Болить зуб після пломбування

Відвідування стоматологічного кабінету нерідко пов'язане з деяким психологічним дискомфортом. Зважившись на візит до лікаря, якщо болить зуб, пацієнти сподіваються на швидке позбавлення від важких симптомів. Однак трапляється так, що після процедури хворі продовжують відчувати синдроми вылеченном кістковому освіту ротової порожнини.

Чому болить запломбований зуб

Дії стоматолога при проведенні лікувальних заходів повинні бути чітко організовані. Будь-яка помилка при пломбуванні може призвести до приєднання вторинної інфекції. Така ситуація виникає, якщо лікар недостатньо обробляє каріозну порожнину, результатом чого стає освіта під заповнює її матеріалом інфекційного вогнища. В цьому плані пульпіт і періодонтит складно лікувати: стоматолога нерідко доводиться вдаватися до перепломбировке. Основними причинами того, чому болить зуб після стоматологічної маніпуляції, виступають:

  • недолікований карієс;
  • хронічний пульпіт;
  • недостатнє дотримання гігієни порожнини рота при запломбованих зубах;
  • неправильно проведена процедура «сушки» внутрішніх стінок зуба;
  • алергічні реакції на вихідний матеріал пломбуючої маси;
  • незавершена терапія запалених тканин ясен при періодонтиті;

Без нерва

Неповне видалення пульпи разом з неякісним пломбуванням зубних каналів може спричинити розвиток запального процесу в глибоких тканинах пародонту. Дане ускладнення ендодонтичної терапії вимагає повторного лікарського втручання. Однак точно відповісти на питання про те, чому болить зуб після пломбування, зможе тільки фахівець після проведення необхідних діагностичних заходів. При цьому деякі непрямі симптоми можуть говорити про те, що справи йдуть не найкращим чином:

  • сильна, пульсуючий або ниючий біль в області нещодавно вилікуваного зуба;
  • набряк прилеглих тканин;
  • ускладненість процесів жування і ковтання після пломбування зуба;
  • підвищення температури тіла;
  • неприємний запах з рота.

Болить зуб після пломбування каналів

Розвиток подій за вказаною сценарієм вимагає від пацієнта пильності по відношенню до свого здоров'я. У закритому просторі хворого зуба інфекція поширюється з великою швидкістю. Небезпека полягає в тому, що може статися гнійне ураження кісткової або м'язової тканини. Така патологія лікується медикаментозними засобами в умовах стаціонару. Ситуація може загрожувати ще більш серйозними наслідками, при підозрі або виникнення яких пацієнтам проводиться екстрене оперативне вирішення проблеми.

Зубний біль при натисканні

Лікарі одностайні в тому, що больові відчуття в перший час після того, як поставлена пломба, є абсолютно нормальним постпломбировочным явищем. Часто пацієнти звертаються до стоматолога зі скаргами на дискомфорт при натисканні, натисканні, надкусывании, вживанні гарячого або холодного. Якщо болить зуб після пломбування, то постарайтеся просто «обходити стороною» ці провокуючі фактори. Подібні стани не вважаються патологичными і розглядаються як наслідки ендодонтичного втручання у вигляді пошкоджених нервових закінчень.

Скільки може боліти зуб після пломбування

Неприємні відчуття в ротовій порожнині можуть турбувати пацієнта протягом місяця після процедури, що пояснюється «звиканням» до нового зуба. Якщо вас цікавить, скільки болить зуб після пломбування, то можна з упевненістю сказати, що це тимчасове явище. Депульпированное кісткове утворення ротової порожнини звичайно не сильно турбує пацієнтів. У разі, якщо такий зуб раптом дійсно заболить, то це буде розцінюватися в якості яскравого симптому приєднання вторинної інфекції з її поширенням на прилеглі тканини.

Що робити, якщо болить зуб під пломбою

Профілактика захворювання полягає в точному виконанні лікарських рекомендацій. Якщо ви були попереджені про можливе больовому синдромі після пломбування, то не варто турбуватися. Почати потрібно з видалення залишків їжі з зуба, після чого можна прополоскати рот теплим содовим або сольовим розчином. При сильному болю рекомендується прийняти знеболюючий засіб. Однак не варто кожен раз хапатися за пігулки, якщо синдром триває протягом довгого часу після пломбування. Такий стан потребує оцінки його подальших перспектив з боку фахівця.

Прийом знеболюючих таблеток

На сьогоднішній день аптечна мережа пропонує споживачеві величезний асортимент медикаментозних препаратів, багато з яких володіють великою кількістю побічних ефектів. Цей факт слід враховувати пацієнтам із захворюваннями ШКТ, серцево-судинними патологіями. Варто відзначити, що захоплюватися прийомом лікарських форм, навіть самих «нешкідливих», не варто. Реагувати на больові відчуття у зубі після пломбування потрібно своєчасно та обдумано. Зняти нав'язливий синдром можна з допомогою наступних медикаментів:

  • Нурофен;
  • Ібупрофен;
  • Анальгін;
  • Баралгін;
  • Пенталгін;
  • Кеторол;
  • Аспірин.

Рецепти народної медицини

Головним достоїнством нетрадиційних методів лікування є практично повна відсутність побічних ефектів. Полоскання трав'яними чаями, содовими і сольовими розчинами можуть застосовуватися будь-якої вікової групою населення, якщо болить зуб. Однак перед початком практичного застосування будь-якого рецепту настійно рекомендується перевірити компоненти кошти на алергенність. У разі, якщо сильно болить зуб після процедури пломбування, то можна скористатися наступними порадами:

  1. Сік чистотілу. Наносити свіжоприготоване засіб на область ясен кілька разів в день. Больовий синдром звичайно проходить через 20-30 хвилин.
  2. Аплікації з цибулею і часником. Свіжу сировину довести до стану кашки, після чого його можна ставити у вигляді аплікації на хворий зуб 3 рази в день, прикривши зверху ватним тампоном.
  3. Полоскання перекисом водню. Розчин готується з пропорції 15 крапель перекису на чверть склянки води. Зрошувати ротову порожнину рекомендується після кожного прийому їжі.

Відвідування зубного лікаря

У ситуації, коли біль не проходить протягом тривалого часу, а пацієнт відчуває постійний дискомфорт, необхідно звернутися за допомогою до фахівця. Найчастіше декількох скарг про те, що боляче натискати або накусывать вистачає, щоб виявити причину всіх бід». Звичайно за цим слід видалення пломби, повторна обробка каріозної порожнини з подальшою установкою нової пломби на вже «мертвий» додепульпированный зуб.

Дізнайтеся, що робити, якщо болить зуб.

Відео: чому ниє зуб після пломбування

Чому Болить Зуб Після Пломбування? Що Таке Реставрація Зуба? Каже ЕКСПЕРТ

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!