Низьковуглеводні продукти - список для схуднення, дієти для діабетиків

У всьому світі стрімко зростає кількість людей, яким з різних причин доводиться переходити на безуглеводное харчування. Більшість сідає на дієту, основу якої складають продукти з мінімальним вмістом вуглеводів. Наскільки це дієво і корисно, спробуємо з'ясувати в цій статті.

Низкоуглеводная дієта

Низкоуглеводная дієта побудована на принципі мінімізації отримання організмом вуглеводів в результаті збільшення кількості споживаних білків і жирів. Тому про продукти, що містять вуглеводи у величезній кількості, доведеться просто забути. Це хліб та інша випічка, солодощі, макарони, каші з круп, алкоголь (навіть безалкогольне пиво), солодкі фрукти. Їсти можна тільки маловуглеводні продукти. Причому для отримання швидкого результату від низкоуглеводного харчування слід випивати до 2 літрів чистої води в день.

Для діабетиків

Лікарі всього світу радять людям з цукровим діабетом включити в раціон низьковуглеводні продукти. Хворим на ранній стадії діабету I типу за допомогою суворої безвуглеводної дієти цілком реально на час уникнути залежно від ін'єкцій інсуліну. Низкоуглеводная дієта для діабетиків II типу повинна стати способом життя – вона здатна поліпшити стан організму завдяки нормалізації рівня цукру в крові. Для видимого результату зміни стану здоров'я і поліпшення самопочуття буде потрібно кілька місяців.

Для схуднення

Харчування за схемою виключення з раціону вуглеводів дійсно стимулює швидке зниження ваги (багато відгуки в мережі підтверджують цей факт). Скільки кілограмів вдасться скинути на безвуглеводному харчуванні залежить від індивідуальних особливостей організму і від того, які низьковуглеводні продукти складають основну частину вашого повсякденного раціону. Низкоуглеводная дієта для схуднення працює і приносить очікуваний результат незалежно від статі – як жінкам, так і чоловікам вдасться схуднути з її допомогою.

Варто пам'ятати, що безуглеводное харчування має ряд протипоказань. Ризиковано сідає на таку дієту при наявності хронічних захворювань. Занадто жорстке і тривале обмеження надходження вуглеводів в організм може позначитися на роботі всіх його систем. Часто незбалансоване харчування позначається на роботі серця, печінки, нирок. Так що, якщо ви вирішили спробувати скинути вагу на гипоуглеводном харчуванні, спочатку обов'язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем.

Продукти з низьким вмістом вуглеводів

Хоча низкоуглеводная дієта виключає безліч продуктів, список інших, вміст вуглеводів у яких не перевищує допустимі норми при дотриманні гипоуглеводного раціону харчування, теж великий. Всі дозволені продукти, що відповідають принципам безвуглеводної системи живлення, які можна включати в гипоуглеводные страви і вживати у свіжому вигляді, покаже вам таблиця низьковуглеводних продуктів нижче.

М'ясо, м'ясні продукти

Риба,

морепродукти

Молоко,

молочні продукти

Овочі

Яйця, гриби, горіхи

Фрукти

Яловичина

Телятина

Баранина

Кролик

Птиця

Свинина

Субпродукти

Варені ковбаси, сосиски, сардельки

Сало свиняче в невеликих кількостях

Всі види риб і морепродуктів(кальмари, краби, креветки, морська капуста, ікра)

Молоко

Кефір

Ряжанка

Натуральний йогурт

Сир твердих сортів

Сир Вершки

Вершкове і рослинне масла в невеликих кількостях

Всі види овочів, крім картоплі. Зелений горошок, кукурудза, бобові в невеликих кількостях

Яйця курячі,

перепелині

Всі види грибів.

Всі види горіхів, насіння соняшнику

Цитрусові, яблука, гранат, ананас, абрикоси, слива в помірних кількостях.

Будь-які свіжі ягоди в помірних кількостях

Рецепти низкоуглеводной дієти

Низкоуглеводная їжа може бути смачною. З безлічі продуктів, передбачених системою безуглеводного харчування, можна готувати чудові низьковуглеводні страви. Це запечене м'ясо з овочами, різноманітні салати, рагу, овочеві супи, доповнені рибою або морепродуктами, сирники, запіканки та ін. Ви з легкістю можете інтерпретувати улюблені страви в низьковуглеводні рецепти, замінивши заборонені інгредієнти дозволеними.

Меню низкоуглеводной дієти на тиждень

Кожен, хто дотримується такої системи живлення, може повністю самостійно складати власне меню низкоуглеводной дієти і розробляти рецепти страв у відповідності зі своїми бажаннями і гастрономічними уподобаннями. Краще розділити весь об'єм їжі на день на 4-5 прийомів. Дана система не лімітує кількість з'їдених за раз продуктів, головне, щоб вміст вуглеводів у них було мінімальним.

Щоб грамотно і максимально корисно для себе розробити примірне тижневе меню, варто дотримувати наступні рекомендації:

  • Сніданок повинен бути легким, але насичувати енергією до обіду. Краще, якщо це будуть білкові продукти, які не змусять вас довго стояти біля плити: сир, яйця, овочі. Можна випити чашечку кави з твердим сиром.
  • На обід краще приготувати м'ясо або рибу з гарніром з овочів (відмінний варіант – пюре з брокколі і моркви), овочевий суп, рагу.
  • На вечерю краще їсти м'ясо або рибу плюс овочевий салат.
  • На другий сніданок і полуденок можна їсти сир, кисломолочку, несолодкі фрукти, горіхи.
  • Протягом дня можна пити чай без цукру.

Відео

Низкоуглеводная дієта

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!