Суха мікстура від кашлю

Як вилікувати кашель без шкоди для здоров'я, витративши мінімум коштів? Не поспішайте до аптеки: без виявлення причини недуги складно підібрати правильне лікарський засіб і усунути проблему. Спочатку сходіть в лікарню, пройдіть необхідні дослідження. Якщо недуга викликаний запаленням, можливо, пропишуть муколітичний засіб – суху мікстуру.

Форма випуску та склад препарату

Суха мікстура від кашлю – порошок, який потрібно розбавити водою для перорального застосування. В інструкції докладно описано, як його необхідно розмішувати і в яких пропорціях. Порошок від кашлю випускається в двох формах: у ламінованих паперових пакетиках і акуратних скляних пляшках об'ємом 200 мл. Основні ефективні компоненти, які містяться в засобі:

  1. Екстракт кореня солодки. Використовується для поліпшення стану дихальних шляхів, стимуляції залоз внутрішньої секреції. Крім цього, солодка володіє протизапальним ефектом.
  2. Олія анісу. Чинить відхаркувальну, протизапальну, розріджує дію, покращує смакові якості сухої мікстури.
  3. Алтейний корінь. Має протизапальну, імуностимулюючу властивостями.
  4. Натрію гідрокарбонат. Компонент змінює РН бронхіального слизу, знижує в'язкість мокротиння.
  5. Хлорид амонію. Має відхаркувальну дію.

,

Фармакологічна дія

Прийом сухої мікстури від кашлю сприяє поліпшенню роботи бронхів, усунення спазмів. Ефект від лікувального засобу досягається через кілька днів (у кожного індивідуально) після початку використання. Легкі звільняються від надлишків мокротиння, в яких у хворих часто розвиваються хвороботворні організми. Прийом препарату допомагає значно послабити недуга, зменшити больові відчуття. Зазначимо, що мікстура від кашлю для дорослих частіше використовується для усунення мокрою форми хвороби, адже при сухій вона не настільки ефективна.

Показання до застосування

Лікарі рекомендують для прийому відхаркувальні препарати пацієнтам при діагнозах бронхіту, трахеїту, ларингіту, пневмонії. Зазначені захворювання часто супроводжуються болісним, непроходящим кашлем. Суху мікстуру від кашлю призначають і дітям, і їх батькам. Бажано приймати разом з іншими медикаментозними засобами або чергувати їх один з одним. У деяких випадках дозволено використовувати, як самостійний лікарський засіб.

Інструкція із застосування і дозування

Навіть, якщо ліки підібрано вірно, але людина не слід інструкції по застосуванню, будь-який засіб може завдати шкоди. З цієї причини суху мікстуру необхідно використовувати тільки у відповідності з правилами вживання. Інструкція додається до муколитику і містить всю необхідну для людини інформацію. Ознайомтеся з нею докладніше і дізнайтеся, яка рекомендована дозування для пацієнтів різних вікових груп.

Для дорослих

Ліки від кашлю дорослим може бути частиною комплексної терапії або використовуватися як самостійний засіб. Суху мікстуру для вживання потрібно розчинити в охолодженій кип'яченій воді. Якщо порошок знаходиться в пляшці – слід її відкрити, додати воду до рівня 200 мл (на посуді є відповідна мітка), добре збовтати. Для використання кошти в пакетику вміст потрібно розбавити з 15 мл води. Курс прийому – по 1 ст. ложці 3-4 рази в день. Можливо, знадобиться пити до 3 тижнів, щоб вилікувати кашель повністю. До використання, раніше приготоване засіб необхідно взбовтати.

Мікстура від кашлю для дітей

Використовується аналогічно дорослому варіанту ліки. Дозу і курс лікування призначають залежно від віку дитини. Дитяча мікстура від кашлю приймається за стандартною схемою: після прийому їжі 3-4 рази на день. Немовлятам призначають на один раз 15-25 крапель засобу, дітям від 1 до 2 років – 40 крапель, від 3 до 4 років – 2,5 мл (приблизно ч. ложки), від 5 до 6 років – ч. ложки. В 7 років можна починати давати по 1 ч. ложці, в 9-10 років – по 2 ч. ложки, підліткам – по 1 ст. ложці. Тривалість лікування: не менше 7 днів, максимум – 14 днів. Використовувати тільки за призначенням педіатра.

Чи можна приймати при вагітності та годуванні груддю

Кашель для майбутньої мами – велика проблема, яка може завдати шкоди і їй, і розвивається плоду. Коли вона сильно кашляє, м'язи автоматично напружуються, що може стати причиною гіпоксії і передчасних пологів. Багато ліків заборонені вагітним і жінкам, які годують груддю. Якщо говорити про сухий мікстурі, то її можна використовувати після узгодження з лікарем, строго під його наглядом. Під час прийому важливо бути дуже обережною.

Побічні дії

На лікарський засіб добре реагує більшість пацієнтів. Рідко у кого можуть спостерігатися алергічні реакції, які проявляються свербежем, висипами на тілі. Крім цього, можливі нудота, блювання, неприємні відчуття в епігастрії, якщо у людини проблеми з роботою ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Якщо з'являються зазначені побічні ефекти, прийом мікстури необхідно припинити. При передозуванні можуть початися напади нудоти, блювання – у цьому випадку важливо швидко прийняти ентеросорбенти, зробити промивання.

Протипоказання

Не слід приймати мікстуру в наступних випадках:

  1. У пацієнта встановлена індивідуальна непереносимість до вмісту препарату.
  2. Якщо вже приймає препарат від кашлю (Либексин, Дигідрогеноцитратпісля, Синекод та інші).
  3. Дітям до 6 місяців.
  4. При цукровому діабеті (препарат містить цукор).
  5. Є такі хвороби, як пієлонефрит, гломерулонефрит.

Де купити і скільки коштує відхаркувальний засіб від кашлю

Засіб загальнодоступне. Його можна знайти в кожній аптеці незалежно від місця проживання пацієнта. Крім цього, суха мікстура від кашлю реалізується через інтернет-магазини, спеціалізовані точки продажу. Ціна одного пакетика ліки виробництва Мосфарм варіюється в межах 10-22 рублів. У інших виробників, наприклад, у Віфітех, засіб від кашлю коштує приблизно стільки ж.

Відгуки про ефективність препарату

Юлія, 33года:Коли захворів наш маленький Кирило, лікар запропонувала нам на вибір препарати від кашлю для дітей. Список складався як мінімум з 5 найменувань таблеток. Минуло 2 місяці, тому не згадаю їх назв, окрім двох: Гербиона і сухої мікстури. Ми використовували одночасно обидва, напевно, тому кашель зник вже через 3 дні. Малюк і ми були цьому невимовно раді.
Віра, 24года:Від вологого кашлю мені допомогла позбутися суха мікстура. Знаю її давно: з тих пір, як сестра давала засіб своїй дитині. Мікстура коштує копійки, але не варто її недооцінювати. Я купую 5-7 пакетиків, і їх мені вистачає для повного лікування. Так що не витрачайте величезні гроші за дорогі ліки! Суха мікстура ефективніше їх усіх.
Олена, 31 рікВчора купила для мами суху мікстуру для лікування бронхіту. Вона до цього мучилася від сильного кашлю, особливо зранку і вночі, але після прийому диво-засоби її стан стабілізувався. За її словами, на другий день пройшли больові відчуття, горло стало м'якше, кашель зменшився. Сподіваюся, що засіб не погіршить її здоров'я (мама хворіє на цукровий діабет).
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!