9 корисних властивостей соняшникової олії для організму

Цей продукт багатий рослинними жирами, які краще засвоюються організмом тварин. До складу соняшникової олії входять і вітамін Е, який запобігає старінню, і жирні кислоти, необхідні для будівництва клітин і здорового функціонування нервової системи. Містяться в ньому фосфор, лінолева, стеаринова та олеїнова кислоти.

Потужний антиоксидант

Міститься в олії, вітамін Е нейтралізує вільні радикали і не дозволяє їм руйнувати та пошкоджувати здорові клітини організму. Так виражається його антиоксидантну дію:
  • запобігання мутації клітин в ракові;
  • покращення роботи серця;
  • прискорення відновлення шкіри;
  • позбавлення від прищів.
Антиоксиданти сприяють купірування запальних процесів, ефективно лікують екзему, зміцнюють імунну систему.

Зволоження шкіри

Соняшникова олія має пом'якшувальну дію, допомагає зберігати вологу в епідермісі на тривалий період. Максимально ефективний продукт для сухої, збезводненої і подразненої шкіри. Систематичне застосування соняшникової олії сприяє видаленню її ороговілого шару. Жирні кислоти, антиоксиданти і вітаміни не тільки наситять шкірні покриви, але і усунуть бактерії, які приводять до появи прищів.

Рекомендується наносити олію на ватний диск і розподіляти тонким шаром на шкіру в якості тоніка.

Профілактика фотостаріння

До передчасного в'янення шкіри призводить вплив на неї сонячного світла і вільних радикалів. Дрібні зморшки з'являються навіть у ранньому віці.
Завдяки антиоксидантним властивостям соняшникової олії вдається не допустити раннього фотостаріння.

Для цього потрібно приймати продукт всередину і наносити його на обличчя і тіло.

Зниження холестерину

Насичені жири в процесі обміну речовин важко розщеплюються. Внаслідок цього вони розносяться з кров'ю і відкладаються, збільшуючи рівень поганого холестерину в організмі. В результаті порушується здоров'я і виникає атеросклероз, болі в суглобах.

Соняшникова олія не містить насичених жирів і має у складі лецитин, який допомагає знизити концентрацію шкідливого холестерину.

Допомога при запорах

Користь олії соняшнику виражається і поліпшення травлення При надходженні в організм жирів в чистому вигляді відбувається викид жовчі, яка й стимулює перистальтику кишечника. Продукт рекомендується приймати всередину при виникненні запорів. При цьому важливо дотримуватися дозування. У добу допустимо приймати столову ложку соняшникової олії.
При перевищенні дози можуть спостерігатися шлункові спазми, сильний пронос, нудота та печія.

Згладжування зморшок

Вітамін Е уповільнює розпад колагену. Він відповідає за пружність шкіри, запобігає появі зморшок на обличчі. Інші корисні речовини сприяють їх згладжування, зволожують шкіру, роблять її більш рівною на вигляд.
Рекомендується систематично наносити олію на обличчя і залишати на ніч.

Можна скористатися і антивіковий маскою, яка живить і усуває ороговілий шар шкіри. В її складі присутній лимон, який володіє відбілюючим властивістю. При необхідності його можна не додавати. Алгоритм приготування маски від зморшок:

  1. Візьміть 1 столову ложку натурального йогурту без добавок, 3 ст. л. соняшникової олії і 2 ст. л. лимонного соку.
  2. Ретельно перемішайте компоненти.
  3. Нанесіть суміш косметичної пензлем на обличчя і почекайте 20 хвилин.
  4. Змийте проточною водою кімнатної температури.

Лікування випадіння волосся

У цьому чудовому продукті міститься гамма-лінолева кислота. Вона запобігає випадання волосся. Крім цього, кислота допомагає в боротьбі з повним або частковим облисінням. Рекомендується втирати олію в шкіру голови і 5-10 хвилин робити легкий масаж. Потім голову потрібно покрити рушником і почекати 60 хвилин. При бажанні складу можна залишити на ніч, а зранку ретельно змити лікувальним шампунем.

Перед початком використання соняшникової олії проти випадіння волосся потрібно проконсультуватися з лікарем.

Протигрибкову дію

Як допоміжний засіб олія насіння соняшнику застосовується і при лікуванні лишаю та мікозів шкіри ніг. Найчастіше від грибка страждають і нігті, а також руки. Продукт рекомендується наносити на уражені ділянки тіла, не забуваючи використовувати і медикаменти, які прописав фахівець.

Відео

Соняшникова олія -- рослинний жир

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!