Чим лікувати аденому простати і простатит

Одним з частих захворювань у чоловіків є запалення передміхурової залози. На сьогоднішній день препарати для лікування аденоми простати і простатиту можна знайти в абсолютно будь-якій аптеці, але купувати їх самостійно (без лікарських рекомендацій) не варто. Препарати відрізняються по впливу, для аденоми і простатиту використовуються усталені схеми. Про те, які ліки часто призначаються лікарями і як вони діють, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Основні групи препаратів, механізм їх дії

Перше, що варто сказати про аденомі простати – це те, що її не можна запускати. Якщо ви відчули біль під час сечовипускання, то швидше йдіть у відділення урології, щоб провести обстеження та виявити захворювання, адже причиною цьому може бути будь-яке інше запалення, виникнення каменів у нирках. У запущених випадках простатит переростає в ракову пухлину, а це простими медикаментами вилікувати не вийде. Не потрібно відкладати відвідування лікаря.

Що стосується ліків, то всі вони діляться на основні групи:

  1. З андрогенами – це діюча речовина входить до складу багатьох ліків від простатиту і сприяє покращенню тонусу детрузора, що значною мірою покращує сечовипускання.
  2. З прогестеронами – лікарі називають їх антиандрогенами. Застосування препаратів цієї групи допомагає зменшити аденому, знеболювати пацієнта. Рекомендується поєднувати їх зі спеціальними процедурами: масажем простати, електрофорезом, фонофорезом.
  3. Протизапальні препарати при простатиті на основі трав. Хоча вони не вважаються найбільш ефективними, проте мають потужну антисептичну дію. Серед трав у складі особливо варто відзначити шавлії, мати-й-мачуху, ромашку, кріп, петрушку, кропиву.

Список кращих ліків від простатиту і аденоми передміхурової залози

Із запропонованих варіантів лікарських засобів ви зможете підібрати більш відповідний, однак те, як вилікувати аденому простати без операції швидко і ефективно вам підкаже тільки лікуючий лікар. Важливо пам'ятати, що курс лікування повинен складатися як з прийому ліків, так і інших процедур, які сприяють швидкому одужанню пацієнта. Яскравим прикладом є масаж, фізіотерапія.

Ректальні свічки

Свічки для лікування простатиту і аденоми простати можна назвати найефективнішими. Вони володіють широким фізичною дією, надають саме позитивний вплив на зону ураження. Прийшовши в аптеку, легко розгубитися, адже асортимент ректальних свічок настільки великий, що вибрати препарат буде складно. Проте лікарі допомогли тим, що виділили серед препаратів більш ефективні, часто призначаються:

  • Іхтіолові свічки від простатиту. Вони покращують кровообіг, мають антисептичну, анестезуючою дією. Їх часто прописують в курсі з таблетками або фізіотерапією. Свічки мають не дуже приємним запахом, проте це ніяк не позначається на впливі на вашу шкіру. Ніяких протипоказань цей препарат не має.
  • Свічки з прополісом. Позбавляють від болю під час сечовипускання, чинять протизапальну дію. Величезним плюсом є ціна таких свічок – вони бюджетны. Крім того, жодних побічних ефектів препарат не викликає, тому його можна застосовувати в якості профілактичного засобу.
  • «Простатилен». Ці свічки з індометацином сприяють зняттю набряклості, запалення, одночасно нормалізує функцію передміхурової залози. Підходить для лікування запущеної стадії.
  • «Диклофенак». Популярні свічки для лікування простатиту. Вони застосовуються в терапії складних випадків простатиту, надають ефективну протизапальну дію. Однак ряд протипоказань не дає можливості скористатися цим препаратом кожному пацієнту.

Таблетки

Як і свічки, таблетки діляться на групи по своїм діям. Медикаментозне лікування вам повинен прописати тільки уролог після проведеного обстеження, яке дозволить визначити, як лікувати аденому простати. Купівля та прийом ліків без рецепта навряд чи позитивно позначаться на якнайшвидшому одужанні. Які препарати від простатиту найчастіше лікарі призначають:

  • Протизапальні – призначаються при гострій формі аденоми, при болях під час сечовипускання. «Вітапрост», «Вобэнзим», «Цернилтон» всі ці ліки сприяють швидкому лікуванню простатиту, не дають хвороби перейти в хронічну стадію.
  • Спазмолітики – ця група таблеток знімає спазми і розслаблює мускулатуру, що значною мірою покращує кровообіг. У деяких випадках лікарі прописують Але-шпа, ще спазми швидко знімають «Омникс», «Фломакс», «Тамсулозин», «Урорек», «Силодозин».
  • Антибіотики – у разі якщо аденома простати викликана інфекційним ураженням залози і знайдені бактерії, що є збудником захворювання, призначаються таблетки цієї групи. Визначити який антибіотик при простатиті підійде тільки вам зможе лікар, який проводить обстеження. Антибіотики (наприклад, «Амоксиклав») п'ють курсом спільно з ректальними препаратами.

Ін'єкції

Сучасна медицина пропонує і ін'єкційні препарати для лікування аденоми простати, які спрямовані на зміцнення імунітету пацієнта. Серед них особливо варто відзначити «Левамізол», «Тималін», «Тактовно», «Пірогенал», «Метилурацил». Всі вони є ефективними препаратами, що поліпшують регенеративні процеси. Ін'єкції показані як консервативного лікування або профілактики, захищає передміхурову залозу від вірусів. Дозування може призначити тільки лікар, так як є побічні ефекти.

Інстиляції

Метод інстиляції – це один з варіантів позбавлення від захворювання, який заснований на введенні препарату для лікування аденоми простати і простатиту в зону ураження. Такий спосіб лікування призначається для того, щоб повністю вивести бактерії, що сприяють прогресуванню запалення простати з сечовивідного каналу. Як ліки використовується лінімент циклоферона, антисептики, озонированные розчини.

Процедура інстиляції повинна проводитися строго в процедурному кабінеті у лікаря. Тільки він зможе правильно підібрати розчин, якісно ввести катетер в сечовий канал і виконати всі необхідні маніпуляції для утримання розчину всередині. В залежності від стадії захворювання курс інстиляції може тривати від 1 до 3 місяців 2-4 рази в тиждень.

Ефективні фітотерапевтичні засоби

У комплексному лікуванні простатиту також часто застосовують фітозасобів. Наприклад, «ЛИКОПРОФИТ®» - комплекс натуральних компонентів. Його компоненти вибірково накопичуються в тканинах простати, знижують прояви запалення, сприяють зміцненню захисних функцій, захищають клітини від ушкоджень вільними радикалами і контролюють процес надмірного розростання тканин передміхурової залози. За рахунок комплексного і збалансованого складу відбувається усунення труднощів, пов'язаних з сечовипусканням, ослаблення больового синдрому. Компоненти комплексу на тлі стандартної терапії ефективно впливають на основні симптоми хронічного простатиту, сприяють поліпшенню сечовипускання: зменшують частоту сечовипускання і підсилюють струмінь сечі, покращують самопочуття і надають загальнозміцнюючу дію у хворих з хронічним простатитом.

Під час пошуку діючих лікарських препаратів для лікування аденоми простати і простатиту вам не раз попадеться реклама народних фітотерапевтичних засобів, нібито здатних позбавити вас від цієї недуги. Варто відзначити, що вони не є ліками, а швидше БАДами, які необхідно приймати в профілактичних цілях. У складі є рослинні екстракти, що позитивно впливають на стан і роботу передміхурової залози, але в разі гострої стадії хвороби фітотерапевтичні засоби не здатні вилікувати.

Якщо вам доводиться часто стикатися з аденомою простати, то лікуючий лікар зможе призначити вам профілактичні засоби, здатні знизити ризик нового запалення. Одними з найпопулярніших є «Стамакс» або «Простамол». Їх ефект випробували на собі вже безліч чоловіків, вони залишають лише позитивні відгуки. Ліки відмінно справляються із запальними процесами, блокуючи їх і дозволяючи передміхуровій залозі функціонувати так, як належить.

Дізнайтеся про інші методи, як лікувати аденому простати у чоловіків.

Відео про лікування аденоми простати та хронічного простатиту у чоловіків

Лікування простатиту у чоловіків -- просто!

Дізнайтеся про лікування простатиту народними засобами - найбільш ефективні методи.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!