Розторопша в капсулах

Друге століття розторопша використовується для лікування багатьох захворювань, вважається унікальним засобом для очищення печінки. Народна медицина використовує у своїй практиці всі частини рослини. Вибираючи її для оздоровлення організму, варто знати не тільки про принесеної користі, але і негативному впливі ліки.

Чим корисні насіння розторопші

Листя, коріння застосовуються, як в самостійних відвари, настої, чаї, так і в зборах, а насіння рослини надають цілющу дію на організм. Сучасні лікарські препарати розробляються на їх основі. Завдяки унікальному складу насіння, такі кошти вважаються корисними профілактичними маслами, виводять шкідливі речовини з організму.

Хімічний склад насіння:

  • смоли;
  • поліненасичені жирні кислоти;
  • ефірні масла;
  • вітаміни (A, D, K, F, E);
  • макроелементи.

Насіння розторопші містять найсильніші антиоксиданти – флавоноїди з групи фенольних сполук. Вони, пов'язуючи вільні радикали, не наносять пошкодження здорових клітин. Унікальні властивості сприяють тому, що рослина може бути основою для медичних препаратів, використовуватися при виробництві олії, борошна. Вважається, що розторопша має властивість накопичувати мідь і селен, а насіння, з яких отримують масло, не проявляють побічних дій.

Навіщо приймати капсули розторопші

Замінює звичні відвари, чаї, розторопша в капсулах, як концентрований лікарський препарат. Олія цієї рослини містить корисні речовини, які мають широке позитивний вплив на всі відділи і внутрішні системи організму. Олія розторопші – не токсична, протизапальну, ранозагоювальну речовина рослинного походження.

Завдяки унікальним властивостям, розторопша в капсулах застосовується як добавка для лікування жовчних проток, відкладення солей, алергії, хвороб щитовидної залози, селезінки, нирок. Основна дія надає масло на печінку, шлунок і артеріальний тиск (таблетка сприяє розрідженню крові, зниженню рівня холестерину, позбавленню від тромбів, надаючи судинах еластичність).

Як приймати олія розторопші

При правильному дозуванні застосування олії розторопші в капсулах дає стійкий благотворний ефект:

  • Для підняття імунітету приймати 2 місяці по 1 чайній ложці олії (щодня).
  • При позбавленні від виразок на стінках товстого кишечника вводиться 30 мг олії після очисної клізми.
  • Від гепатиту, захворювань судин (роблячи їх еластичними, перешкоджаючи виникненню тромбів), цирозу. Лікують їх прийомом олії протягом місяця двічі на день (1 ч. л.). Через тиждень курс можна повторити.
  • При деяких шкірних захворюваннях, лікуванні ран і опіків. На ушкоджене місце накладають просочену екстрактом пов'язку.
  • У гінекології. Тампони з маслом для загоєння ерозій на шийці матки при щоденному використанні показують відчутний результат через 10 днів.

Для схуднення

Олія розторопші можна застосовувати для позбавлення від зайвої ваги. Воно знижує апетит, слабить, активізує видільні процеси, виводить шкідливий холестерин. Разом із зайвими калоріями організм втрачає необхідну вологу, це може бути небезпечно. Перед серйозними процедурами не зайвим буде порада фахівця: коли, в яких дозах включати масло в раціон.

Якщо заборон немає, то, олія розторопші можна використовувати як добавку до їжі, яка в поєднанні з високими фізичними навантаженнями і малокалорійним харчуванням, сприяє зниженню ваги. Під час цього обов'язково стежити за артеріальним тиском, дотримуватися інструкцій, отриманих у лікаря-дієтолога. При виявленні змін застосування олії розторопші потрібно припинити.

Для печінки

Печінка – відповідає важливий орган в цілій системі, тому її регулярне очищення потрібна. Розторопша для печінки в капсулах надає потужний вплив:

  • захищає клітинні мембрани від руйнування, допомагає їм відновитися;
  • виводить токсини;
  • підсилює функцію вироблення жовчі;
  • регенерує залозисті клітини – гепатоцити;
  • полегшує запальні захворювання печінки.

Кому протипоказано олія розторопші в капсулах

Побічні ефекти проявляються при індивідуальній непереносимості олії розторопші, вагітності, алергіях. У яких випадках слід уникати самостійного прийому:

  • якщо є психічні захворювання, депресії, епілепсія;
  • при серцево-судинних хворобах;
  • астматикам;
  • при тяжких захворюваннях нирок;
  • з каменями в жовчному міхурі;
  • при алергії;
  • при загостренні хронічних захворювань;
  • дітям до 12 років.

Відео про корисні властивості розторопші

Про корисні властивості розторопші

Відгуки

Віктор, 60 роківВирішив трохи підняти імунітет. Переконався в цінні властивості розторопші особисто. Пив чай і відвар насіння, призначений для профілактики, приблизно два місяці. Результат – не перехворів за зиму жодного разу! Негативні наслідки були відсутні зовсім. Я серйозних захворювань не маю, тому про лікувальному ефекті нічого сказати не можу.
Ганна, 50 роківУ мене дочка багато років не могла позбутися від періодичних хворобливих відчуттів в боці. Діагноз поставили – дискінезія жовчовивідних шляхів. З народних засобів пила відвар з кукурудзяних рилець, березові бруньки, як-то не дуже допомагало. Ризикнули з олією розторопші. Але, як не дивно, ось вже майже два роки болю немає.
Марина, 29 роківВирішила спробувати розторопшу для схуднення. Поки п'ю чай, тільки почала, днів десять тому. Нічого поганого не відбувається. Трохи легше стало зі стільцем. Немає проблем, які траплялися раніше – запорів. Обнадіює зниження апетиту і поліпшення стану шкіри на обличчі. Сподіваюся, що з часом потихеньку повернеться колишня форма.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!