, як дерматофіти, дріжджові, цвілеві, дріжджові. Лікарський засіб наносять один раз в день на пошкоджену область пластини і шкіру поряд з ним. Протипоказанням у Экзодерила є гіперчутливість до речовин у його складі.

Ціна крапель від грибка нігтів на ногах

Вибране лікарський засіб проти оніхомікозу буде ефективним, якщо купувати його за рекомендацією дерматолога, який визначить:

  1. стадію патології;
  2. тип збудника, під впливом якого відбулося зараження нігтьової пластини;
  3. актуальні для пацієнта показання та протипоказання.

Існує безліч доступних і дорогих препаратів від оніхомікозу, які можливо придбати в спеціалізованій точці продажу або купити в інтернет-аптеці, замовивши адресну доставку. Популярні антимикотические препарати для лікування грибка нігтів на ногах, відпускаються в аптеках без лікарського рецепту:

  • розчин Микозан (ціна – близько 800 рублів);
  • Клотримазол (ціна – 160-180 р.);
  • Екзо-дерм, Нафтифін (ціна – 350-370 р.);
  • Тербінафін гідрохлорид (ціна – близько 180 р.).

Як діє ліки проти грибка нігтів на ногах у краплях

В ідеалі краплі від грибка нігтів на ногах надають два важливих ефекту:

  • фунгістатично, завдяки якому препарат обмежує розмноження грибкових спор і зупиняє поширення інфекції в організмі.
  • фунгіцидний, що полягає у знищенні клітин грибка.

Сучасні медикаменти, які застосовують, щоб лікувати оніхомікоз, як правило, мають обидва властивості і дають відмінні результати. Головне – вибрати ліки правильно, оскільки від його складу буде залежати ефективність терапії. Довірити вибір медикаментів краще досвідченого лікаря, який проведе мікробіологічне обстеження, а на основі результатів підбере відповідний протигрибковий розчин.

Коли хвора людина використовує рідина, активні компоненти проникають всередину шкіри, створюючи в прошарках нігтьової пластини необхідну для знищення патогенних спір концентрацію. Дані препарати припиняють вироблення основного з'єднання грибкової клітинної мембрани, що порушують обмін речовин і зупиняють розвиток хвороботворної мікрофлори.

Як правильно застосовувати краплі для нігтів від грибка

Про наявність захворювання свідчать плями, зміни забарвлення, деформація, відшарування шкіри, атрофія ураженої зони нігтьових пластин. З такою симптоматикою слід звернутися до дерматолога: спеціаліст призначить адекватне комплексне лікування. Як правило, препарати проти грибка нігтів на ногах використовуються не тільки місцеві, але і внутрішні (системні). Кожен препарат має індивідуальну інструкцію по застосуванню, відрізняється тривалістю курсу та дозуванням, тому важливо перед їх застосуванням вивчати інструкцію.

Перед використанням будь-яких розчинів проти оніхомікозу слід підготувати ноги. Для цього:

  • їх миють з милом;
  • пилочкою для нігтів зчісують верхній шар, обрізають уражену частину нігтя;
  • розпарюють ноги допомогою сольової ванни – це покращує прохідність активних речовин вглиб пальця.

Дізнайтеся, як вибрати протигрибкові препарати в таблетках.

Відео: чим вилікувати грибок нігтів на ногах

Малишева: Грибок стопи і нігтів на ногах - правильне лікування. Як лікувати грибок, його симптоми?

Відгуки

Альона, 38 роківПершими ознаками хвороби була сухість і свербіж. Мучився великий палець ноги, потім пластина почала жовтіти, товщати. Для лікування використовувала різні засоби – креми Микодерм, Бифоназол, народні методи. Зараз застосовую дорогий німецький лак для нігтів Ціклопірокс. Інфекція поширюватися перестала, але більшого ефекту немає.
Павло, 31 рікБез таблеток цю хворобу не вилікувати – я близько 2 років вів з нею боротьбу, випробувавши практично усі аптечні крему, гелі, розчини. Після все ж вирішив прислухатися до слів лікаря і пропив капсули Флуконазолу (по 1 шт. на тиждень). Паралельно використовував різні краплі від грибка нігтів на ногах – Клотримазол, Экзодерил. Результат побачив через 4 місяці.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!