Список продуктів, які підвищують тиск у людини

Зниження артеріального тиску може бути викликане стресом, перенесеним інфекційним захворюванням і навіть зміною погоди. Якщо артеріальна гіпотензія не має хронічного характеру, продукти, що підвищують тиск, впораються із завданням нормалізації ваших артерій. Запаморочення, головні болі в потиличній області голови, сонливість, апатія можуть швидко пройти, якщо трохи підкоригувати власне меню.

Які продукти підвищують тиск

Харчування при артеріальній гіпотензії суттєво впливає на загальний стан організму і на тонус судин. Що підвищує тиск з продуктів? Найпоширенішим способом боротьби з гіпотензією є вживання кави, міцного чаю, гарячого каркаде. У список продуктів, які корисні при гіпотензії, можна включити чорний шоколад, обліпиху, грейпфрут. Ефективність індивідуальна для кожного організму. Трави, що підвищують тиск, ефективні при їх нерегулярному застосуванні: відвар ромашки чи м'яти відмінно справляється з нормалізацією стану артерій.

При гіпотонії

При гіпотензії у чоловіків і у жінок блідне шкіра, може з'явитися біль в очах, тахікардія. У таких випадках ефективним засобом боротьби з гіпотонією є включення в щоденний раціон граната, цитрусових, яблук. Необхідно повністю виключити з меню, м'ясне, яйця, сіль. До продуктів підвищує тиск потрібно додати обов'язкові прогулянки на свіжому повітрі і гімнастичні вправи.

На відміну від гіпертонічних положень, гіпотонія краще піддається коригуванню шляхом зміни раціону. Знижувати їжею високий тиск може бути малоефективним і небезпечним. При гіпотензії не все так критично і позитивний результат досягається в домашніх умовах без застосування лікарських препаратів. Підняття низького тонусу на здоровий рівень приходить через годину-другу після чашки кави і невеликої розминки.

При вагітності

Гормональні зміни під час виношування дитини дуже часто призводять до «стрибків» показань тонометра в обидві сторони. Майбутні мами задаються питанням, як підвищити АТ у домашніх умовах, т. к. провести всю вагітність в поліклініці нікому не хочеться. При нездужанні обов'язково скористайтеся тонометром, щоб знати реальний стан ваших показників. Навіть якщо дуже хочеться кави, шоколаду або чаю – їх не можна їсти при підвищеному тиску.

Гіпотонія при вагітності становить небезпеку не тільки для матері, але і для плоду. Знижений тонус кровоносних судин приводить до слабкого харчування плаценти і веде до недорозвиненості майбутньої дитини. Наслідком гіпотонії може бути слабка циркуляція в пальцях рук і ніг, а це призводить до хворобливого стану, нездатності зігрітися. Обов'язкові щоденні прогулянки навіть на останніх місяцях вагітності повністю виключають можливість виникнення недуги, піднімати ПЕКЛО не доведеться.

Які продукти нормалізують тиск

Для приведення стану артерій в норму слід не тільки включати в щоденне меню певні пункти, але і виключати шкідливі. Якщо ви не знаєте від чого підвищується тиск, то, найімовірніше проблема в поєднанні неправильної дієти і малорухливого способу життя. Не варто сподіватися, що з'ївши певний фрукт або випивши відвар проблема з судинами вирішиться. Необхідно повністю змінювати гастрономічні уподобання, особливу увагу приділяючи свіжим овочам і фруктам, паралельно знижуючи кількість споживаних жирів, цукру, солі.

Дізнайтеся також: зелений чай підвищує або знижує тиск, як правильно його вживати.

Відео: як підняти тиск

Проблеми зі зниженим АТ переслідують багатьох людей, але лише деякі знають, що робити для підвищення до потрібних показників. Подивившись відео, ви дізнаєтеся думку терапевта і рецепти, які знадобляться гіпотоніку в повсякденному житті. Важливі тонкощі, докладні інструкції – все це допоможе вирішити проблему з артеріями, поліпшити тонус судин і відчувати себе добре.

Дієта при гіпотонії

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!