Настоянка на кедрових горішках - рецепти. Як наполягти кедрові горішки на горілку, самогон або спирту

Існують ефективні методи народної медицини, здатні вилікувати від багатьох хвороб, наприклад, настоянка з кедрових горішків. Продукт популярний в місцях зростання кедра, але може бути використаний в будь-якому регіоні. Дізнайтеся, як зробити корисну, приємну за смаковими якостями настоянку для вживання в лікувальних і профілактичних цілях.

Користь настоянки на кедрових горішках

Насіння кедра містять різні вітаміни (А, С, Е, Р) і необхідні для людини мікроелементи. Вони багаті магнієм, калієм, фосфором, жирними кислотами, антиоксидантами, ефірними маслами, марганцем, йодом і так далі. Для лікування хвороб можуть бути використані в різному вигляді, тому що тривалий час зберігають первинні властивості. Велика користь настоянки на кедрових горішках. Її використовують:

  • від суглобових болів;
  • при лікуванні гнійних ран;
  • для зміцнення організму, підвищення імунітету, наприклад, при застуді;
  • для шлунково-кишкового тракту, наприклад, при гастриті;
  • при ломота в тілі;
  • від хронічного геморою;
  • від виразкових утворень;
  • при ревматизмі;
  • від хвороби нирок;
  • від наривів;
  • від хронічного геморою;
  • при міомі матки;
  • при онкологічних захворюваннях;
  • для регенерації шкірного покриву;
  • для поліпшення слуху;
  • при зниженій потенції;
  • від безсоння, нервове виснаження;
  • для нормалізації тиску;
  • для очищення крові від токсинів.

Настій з кедрових горіхів застосування

Насіння сибірської сосни прекрасно засвоюються людським організмом завдяки вмісту збалансованого білка рослинного походження. Для вживання бажано купувати неочищені, тому що вони довше зберігаються і не вбирають шкідливі речовини з навколишнього середовища. Застосування настою з кедрових горіхів показано для лікування серця, судин, печінки, органів травлення. Продукт відновлює обмін речовин, сприяє нормалізації функціонування залоз внутрішньої секреції.

При регулярному застосуванні настойка на кедрових горіхах допомагає при анемії, алергічних захворюваннях, цукровому діабеті. Продукт рекомендований для вживання при простудних захворюваннях, авітамінозі, маткових кровотечах. Крім цього, він сприяє схудненню завдяки стимулюванню синтезу холецистокініну. Народні цілителі використовують настоянку від відкладення солей, печінки і навіть від глухоти.

Рецепт настоянки на кедрових горішках

Корисний для здоров'я напій готують по-різному. Можуть бути використані цільні плоди або подрібнені, горілка, спирт і навіть самогон. Важливо вибрати сировину – в цьому випадку продукт вийде не тільки корисними, але й з відмінними смаковими якостями. Шкаралупа повинна бути з темно-коричневим забарвленням, інші кольори шишок можуть свідчити про тривалому зберіганні. Будь рецепт настоянки на кедрових горішках передбачає попередню підготовку сировини. Плоди кедра слід обов'язково обробляти окропом, щоб усунути специфічний смак смоли.

Настоянка на кедрових горішках на горілці

Цей напій виходить настільки незвичайним і ароматним, що його можна використовувати для лікування і для святкового застілля. Кедрівка не викликає похмілля і, як запевняють знавці, допомагає практично від усіх хвороб. Як наполягти горілку на кедрових горішках? Напій готується за простою технологією. Щоб вийшла ідеальна настоянка на кедрових горішках на горілці, слід:

  1. Заздалегідь підготувати необхідні інгредієнти. Крім основних продуктів знадобляться листя чорної смородини, ванілін і цедру апельсина.
  2. Останній інгредієнт потрібно підготувати за кілька днів, підсушивши шкірку цитрусового фрукта протягом 48 годин на сонці.
  3. 40 грам горіхів в шкаралупі необхідно покласти в металеву посуд і 2-3 рази обробити окропом, після чого ретельно промити.
  4. В підготовлену ємність перекласти очищене сировину, додати 3 г апельсинової цедри, щіпку ванілі, цукор (1 столову ложку), ½ літра горілки.
  5. Все перемішати, щільно закрити бутель, 10 днів протримати в теплому місці.
  6. 4 дні потримати в холодильнику. Після цього настоянка з чудовим ароматом може бути використана для лікування хвороб.

Настоянка з кедрових горіхів на спирту

На думку народних цілителів, якісний продукт виходить і при приготуванні напою з використанням спирту. Горішки попередньо потрібно промити і висушити, розклавши тонким шаром. Рекомендується ретельно оглянути кожен, прибрати всі запліснявілі, прогірклі. Для приготування даної настоянки з кедрових горіхів на спирту сировину потрібно очистити від лушпиння, розколоти. Один з популярних і простих рецептів кедровицы:

  1. Взяти 500 г горіхів кедра.
  2. Помістити в скляну тару (банку), додати очищене сировину, залити 500 г спирту.
  3. Помістити в темне місце, залишити на 14 днів.
  4. Через 2 тижні спиртний напій можна процідити і використовувати за призначенням. Зберігати кедровицу можна до 1 року.

Настоянка на кедрової шкаралупі

Даний варіант є економним, але не менш корисним, ніж попередні. Щоб приготувати настоянку на кедрової шкаралупі, необхідно:

  1. Взяти 1,5 склянки шкаралупи, промити її і добре висушити.
  2. Покласти масу в скляну тару, додати горілку, 0,5 літра.
  3. Банку закрити кришкою, струсити, настоювати в темному прохолодному місці 10 днів.
  4. Через зазначений час рідину процідити, перелити в іншу тару.
  5. Приймати засіб всередину згідно рецепту.

Відео: горілка на кедрових горішках в домашніх умовах

Кедрівка, рецепт настоянки на кедрових горіхах.

Настоянка на кедрових горішках – відгуки

Юлія, 34 рокиБудучи маленькою, дивувалася, як може подобатися настоянка з горіхом кедра. Батько пив її кожен день, запевняючи, що для користі здоров'ю. Він розповідав, що в напої міститься маса корисних речовин, необхідних для кісток. Не дивуюся, що після такого лікування у тата немає проблем, тоді як всі літні навколо страждають від болячок.
Віра, 26 роківЧула, що настоянка спирту на кедрових горішках допомагає при онкологічних захворюваннях. Порадила пити його подрузі, яка боїться подібного діагнозу через хворої мами. Дівчині засіб сподобалося – готує його часто, використовуючи в якості основи коньяк або самогон. Іноді балує напоєм гостей за столом. Вірю, що напій допоможе.
Іра, 21 рікПри розвитку хронічного геморою народні цілителі рекомендують пити кедрову настоянку. Чоловік, почувши про такий напій, вирішив випробувати. Пив близько півроку, розхвалюючи чудовий смак. Каже, що геморой турбує рідше, болі зовсім зникли. Сподіваюся, що хвороба не повернеться після закінчення тривалого курсу.
Ганна, 32 рокиЗа порадою мами кожен рік зміцнюю імунітет настоянкою з кедрової шкаралупи. Вміст успішно з'їдається дітьми, залишки відправляю в пляшку, змішую з горілкою і тримаю в темному місці. Через 2 тижні витягаю цілющу суміш і п'ю по кілька ложок. Дітям давати побоююся за спиртової основи. Мені дуже допомагає!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!