Простатит і імпотенція: зв'язок і лікування захворювань у чоловіків

При запаленні у чоловіка передміхурової залози страждає сечостатева і репродуктивна системи, тому простатит і імпотенція – захворювання, тісно пов'язані між собою. Остаточно вилікувати такі хвороби складно, тривалий період відновлення. Якщо зустрічаються в одному поєднанні слова «простатит і потенція», функції останньої помітно знижуються. Щоб позбутися від недуги, потрібен комплексний підхід до проблеми зі здоров'ям.

Як впливає простатит на потенцію

На запалення передміхурової залози впливає ряд патогенних факторів. Простатит вважається першим кроком до імпотенції, еректильної дисфункції. Результат один: в простаті формуються застійні явища, які знижують тривалість статевого контакту, гостроту емоцій під час оргазму, провокують передчасне сім'явивергання, нестабільну еякуляцію. Період відновлення залежить від стадії патологічного процесу, заходів своєчасного реагування на проблему зі здоров'ям. У будь-якому випадку, проблему потрібно вирішувати з лікарем – урологом.

Гострий

Простатит стрімко прогресує, доставляє неприємні і навіть болючі відчуття при кожному поході в туалет. Чоловік відчуває себе невпевненою, повільно розвивається комплекс неповноцінності. Наростають симптоми імпотенції, які в конкретній клінічній картині закладені більше на емоційному рівні. Вилікувати характерний недуга можливо, але для початку важливо визначити етіологію патологічного процесу на рівні фізіології. важливо приймати ліки, виконувати масаж простати.

Хронічний простатит

Говорити про повне одужання в такій клінічній картині складно, оскільки уповільнена симптоматика періодично нагадує про себе гострими нападами. Відбувається це під впливом шкідливих факторів або внаслідок ослабленого імунітету. Позбутися від зазначеного діагнозу навряд чи вдасться, а ось підтримувати загальний стан здоров'я медикаментозними методами цілком реально. Сексуальний контакт стає проблемою, з часом симптоми імпотенції тільки посилюються.

Що робити при простатиті

Щоб уникнути імпотенції, потрібно вчасно пролікувати гостру форму простатиту в чоловічому організмі. Використання медикаментів має бути чітко узгоджена з лікарем, проте додатково необхідно радикально переглянути звичний спосіб життя. Ось цінні рекомендації фахівців для продуктивного лікування простатиту і попередження імпотенції:

  • уникати нервових розладів, емоційних потрясінь;
  • вибрати правильне харчування, відмовитися від шкідливих звичок;
  • виконувати спеціальні вправи для зміцнення простати;
  • своєчасне усунення інших захворювань сечостатевої сфери;
  • зміцнення ослабленого імунітету;
  • зменшення фізичних навантажень на роботі;
  • курс масажу простати, як ефективний засіб проти діагнозів.

Народні засоби від простатиту і імпотенції

Методи альтернативної медицини сприяють відновленню запалених тканин простати, зміцнюють судини, заспокоюють розхитану нервову систему, посилюють струм крові до органів таза, стимулюють ерекцію, мають помірну сечогінну ефектом. При розвитку простатиту, загрозу імпотенції на допомогу приходять такі народні засоби:

  1. Подрібнити висушені корені петрушки, 2 ст. л. готового сировини залити 400 мл окропу і варити на повільному вогні 5 хвилин. Настояти, процідити, остудити, приймати всередину двічі за добу – вранці, ввечері.
  2. 2 ст. л. висушеного шипшини запарити в 2 склянках окропу і настояти під накритою кришкою. Пити сечогінний відвар в процідженому і злегка охолодженому стані, перед їжею вранці, ввечері.
  3. Від простатиту і наростання симптомів імпотенції допомагають Іван-чай, відвар кропиви. Приготувати зазначені кошти можна класичним методом, а докладна інструкція на кожній упаковці висушеної сировини.

Препарати для лікування простатиту і підвищення потенції

Щоб успішно і швидко боротися з прогресуючою імпотенцією, пацієнти купують перевірену часом Віагру. Цей недешевий медикамент не усунуть першопричину, а лише стимулює сексуальну активність, причому тимчасово. Лікарі рекомендують грунтовно пролікувати простатит, а для цього призначають медичні препарати наступних фармакологічних груп:

  1. Антибіотики при інфекційній природі патології, як варіант, це можуть бути пеніциліни, макроліди, пеніциліни або фторхінолони.
  2. Знеболюючі свічки (таблетки) з групи НПЗЗ для зниження вираженості больового синдрому при походах в туалет і не тільки. Це Мідокалм, Ибуфен, Метокарбамол, Диклофенак.
  3. Міорелаксанти для швидкого розслаблення гладкої мускулатури при запаленні передміхурової залози.
  4. Альфа-адреноблокатори усувають біль, продуктивно знімають спазми, частіше призначаються при хронічному простатиті. Це Теразозин, Доксазозин, Альфузозин, Тамсулозин.
  5. Полівітамінні комплекси для відновлення і зміцнення імунної системи, профілактики імпотенції. Це Vitrum, Іммунал, Пентоксил, Циклоферон, Віферон.

Фізіотерапія

Така форма лікування особливо ефективна при хронічній формі простатиту з наростаючими симптомами імпотенції. В даному випадку мова йде про безпосередній вплив на запалену простату струму низької частоти, ультразвуку, лазера, бруду. Не зайвим буде курс масаж простати, який пацієнт може проводити самостійно в домашній обстановці.

Дієта при простатиті у чоловіків

Якщо стрімко розвивається простатит і імпотенція, необхідно викреслити з свого добового меню алкоголь, кофеїн, гостру, солону і жирну їжу. Такі інгредієнти сприяють формуванню застійних явищ в простаті, появи чергового нападу, больового синдрому. Додаткові рекомендації щодо повсякденного харчування представлені нижче:

  • включити в раціон морепродукти, молочну продукцію, свіжі овочі та фрукти;
  • виключити копченості, жирні страви, шкідливий холестерин, канцерогени;
  • дотримуватися основних принципів правильного харчування;
  • вживати продукти з цинком, фосфором і маслами, які вважаються невичерпним стимулятором ерекції.
  • вживати вітаміни.

Відео

Простатит і потенція, лікування в On clinic.mpg

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!