Лікування печії содою

Практично у кожної людини була печія. Причини такого явища, не приносить радість в життя, прості: ви неправильно харчуєтеся або навантажуєте ШКТ алкоголем, багато курите, страждаєте від похмілля. Жінки відчувають печіння внаслідок надмірного поїдання шоколаду, а трудоголіки – від зайвих чашок з ароматною кавою. Що допомагає від печії? З давніх пір в боротьбі з даними недугою використовують звичайну харчову соду. Сода столова від печії підходить для очищення слизової оболонки шлунка, до того ж вона бореться з нудотою.

Як позбутися від печії за допомогою соди

Існує багато методів, які здатні погасити неприємне відчуття, викликане печією. Серед них особливе місце посідає народне ефективний засіб – гідрокарбонат натрію. Воно швидко нейтралізує в шлунку підвищений рівень соляної кислоти і усуває неприємні симптоми. Свого роду підручний мінеральний препарат від печії – сода впливає лише на ознаки печіння, знімаючи больові відчуття, але при цьому не лікує першопричину.

Результат від застосування бікарбонату натрію і коштів на його основі буде помітний відразу після випитих кількох ковтків. Хоча найчастіше через певний час нездужання може повернутися. Цю обставину можна пояснити тим, що при впливі напою з содою на шлунок вивільняється вуглекислота, яка збудливо діє на його слизову. В результаті вироблення шлункового соку стає інтенсивніше і можливе повторне підвищення кислотності.

Як правильно розводити – пропорції

Печія – головний симптом того, що в вашому «резервуарі для зберігання пережованої їжі підвищилася кислотність. Її причиною, як правило, є виштовхування в стравохід кислого вмісту шлунка. Ферменти і шлунковий сік при цьому викликають печіння в грудях. Як лікувати печію в домашніх умовах? Існує кілька рецептів того, як можна швидко усунути недугу за допомогою содових складів.

  • Рецепт № 1 «Водний розчин»

Інгредієнти:

  • ч. л. соди;
  • склянку теплої води (250 мл).

Як робити засіб від печії:

  1. Необхідно соду змішати з водою.
  2. Отриману рідину слід пити невеликими ковтками. Краще, щоб температура води не встигла знизитися.

Не рекомендується допивати напій до кінця, залишки треба вилити, а до наступного прийому зробити свіжий розчин. Щоб досягти швидкого ефекту, потрібно після використання содового розчину лягти на ліжко з високим узголів'ям. Неприємне печіння повинно пройти через 10 хвилин. Процедуру при необхідності можна повторити.

  • Рецепт № 2 «Шипучка з соди і лимонної кислоти»

Інгредієнти:

  • ч. л. лимонної кислоти;
  • дві третини склянки охолодженої води (250 мл);
  • ч. л. соди.

Як готувати:

  1. Для приготування газованої води в воді розведіть лимонну кислоту, потім додайте саму соду.
  2. Суміш в процесі перемішування почне пінитися, в цей момент її і треба випити.

Співвідношення всіх компонентів можна змінити по своєму смаку, але при цьому кількість кислоти має бути невеликим. Можна замінити E330 соком лимона: для цього в воді розчиняють половину чайної ложки соди і соку. Можна додати цукор, але небагато. З початком появою пухирців напій випити маленькими ковтками, не поспішаючи, щоб не вдавитися.

  • Рецепт № 3 «Оцтова вода»

Інгредієнти:

  • ч. л. яблучного оцту столового;
  • ч. л. соди;
  • 1 ч. л. цукру;
  • цілу склянку кип'яченої води (250 мл).

Процес:

  1. У склянці води розчиніть чайну ложку (тільки строго таку кількість) цукру.
  2. Далі влийте натуральний яблучний оцет. Якщо у вас не виявилося яблучного оцту, використовуйте звичайний 3%-й склад.
  3. В самому кінці всипте гідрокарбонат натрію. Сода вступить в реакцію з підсолодженою водою і оцтом, утворюючи шипучі суміш.
  4. Коли напій почне пінитися і виникнуть перші бульбашки, його потрібно випити невеликими ковтками.

Є побічні дії і протипоказання

Використання різноманітних методів боротьби з печією за допомогою гідрокарбонату натрію може знизити шлункову кислотність, але при цьому поступово почне виділятися вуглекислота, що надає негативний вплив на слизову шлунка. З-за цього печіння буде постійно повторюватися і далі стане лише гірше. Людина стабільно починає приймати соду, без неї вже не може обійтися. Якщо довго приймати гідрокарбонат натрію замість ліків, можуть виникнути такі побічні ефекти:

  • Підвищується нервозність, починають мучити головні болі.
  • Сильна нудота, спастична біль у животі, постійна блювота.
  • Підвищується тиск.
  • Набрякають руки і ноги.
  • Здувається живіт, діарея.

Протипоказання:

  • при підвищеному артеріальному тиску не можна вживати напої, що містять соду;
  • захворювання серця та судин;
  • при лактації та вагітності;
  • якщо є хвороби кишечника та шлунка (гастрит, виразка).

Чи можна пити соду при печії вагітним

При вагітності лікарі не радять пити соду, замість неї краще вживати картопляний або морквяний сік. Крім того, їжу слід вживати часто і потроху. Сильне печіння допоможе зняти жування вівсяних пластівців, мигдалевих горіхів. А якщо випити соди, то можуть з'явитися набряки, які й так під час вагітності часто турбують жінку, а після прийняття цього кошти, можуть сильніше набрякають пальці, щиколотки. Не можна назавжди позбутися від печії за допомогою соди.

Відео: допомагає харчова сода від печії

У сучасному світі печія – часте явище, яке може з'явитися у будь-якої людини. Про те, як швидко позбутися від печії в домашніх умовах, можна дізнатися з відеосюжету. Що таке печія і як впорається з нею, як зробити шипучку і коли її пити – все розповідають і показують доступно для широкої аудиторії.Використовуйте соду від печії правильно, тоді лікування не знадобиться.

Печія! Лікування харчовою содою і водою! Як позбутися від печії

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!