Інструкція по застосуванню препарату Біфідумбактерин для немовлят - свідчення, форма випуску, аналоги і ціна

Організм дитини не пристосований до повністю самостійного існування, особливо, не готовий до перетравлювання їжі кишечник малюка. Відразу після народження ця частина шлунково-кишкового тракту повністю стерильна. Та мне ні поганих, ні хороших організмів, тому часто виникають коліки, здуття у немовляти, а Біфідумбактерин для новонароджених допомагає боротися з цими патологіями. Препарат допоможе сформувати немовляті корисну мікрофлору.

Біфідумбактерин – інструкція по застосуванню для новонароджених

Для дитини для відновлення корисних мікроорганізмів знадобиться лікувальний курс на протязі 1 тижня, але лікарі іноді рекомендують приймати медикамент 30 днів для закріплення ефекту. При відсутності очікуваного результату може бути призначено повторне лікування через пару тижнів після попереднього прийому. По інструкції готувати медикамент для дитини слід за такими правилами:

  1. При розведенні корисних біфідобактерій в сухому порошку необхідно вміст пакетика змішати з 30 мл води (обов'язково кип'яченою). Можна змішати активні біфідобактерії з грудним молоком. Дитині до 6 місяців вистачає 1 пакетики на добу. Відразу весь порошок не рекомендується, тому що в «готовому» вигляді корисні бактерії довго не живуть. Розділіть Біфідумбактерин на кілька разів.
  2. Діти від 6 місяців і до 3 років п'ють сухі біфідобактерії по 2-4 рази за добу, застосування такої дози вважається профілактичним заходом. Для лікування органів травлення педіатри призначають засіб у подвійному обсязі.
  3. Максимальна дозування препарату становить 8 пакетиків за день, допускається для дітей від 7 років та дорослим.
  4. Рідина не повинна бути гаряче 40 градусів, інакше мікроорганізми з препарату Біфідумбактерин загинуть.
  5. На перших етапах лікування кишкових захворювань і нормалізації мікрофлори дають препарат кожні 8 годин протягом 3 днів. Далі інтервал прийому скорочується до 4 годин.

Склад і форма випуску

Випускається для новонароджених Біфідумбактерин в декількох формах, але основна лікарська речовина у них однакове – висушені мікробні клітини живих біфідобактерій лиофильным методом, використовує антагоністично активний штам Біфідобактерій біфідум N1, попередньо очищені від середовища культивування. Кожна лікарська форма містить різну кількість головного компонента, відрізняються і допоміжні компоненти.

Форма.

Додаткові компоненти.

Речовини для надання форми і виду.

Капсули.

Лактоза, лактулоза.

Формотворний желатин, індигокармін, діоксид титану.

Таблетки.

Лактоза.

Формотворний желатин, індигокармін, діоксид титану.

Ліофілізат для розчину.

Желатин, сахароза, знежирене молоко.

Порошок у флаконах, пакетиках.

Лактоза.

Рідка емульсія.

Желатин, сахароза, лактоза, знежирене молоко.

Свічки (супозиторій).

Лактоза.

Кондитерський або твердий жир, сахарозно-желатинова середа, емульгатор Т-2.

Фармакодинаміка та фармакокінетика

Біфідумбактерин має високу антагоністичну активність проти великої кількості умовно-патогенних, патогенних мікроорганізмів кишечника: деякі дріжджоподібні гриби, шигели, стафілококи, энтеропатогенная кишкова паличка, протей. Медикамент допомагає відновити нормальну флору піхви, кишечника, відновлює захисну, травну функцію при захворюваннях ШЛУНКОВО-кишкового тракту, прискорює обмінні процеси, покращує неспецифічну резистентність організму. Не всмоктується Біфідумбактерин в кров з кишечника, діє місцево.

Показання до застосування

Біфідумбактерин для немовлят і більш дорослих дітей по інструкції показаний у наступних випадках захворювань:

  • дисбактеріоз кишечника, який викликаний тривалим прийомом антибіотиків, сильними гормональними засобами, стресами;
  • дисбаланс мікрофлори кишечника, який викликаний гастрит, панкреатит, холецистит;
  • гостра кишкова інфекція (шигелла, сальмонела, стафілокок);
  • Біфідумбактерин показаний для новонароджених для профілактики порушень мікрофлори: кишкові коліки, запори, здуття, метеоризм;
  • необхідний всім новонародженим і дітям до 12 місяців, які знаходяться на штучному вигодовуванні.

Як давати новонародженому Біфідумбактерин

При виникненні проблем з мікрофлорою кишечника у дитини батьки починають вибирати максимально безпечний засіб для терапії порушень. Велика частина ліків протипоказана для дітей, але Біфідумбактерин не несе небезпеки здоров'ю новонародженого при дотриманні правильної дозування. Якщо ігнорувати коліки, запор або здуття живота, то це може привести до серйозних ускладнень. Препарат повинен бути в домашній аптечці як при грудному вигодовуванні, так і при годівлі штучними сумішами.

Призначати тривалість лікування або профілактики, дозу повинен лікар педіатр. Ефективність лікування залежить від імунітету дитини, загального стану і первісного стану мікрофлори. Як правило, прийом Біфідумбактерину триває не більше 2 тижнів, але при хронічному або тяжкому перебігу дисбактеріозу терапію можуть продовжити до чотирьох або п'яти тижнів. Кожна лікарська форма має свої особливості прийому.

Біфідумбактерин в ампулах

Для новонароджених і немовлят прийом в цій фасування аналогічний варіанту з флакона. Лікар призначає дозування медикаменти, батьки повинні сухе вміст ампули додати в невелику кількість кип'яченої води або грудного молока і відразу ж дати випити дитині. Розводити порошок заздалегідь і зберігати його не можна, всі лікарські властивості втрачаються. Однієї ампули повинно вистачити на 3 рази за день.

Свічки

Ця лікарська форма ще називається супозиторій. За відгуками лікарів вона є однією з найбільш ефективних, тому що знаходиться при введенні безпосередньо в області, де відбувається лікарська дія медикаменту. Використовують свічки Біфідумбактерин для лікування патологій кишечника, порушення вагінальної мікрофлори. Дозволено використовувати супозиторії для дітей у старшому віці, не можна ставити новонародженим.

Таблетки

Ще їх називають капсули, не можна їх давати новонародженим або дітям, які не здатні проковтнути препарату. В інструкції вказано оптимальний вік від 12 років. Якщо немає інших варіантів, то за відгуками лікарів таку форму можна попередньо подрібнити в ступці, розмішати у воді або молоці і дати випити дитині. Дозування і тривалість прийому визначає лікар.

Біфідумбактерин в пакетиках

Розведення порошку проводиться в грудному молоці або кип'яченої теплої водички, іноді використовують адаптовану суміш 35-55 мл. Отримане ліки відразу ж дають малюкові, зберігати його не можна. Визначається схема прийому індивідуально в кожному випадку, дозування залежить від тяжкості захворювання. Новонародженим, як правило, призначають по 1 пакетику за 3 прийоми на день. Давати Біфідумбактерин можна за допомогою ложечки, шприца, пляшечки.

Побічні дії і передозування

При прийомі Біфідумбактерину негативних ознак виявлено не було. Передозування не призводила до серйозних наслідків. Лікарі рекомендують з обережністю приймати медикамент нарожденным з лактозою недостатністю.

Протипоказання

Біфідумбактерин для дітей є безпечним препаратом, тому дозволений для застосування новонародженим. У ліки немає протипоказань або побічних явищ від прийому. З обережністю тільки слід вживати людям, у яких діагностовано непереносимість молока, тому що в складі є лактулоза і лактоза, які відносяться до молочних цукрів. При цьому можуть спостерігатися диспепсичні явища (блювання, зригування, нудота), які проходять відразу ж після відміни препарату.

За інструкцією до препарату не спостерігається ніяких негативних явищ при одночасному вживанні з іншими лікарськими засобами. Біфідумбактерин чинить позитивний вплив на стан кишечника при проходженні курсу антибіотиків, імуномодуляторів, противірусних засобів, які надає негативний ефект на кишкову мікрофлору.

Умови продажу та зберігання

Відпускається Біфідумбактерин для новонароджених без рецепту в будь-якій аптеці, можна замовити його через інтернет з доставкою додому. Зберігати необхідно ліки при температурі не вище 10 градусів за Цельсієм в сухому місці. Запаковані пакетики або таблетки можна зберігати протягом 1 року.

Біфідумбактерин – аналоги

Іноді батьки цікавляться іншими можливими варіантами, крім даного медикаменту. Існує багато препаратів, які мають аналогічний лікарський дію. Це буде корисно, якщо у малюка є алергія на один з компонентів Біфідумбактерину. В якості заміни можна придбати:

  • Лінекс;
  • Бифинорм;
  • Біфікол;
  • Лактобактерин;
  • Профибор;
  • Біфіліз.

Ціна Біфідумбактерину

Меидкамент має невисоку вартість, ціна може коливатися в залежності від регіону продажу. Відмінності є і у випадку з різними формами медикаменту. Орієнтовна вартість кошти наступна:

Форма випуску, кількість

Ціна, рублів

Супозиторії, 10 шт.

82

Ліофілізат, 5 доз 10 шт.

91

Порошок, 5 доз 10 шт.

135

Капсули, 30 шт.

240

Порошок форте, 30 шт.

388

Відео

Біфідумбактерин для новонароджених. Як і скільки давати

Відгуки

Олена, 27 роківДали нашому малюкові перший прикорм (молочну кашу), і тут же почалися коліки, дитячому кишечнику було важко справлятися з новою їжею. Лікар оглянув і поставив діагноз, необхідно було лікування дисбактеріозу. Порадив пробіотики Біфідумбактерин форте. Пили три рази за добу і вже через тиждень все нормалізувалося, стілець став нормальним.
Ольга, 25 роківМоїй дівчинці поставили діагноз-атрезія стравоходу, до операції годування йшло через отвір в шлунку (стома). Проблеми з кишечником були хронічні: кольки, здуття, пронос. Після операції лікар прописав Біфідумбактерин в ампулах, коліки пройшли за 2 тижні і більше не турбують. Продовжуємо приймати засіб для профілактики дисбактеріозу.
Світлана, 30 роківРазом з сином нещодавно отруїлися сиром з магазину. Мені було 29, сину 2, 5года, в лікарні нам призначили вугілля для боротьби з розладом і біфідумбактерин як пробіотика для заселення кишечника корисною мікрофлорою і зняття негативної реакції. За три дні у дитини минуло повністю здуття живота, а я не відчуваю дискомфорт в кишечнику.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!