Суміш для зміцнення імунітету

Найголовніша цінність у нашому житті, без якої інші досягнення неможливі – здоров'я. Щоб підтримувати його в оптимальній формі, не можна сподіватися на аптеки – набагато дієвіше буде кожен день додавати в свій раціон суміші з корисних продуктів, які надають загальнозміцнюючу дію на організм. Дізнайтеся рецепти таких народних засобів.

Приготування суміші для підвищення імунітету

Дуже сумно, якщо про те, що можна захворіти на застуду, більшість людей згадує тільки коли захворювання вже почало розвиватися: без аптечних синтетичних ліків в такому випадку практично не обійтися. Набагато дієвіше, а в подальшій перспективі і благотворніше – завчасно звернути свою увагу на природні захисні сили організму. Для підняття імунітету багато витрат не знадобиться – потрібно лише доповнити свій раціон поживними, смачними сумішами, що містять корисні для підвищення імунітету вітаміни і мікроелементи.

Готують такі смачні профілактичні коктейлі з фруктової м'якоті, горіхів, меду та інших інгредієнтів. Те, що компоненти складів є доступними і їх легко можна придбати в найближчому магазині чи на ринку – ще один аргумент на користь сумішей для зміцнення імунітету. Такі цілющі засоби припадуть до смаку навіть маленькій дитині – діти часто сприймають дану добавку до харчування не як лікарський засіб, а як десерт! Ознайомтеся з різними рецептами таких вітамінних добавок і починайте приймати одну з них, щоб зміцнювати своє здоров'я!

Суміш із сухофруктів для підвищення імунітету

Незалежно від того, з якого конкретно фрукта зроблений цей висушений продукт, він завжди містить дуже корисний концентрат тих цінних вітамінів і мікроелементів, які є в свіжому плоді. У суміш для зміцнення імунітету часто включають такі інгредієнти, як курага, чорнослив, родзинки, інжир, фініки і навіть сушені яблука з грушами. Скористайтеся для зміцнення захисних сил свого організму наступним рецептом:

  1. Промийте теплою водою і висушити паперовим рушником курагу, родзинки, інжир, фініки – кожного виду сухофруктів треба взяти по 200 грам. Якщо з чорносливу треба видалити кісточки – попередньо залийте його на 5-10 хвилин окропом.
  2. Ретельно подрібніть інгредієнти блендером, або пропустіть їх через м'ясорубку.
  3. Додайте до сухофруктам мед – 200 грам, все старанно перемішайте. Отриману масу перекладіть в банку, закрити щільною кришкою, приберіть в холодильник.
  4. Рекомендується з'їдати по 1 ч. л. цієї суміші вранці натщесерце, перед обідом і вечерею.

Суміш з горіхів для імунітету

Яку користь принесе для організму цей продукт? Потрібно знати, що горіхи багаті білком, цінними ненасиченими жирними кислотами і антиоксидантами, які не тільки зміцнюють імунітет, але і беруть на себе функцію знешкоджувати вільні радикали. Деякі види цього продукту лікарі радять з'їдати потроху кожен день, наприклад, волоські горіхи, які часто називають «бутербродом для мозку», настільки вони цінні для відновлення фізичних та розумових сил людини. Спробуйте зміцнити свій імунітет, вживаючи таку просту в приготуванні суміш:

  1. В банку об'ємом 0,5 л треба насипати доверху цілісних сушених (не смажені!) ядер волоського горіха, потім залити їх рідким медом.
  2. Ємність накрити папером, обв'язати. Поставити в холодильник настоюватися на 2 тижні.
  3. Вживати суміш по 1 ч. л. натщесерце протягом місяця. Після перерви в 10-14 днів можна повторити курс. Важливо: потрібно припинити прийом, якщо з'явилися ознаки алергічної реакції!

Суміш горіхів і сухофруктів

Дане поєднання володіє дуже хорошими зміцнюючими властивостями, адже тут поєднані різні види вітамінних інгредієнтів. Ще одним цінним перевагою горіхово-фруктових мас є різноманітність смаків, яке в них відчувається. Наприклад, приготуйте ось цю суміш для зміцнення імунітету:

  1. Відміряйте склянкою рівну кількість таких інгредієнтів: суміші горіхів (волоських, мигдального, кедрового), чорносливу, кураги, родзинок. Візьміть середній лимон.
  2. Промийте гарячою водою і просушіть серветкою сухофрукти і цитрусовий плід, а потім дрібно ці компоненти подрібніть блендером.
  3. Горіхи покришіть руками або дерев'яною качалкою (використовувати металеві предмети не рекомендується).
  4. З'єднайте в мисці всі зазначені інгредієнти, додайте туди склянку меду. Ретельно вимісіть суміш.
  5. Зберігайте масу в закритій скляній ємності в холодному місці. Приймайте по 1 ч. л. такого засобу натщесерце за 20 хвилин до їжі протягом 3 місяців.

Суміш лимона, часнику і меду

Такий засіб відрізняється характерним різким смаком, але це з лишком компенсується його властивістю ефективного зміцнення захисних сил організму під час епідемії інфекцій. Готувати цю суміш слід так:

  1. Очистити 6 великих зубчиків часнику. Добре вимити 2 середніх лимона. Подрібнити ці інгредієнти блендером.
  2. Отриману масу з'єднати з 6 столовими ложками меду.
  3. Зберігати суміш у холодильнику в щільно закритій скляній банці. Приймати засіб по 1 ч. л. вранці натщесерце та ввечері.

Суміш для імунітету з лимоном і імбиром

Такий склад має не тільки відмінними профілактичними властивостями, але і допоможе швидко подолати застуду та грип, якщо недуга вже почав розвиватися. Готувати цю суміш треба так:

  1. Взяти 220 г кореня імбиру, ретельно його вимити, разом з шкіркою пропустити через м'ясорубку.
  2. Добре помити 2 середніх лимона, обдати їх окропом, потім теж перемолоти.
  3. Змішати ці компоненти, додавши 250 мл меду (краще липового). Зберігати масу в холодильнику, вживати по 1 ч. л. вранці і ввечері.

Відео: вітамінна суміш для імунітету

Вітамінна суміш для зміцнення імунітету

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!