Методи лікування геморою огірком

Захворювання шлунково-кишкового тракту порушують якість життя. Однак такі недуги є дуже інтимними, тому хворі соромляться звертатися за допомогою. Лікування геморою огірком – це народна методика, у якій є свої шанувальники. У невеликому огляді ви дізнаєтеся, так чи ефективні «бабусині способи», познайомитеся з особливостями незвичайної терапії.

Особливості методу доктора Попова

Народний цілитель Попов придумав оригінальний спосіб, як лікувати геморой в домашніх умовах. Автор вже багато років захоплюється нетрадиційною медициною і розробив декілька методів, використовуючи найнесподіваніші продукти. Згідно теорії, овоч, який росте на грядці, володіє силою, яка витягує з хворого недугу. Якщо зв'язок із землею порушується, тоді і цілющий дар йде. Лікувати геморой народними засобами Попов рекомендує за наступною методикою:

  • слід вибрати маленький огірок (трохи більше фаланги пальця);
  • очистити від пилу, бруду;
  • кінчик овоча надкушують, щоб оголити м'якоть, рясно змочують слиною;
  • в анальний отвір вводиться природне засіб на кілька хвилин;
  • ідеальний час для терапії – ранній ранок.

Доктор стверджує, що через 14 днів регулярного застосування методу геморой зникне назавжди. Однак рідко хто зважиться використовувати цей спосіб, тому спростування або доведення ефективності поки не надано. Пам'ятайте і про особисту гігієну: якщо потрапить інфекція в запалену пряму кишку, з'являється є ймовірність важких ускладнень.

Народні методи лікування геморою огірком

Огірок в народі сприймається в якості продукту харчування, проте в косметології, медицині він зарекомендував себе непоганим засобом від багатьох проблем. Як самостійне зілля він не допоможе, але в комплексній терапії дозволить позбутися від недуги. Універсальний овоч на 95% складається з води, тому використовується:

  • як проносне при запорах;
  • для поповнення запасів рідини.

Лікувальні відвари і настої

Існує багато методів зцілення від недуги, а лікування геморою огірком вимагає підвищеної уваги і акуратності. Серед народних засобів, що допомагають зменшити больовий синдром і неприємні відчуття, не останнє місце займають відвари і настої. Основне їх завдання – відновлення водного балансу і розрідження калових мас у кишечнику.

Для приготування зілля використовують висушені стебла і листя огірка. Таке охолоджене ліки тричі на день за 20 хвилин до прийняття їжі. Для поліпшення смаку рекомендують додати трохи меду:

  • три столові ложки подрібненої сировини заливаємо окропом (500 мл);
  • на повільному вогні доводимо до кипіння;
  • закутуємо ємність і залишаємо на годину настоюватися.

Компреси

З зовнішньої формою геморою допомагає боротися компрес з огіркової кашки. Такий засіб знімає больовий синдром, зменшує запалення. Для ефективності пов'язка з подрібненим овочем тримається на хворих вузлах протягом ночі. Після процедури анальний отвір омивається контрастним душем. Щоб результат був помітний, використовуються виключно свіжі, пружні огірки.

Прояв геморою свідчить про неправильному способі життя. Регулярні запори спровокують загострення неприємного захворювання. Перегляньте свій раціон. Велика кількість клітковини, свіжих овочів, рідини допоможе перистальтиці, позбавить від калових мас. Більше рухайтеся, займайтеся активними видами спорту, і ви захистите своє тіло від хвороби.

Свічки

Кращий засіб від геморою – це свічки. Вони допоможуть позбутися гострого прояву симптомів. Використання споконвічно народного методу покращить якість життя. Доведено, що огірковий сік:

  • знімає запальні процеси вузлів прямої кишки;
  • сприяє регенерації тканин;
  • відновлює тонус стінок судин;
  • зменшує біль, печіння, свербіж в області заднього проходу.

Овочі ретельно промивають, очищають від шкірки. З м'якоті нарізають невеликі циліндри – трохи менше жіночого мізинця. Такий засіб повільно вводять в анальний отвір. Велика кількість рідини в огірку вбирається прямою кишкою, тим самим полегшуючи запальний процес. Проте засіб від звернення до терапевта не рятує, тому не забудьте відвідати свого лікаря.

Відео про користь огірка від геморою

Природа – це джерело коштів, які допоможуть вилікуватися від будь-якого захворювання. При раціональному використанні банальний продукт перетвориться в цілющий засіб, що допомагає звільнитися від дискомфорту. Як позбутися від геморою народними засобами? Про це ви дізнаєтеся з інтерв'ю з доктором Поповим, в якому він розповідає про тонкощі своєї незвичайної методики «живого огірка».

Лікування живим огірком. Коментар доктора Попова

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!