Інструкція по застосуванню препарату Анвифен

Серед усіх ліків від підвищеної дратівливості, лікарі виділяють ноотропний препарат Анвифен – інструкція по застосуванню даного фармакологічного засобу включає всі необхідні відомості про курс лікування, дозування та частоту застосування. Речовина володіє безліччю корисних властивостей, одним із найважливіших вважається полегшення процесу передачі нервових імпульсів. Препарат Анвифен благотворно впливає на стан і роботу головного мозку, сприяє поліпшенню кровотоку в тканинах, нормалізує процеси обміну.

Таблетки Анвифен

Ноотропну засіб Анвифен було розроблено з метою поліпшення психоемоційного стану пацієнтів будь-яких вікових груп. Препарат сприяє усуненню таких негативних емоцій, як дратівливість, занепокоєння або тривога. Людям зі схильністю до раптових нападів паніки його прописують на регулярній основі для нормалізації процесів головного мозку.

За рахунок дії активних речовин, спостерігається поліпшення мікроциркуляції і зменшення опору судин. Пацієнти, що пройшли курс терапії з використанням Анвифена, відчувають підвищення фізичної і розумової працездатності, відзначають позитивні зміни в стані організму. Прийом кошти нормалізує пам'ять і швидкість моторно-сенсорних реакцій організму.

Склад

Ліки Анвифен випускається в декількох різних упаковках, кожна з яких відрізняється обсягом і кількістю капсул. Склад варіюється в залежності від виду препарату, проте велика частина компонентів ідентична. Активним компонентом усіх чотирьох упаковок є аминофенилмасляной кислоти гідрохлорид, до складу оболонок капсул входять три компоненти — желатин, титану діоксид і вода. В ролі допоміжних інгредієнтів виступають:

  • кремнію діоксид колоїдний;
  • гипролоза;
  • лактози моногідрат;
  • магнію стеарат.

Крім перерахованих вище речовин, у картонних пачках по 50, 125 і 250 мг можна зустріти азорубін і кілька барвників (брильянтовий блакитний та хіноліновий жовтий). Дані компоненти застосовуються виключно для того, щоб надати нейролептику в капсулах потрібний відтінок. Це ніяк не впливає на терапевтичні властивості ноотропного препарату, барвники безпечні для здоров'я пацієнтів.

Форма випуску

Лікарська речовина розфасована по спеціальним капсулам невеликого розміру, в одній блістерній пластини міститься десять штук. У продажу є декілька варіантів препарату з різною кількістю капсул. Так, найбільший обсяг ноотропного засобу представлений в Анвифен250 мг, де знаходиться п'ять контурних пластин з капсулами. Інші упаковки містять від 25 до 125 мг активної речовини і одну, дві або три пластини. Картонні пачки білого кольору, до кожної додається інструкція по застосуванню.

Фармакодинаміка та фармакокінетика

Завдяки антиагрегантному впливу препарату, Анвифен знижує кількість негативних проявів в організмі, які впливають на роботу головного мозку. У пацієнтів поліпшується самопочуття, проходять головні болі і нормалізується сон. Повністю зникає відчуття важкості в голові, кількість емоційно нестабільних реакцій зводиться до мінімуму. Засіб володіє терапевтичною активністю, яка проявляється в наступних властивостях:

  • транквилизирующем;
  • антиагрегантном;
  • противосудорожном;
  • антиоксидантній.

Препарат не пригнічує функціональні можливості центральної нервової системи (ЦНС), тому пацієнти прекрасно себе почувають під час проходження курсу лікування. Ноотропну засіб ефективно бореться з астенією і будь-якими порушеннями сну, усуває відчуття тривоги чи хвилювання. Речовина швидко всмоктується в кров, у молодих і літніх пацієнтів показники проникнення вище, ніж у дорослих. Більша частина препарату розщеплюється в печінці, однак компоненти ліки виводяться з організму за допомогою нирок.

Показання до застосування

Лікарі призначають препарат пацієнтам, які схильні тривожним, астенічним або невротичних станів. У педіатричній практиці дане ноотропну засіб показано при заїканні і енурезі, а літнім людям він допомагає справитися з нападами безсоння. Речовина рекомендується використовувати пацієнтам, які страждають від порушень функцій вестибулярного апарату або хвороби Меньєра.

Анвифен вважається дієвим профілактичним засобом проти заколисування або кінетозів. Часто застосовується у складі комплексної терапії таких захворювань, як абстинентний алкогольний синдром. Препарат ефективно справляється з ознаками морської хвороби — запамороченням, блюванням або нудотою. Він показаний для купірування психопатологічних і соматовегетативних розладів.

Протипоказання

Даний препарат має мало протипоказань, однак дуже важливо з ними уважно ознайомитися для запобігання виникненню небезпечних для життя і здоров'я ситуацій. Пацієнтам, у яких присутня індивідуальна непереносимість одного або відразу декількох компонентів лікарського засобу, не рекомендується використовувати терапевтичне речовина. Забороняється призначати Анвифен дітям, які не досягли трирічного віку, так як в цей період організм дитини не готовий до подібного роду зовнішніх впливів.

Для деяких пацієнтів вживання препарату може бути небезпечно для здоров'я. До них відносяться люди, які страждають від печінкової недостатності та ерозивно-виразкових патологій шлунково-кишкового тракту. Згідно відгуками лікарів, під час проходження курсу лікування рекомендується звести до мінімуму такі небезпечні види діяльності, як водіння машини.

Інструкція по застосуванню

Терапія з використанням препарату триває близько двох-трьох тижнів, тривалість курсу залежить від стану пацієнта. Приймати ліки дозволяється в будь-який час доби, не прив'язуючись до вживання їжі. Максимальна добова доза лікарського засобу складає 2500 мг, дорослим призначається від 250 до 500 мг три рази на день. Підліткам віком від 8 до 14 років рекомендується приймати не більше 250 мг тричі на добу. Дітям у проміжку від 3 до 8 років призначають по 50-100 мг Анвифена три рази в день.

Максимальна доза препарату Анвифен за один прийом для дорослої людини – 750 мг, літнім пацієнтам такий обсяг буде небезпечний для здоров'я. З цієї причини їм дозволяється використовувати не більше 500 мг ноотропного препарату. Дітям старше 8 років можна приймати по 250 мг, а дітям від 3 років-по 150 мг кошти за один раз. Тривала терапія з використанням Анвифена вимагає постійного контролю рівня крові та ензимів у печінці.

Для дорослих

При лікуванні пацієнтів з алкогольним абстинентним синдромом, лікарі дотримуються дещо іншої курсу лікування. Хворі приймають Анвифен чотири рази в день: у перших трьох випадках доза становить 250-500 мг, а в останньому – 750 мг. Дане кількість засобу вживається безпосередньо перед сном, через деякий час дозу поступово знижують до стандартних норм.

Якщо пацієнт страждає від хвороби Меньєра, то йому показаний двотижневий курс терапії. Дозування Анвифена становить 250 мг три рази на день. При морської хвороби або укачиваниях рекомендується випивати 500 мг речовини за годину до появи передбачуваних симптомів. Ефективність ноотропного засобу різко знижується при використанні Анвифена після появи негативних симптомів.

Анвифен для дітей

Оскільки організм дитини функціонує інакше, ніж організм дорослої людини, фахівці призначають їм набагато меншу кількість Анвифена. Процес терапії неврологічних захворювань серед дітей не займе багато часу при грамотно підібраній дозі. Згідно відгуками лікарів, якщо вік дитини менше трьох років, то йому категорично протипоказаний прийом даного препарату. З 3 до 8 років максимальна дозування Анвифена становить 150 мг, від 8 до 14 років – 250 мг. Самостійно займатися лікуванням дитини не рекомендується.

Передозування

Прийом надмірної кількості Анвифена може призвести до небажаних наслідків. Якщо під час лікування пацієнт відчуває сонливість, зниження артеріального тиску або блювоту, то йому варто на невизначений строк припинити використання препарату та звернутися до фахівця. Передозування іноді викликає і більш серйозні проблеми зі здоров'ям, до яких відноситься дисфункція печінки або нирок. Для усунення негативних наслідків застосовується симптоматична терапія, яка включає промивання шлунка і використання сорбентів.

Побічні дії

У ході терапії існує ймовірність виникнення негативних реакцій з боку організму пацієнта. Побічні ефекти мають деяку схожість з проявами передозування, однак наслідки набагато менш небезпечні. У деяких пацієнтів, що проходять курс лікування Анвифеном, спостерігається поява таких симптомів, як запаморочення, нудота або сонливість. Були відзначені випадки розвитку алергічних реакцій, погіршення психологічного і емоційного стану хворого — пацієнт стає нервовим і дратівливим.

Взаємодія з іншими препаратами

Згідно з дослідженнями, препарат здатний посилювати дію інших лікарських засобів, тому небажано одночасне використання декількох ноотропних речовин. До групи ризику належать: наркотичні анальгетики, протиепілептичні засоби та снодійні препарати. Паралельне застосування Анвифена значною мірою збільшує терапевтичний ефект від вищевказаних речовин, що може викликати непередбачену реакцію з боку організму.

Особливі вказівки

Для зручності капсули можна запивати будь неалкогольными рідинами, включаючи сік, кисломолочні продукти і чай. Зберігати препарат слід в темному прохолодному місці, термін його придатності – 3 роки. Засіб забороняється використовувати під час вагітності та в період лактації з-за високої ймовірності нанесення шкоди здоров'ю немовляти. Анвифен здатний впливати на здатність пацієнта до керування автотранспортом або іншими складними механізмами.

Аналоги Анвифена

Сучасна фармакологія може запропонувати величезну кількість аналогів, тому підібрати заміну даної речовини не складе праці. Серед альтернативних засобів є схожі за чинним компоненту препарати, до даної групи належать: аминофенилмасляная кислота, фенібут і ноофен. Набагато більше медикаментозних варіантів представлено ноотропами, найвідомішими з яких є:

  • Аміналон;
  • Билобил;
  • Винпотропил;
  • Гинкио;
  • Ідебенон;
  • Луцетам;
  • Мексифин;
  • Ноопепт.

Ціна на Анвифен

Вартість препарату Анвифен знаходиться в межах 200-500 рублів залежно кількості капсул в упаковці. В аптеках представлені різні ціни на даний фармакологічний продукт:

Назва товару

Виробник

Аптеки

Обсяг, мг

Ціна, р.

Анвифен

Фармпроект

Планета Здоров'я

25

110

Витафарм

50

250

Добра Аптека

125

325

Росаптека

Двісті п'ятдесят

408

Відгуки

Євгенія, 24 рокиЗ-за важкої роботи мені часто доводиться використовувати різні заспокійливі препарати. Перепробувала велика кількість варіантів, останнім моїм придбанням став Анвифен. Брала його протягом півроку і не планую припиняти. Засіб мені підійшло ідеально, раджу препарат всім близьким і знайомим зі схожими проблемами.
Алла, 30 роківТак вже вийшло, що сімейне життя у нас з чоловіком не склалося. Постійні сварки, скандали і взаємні образи. Разом виховуємо двох чудових дітей, але щоденні проблеми сильно позначаються на моєму психологічному стані. В останні два роки стала дуже нервова, тому вирішила попити заспокійливі. Купила Анвифен, результат влаштовує.
Данило, 50 роківТри роки тому мою маму поклали в лікарню через перенесеного інфаркту. Ми всією сім'єю намагалися їй допомогти, регулярно відвідували, але стан погіршувався. В той момент нерви мої сильно похитнулися. Лікарі порекомендували пропити курс седативних препаратів, за ціною та якістю сподобався Анвифен. Це засіб тоді здорово мене виручило.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!