Який небулайзер краще

Скільки прикростей приносить мамі хвора дитина, особливо коли сильно кашляє, важко дихає, у нього закладений ніс. Доктор призначив комплексне лікування і порекомендував кожен день робити інгаляції. Возити дитину в поліклініку, особливо якщо за вікном сльота і холод, не хочеться. На допомогу прийде небулайзер, який дозволить робити інгаляції будинку. Маючи під рукою такий прилад, ви зможете лікувати не тільки дітей, але і дорослих. У продажу є багато моделей цих апаратів. Який небулайзер краще? Давайте познайомимося з їх видами і зробимо правильний вибір.

Види небулайзерів

Небулайзер служить для лікування захворювань дихальної системи. Особливість цього приладу для інгаляцій в тому, що він виробляє дуже дрібні частинки ліки, схожі на туман, які доставляються безпосередньо в бронхи і легені. При цьому відбувається миттєве всмоктування, що допомагає прискорити одужання. З допомогою апарату:

  • полегшується кашель;
  • зменшуються набряки;
  • харкотиння відкашлюється;
  • швидко знімаються напади задухи;

Небулайзер — дуже компактний прилад, який підходить для використання вдома і в дорозі. Успішно лікує кашель і нежить у дітей, корисний і для дорослих. При цьому хворий може сидіти і навіть лежати. Існує багато видів апаратів, кожен має свої переваги і недоліки. Крім того, за технологією розпилювання розрізняють:

  • компресорний;
  • ультразвуковий;

  • електронно-сітчастий.

Компресорний

До складу цього небулайзера входять компресор і спеціальна камера, в яку заливається ліки. Дозування препарату вказана в інструкції. Стиснене повітря, проходячи через камеру, розпорошує препарат до стану туману. Відмінність цього пристрою в тому, що дозволено використовувати будь-які лікарські препарати, навіть антибіотики, засоби від кашлю, антисептики. Завдяки своїй надійності, прилад прослужить вам довгий час. Єдиний недолік — сильний шум при роботі.

Компресорні інгалятори відрізняються за типом роботи:

  • Конвекційні. В них повітря йде безперервно, постійно утворюючи хмару із ліки. При вдиху хворий отримує препарат, а на видиху аерозоль розпилюють в простір.
  • З ручним керуванням. Натискаючи на спеціальну клавішу, ви отримуєте ліки тільки на вдиху.
  • Активуються диханням. Аерозоль у камері виробляється постійно, але спеціальний клапан пропускає порцію препарату тільки на вдиху.
  • Дозиметричні. Ліки подається виключно в момент вдиху.

Ультразвуковий

У цих небулайзерах ліки розпорошуються за допомогою ультразвукових коливань. При цьому нереально отримати дуже маленькі частинки, аерозоль не надходить у дрібні відгалуження бронхів. Це означає, що апарат не справляється з усіма хворобами. На жаль, це пристрій, що розпилює не всі ліки. Ультразвук руйнує антибіотики, засоби, що розріджують мокротиння, гормональні препарати.

Електронно-сітчастий

Цей прилад називають ще мембранним або меш-небулайзером. Його робота заснована на тому, що через спеціальну електронну сітку, під впливом коливань низької частоти, продавлюється лікарський розчин. При цьому виходять дуже дрібні частинки аерозолю. У ньому використовуються будь-які препарати, лікуються всі захворювання, пов'язані з органами дихання.

Мембранний небулайзер портативного розміру працює від мережі і батарей, при цьому немає гучного шуму. Візьміть апарат в дорогу, якщо боїтеся, що дитина захворіє під час відпочинку. Ще одна перевага — їм зручно користуватися лежачим хворим, тому що ліки не проливається. Це дуже важливо, якщо хворіє дитина або дорослий, який не встає. До недоліків відносять високу вартість.

Який краще небулайзер: компресорний або ультразвукової

Відповідь на питання, який небулайзер краще вибрати, залежить від захворювання і тих препаратів, які призначив для лікування лікар. Якщо у вас запальний процес, який лікується антибіотиками, придбайте компресорний апарат. Це пов'язано з тим, що ультразвук нейтралізує ці ліки. Компресійний має великі розміри і видає багато шуму, який налякає вашого малюка.

Ультразвуковий прилад — компактний, зручний у дорозі тому, що в комплекті є батарейки. Не видає гучних звуків, але має обмеження по використанню. Цей апарат не підходить для лікування всіх захворювань органів дихання, тому що виробляє аерозольні частинки більших розмірів. У ньому не можна використовувати ефірні масла, зате немає проблем з інгаляціями на основі лікарських трав. Один з найпопулярніших — ультразвуковий небулайзер Літл доктор.

Вибір небулайзера

Вибираючи небулайзер, порадьтеся зі своїм лікарем, дізнайтеся, які ліки він призначить вам лікування. Від цього буде залежати тип розпилення та модель приладу. Якщо у вас малята, краще придбати небулайзер для дітей від кашлю і нежиті, який розпилює всі види ліків. Ви будете впевнені, що прилад виручить вас при будь-якому іншому захворюванні. Лежачим хворим зручніше користуватися мембранним апаратом.

Дельфін

В комплект компресорного небулайзера Дельфін входять два розпилювача. Регулювання розмірів частинок аерозолю здійснюється насадками, щоб ліки потрапили в самі тонкі відгалуження бронхів. Головне — уважно прочитати в інструкції опис і правильно зробити настройку. Три режими роботи і відсутність обмежень у застосуванні ліків роблять прилад незамінним в домашніх умовах для лікування ларингіту, гаймориту, бронхіту та інших хвороб органів дихання.

B Well

Фірма B. Well випускає небулайзери всіх типів: компресорні, електронно-сітчасті і ультразвукові. Завдяки тому, що комплект має маски для дорослих і дітей, насадку для носа, дихати з їх допомогою можуть усі члени родини. Виконуйте інгаляції цими апаратами при сухому кашлі, хронічному бронхіті, алергіях і ви швидко відчуєте полегшення.

Омрон

Якщо у вас хворіє немовля, небулайзер Омрон дитячий стане паличкою-виручалочкою. Прилад безшумний, з його допомогою дихають в положенні лежачи. Завдяки компактним розмірам та живлення від батарейок, апарат використовують не тільки вдома, але і на дачі, на роботі, в машині. Омрон займає високі позиції в рейтингу застосування в медичних установах.

Який з небулайзерів краще Omron c24 або Omron c28? Давайте, порівняємо моделі. Обидві мають розпилювач компресорного типу. Апарат C24 більш компактний, має меншу вагу і нижчий рівень шуму. Невелика довжина шланга забезпечує мобільність. Модель C28 має велику кількість запчастин, що гарантує тривале використання. Наявність вологозахисного вимикача забезпечує безпеку.

Скільки коштує небулайзер

Якщо справите порівняння вартості, то побачите сильні відмінності. Ціна залежить від комплектації приладу і типу розпилення. Виберіть, який з небулайзерів краще підходить вам.

Модель небулайзера

Тип розпилення

Середня ціна, руб.

Gamma Effect (Гамма)

компресорний

1500,0

Юлайзер

2400,0

med2000 Allegro (Алегро)

3500,0

Vega CN-HT02 (Вега)

3850,0

Omron Comp Air ne-c24-ua

3950,0

Мікролайф NEB 10

5500,0

Omron Comp Air ne-c28-ua

5450,0

Дельфін f1000

5800,0

Ротор

ультразвуковий

2100,0

B. Well WN-119U

3600,0

Omron Micro Air ne u22

електронно-сітчастий

12200,0

Чим відрізняється небулайзер від інгалятора

Інгалятори служать для того, щоб доставляти ліки в розпиленому вигляді до хворого місця. Чим менші частинки препарату, тим ефективніше бореться з захворюваннями органів дихання. Небулайзер є однією з різновидів інгалятора, який рідке ліки перетворює в аерозольне хмара. У такому вигляді препарат досягає самих дрібних і глибоких відділів бронхів і легенів, одужання настає швидше.

Відео: як вибрати небулайзер

Подивіться відео і ви уникнете помилок при виборі цього апарату. Дізнаєтеся, що потрібно врахувати, купуючи прилад для лікування дітей різного віку. Який з небулайзерів краще для немовлят? Зрозумієте, чому не всі ці прилади однаково розпорошують ліки, і яку роль має правильний вибір ємності для препаратів. Побачите, як користуватися небулайзером.

Небулайзер – який краще вибрати для домашнього застосування?

Відгуки

Марія, 45 роківУ мене хронічний бронхіт, загострення при вологості. Лікар порадив придбати небулайзер. Рекомендував почати використання, коли починається кашель. Думала, що купити і вибрала небулайзер Мікролайф NEB10. Здивувалася, що кашель швидко зупинився. Зараз користуюся ним для профілактики і лікування. Всім раджу придбати.
Ганна, 28 роківУ мене синочку 5 місяців. Прохолов, коли лежали в лікарні. Доктор сказав, що бажано купити небулайзер. Це краще, ніж уколи або таблетки. Я не повірила, що таким малюкам роблять інгаляції небулайзером при сухому кашлі. Виявилося, що це правда. У небулайзера Омрон є спеціальна маска для немовлят. Матусі, раджу придбати.
Валерія, 32 рокиКупила небулайзер Дельфін, коли захворіла бронхітом донька. Минуло 3 роки, прилад все ще добре працює. Користуюся при перших ознаках застуди. За цей час пройшли всі серйозні проблеми зі здоров'ям доньки, я перестала ходити на лікарняний. Ми з чоловіком теж користуємося ним при кашлі. Раджу придбати апарат всім, у кого маленькі діти.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!