Швидкодіючі ліки від простатиту: кращі препарати для чоловіків

Запалення передміхурової залози, крім дискомфорту, приносить чоловікові чимало інших проблем. Найбільш небезпечними з них вважаються ускладнення недуги аж до розвитку раку, проблем з потенцією або безпліддя. З цієї причини важливо вибрати найефективніший засіб від простатиту. Щоб це зробити, необхідно вивчити всі групи ліків, які лікар призначає. Препарати допомагають усунути запалення, зняти больовий синдром, побороти бактеріальну інфекцію та її наслідки. У кожній групі ліків виділяються особливо швидкодіючі.

Що таке простатит

Медициною це урологічне захворювання визначається як запалення передміхурової залози у чоловіків в результаті попадання хвороботворних мікроорганізмів або патологічних процесів, викликаних застою в області малого тазу. Бактерії здатні проникати в організм при сечостатевих інфекція, включаючи і венеричні. Інший варіант зараження – з інших вогнищ запалення через лімфу або кров. Залежно від причини і вибирають швидкодіючі ліки від простатиту.

Небезпечними джерелами інфекції є бронхіт, тонзиліт, стоматологічні захворювання. Діагноз простатит часто ставлять пацієнтам, чиє життя тісно пов'язана з такими провокуючими факторами, як:

  • надмірна вага;
  • переохолодження;
  • часті запори;
  • малорухливий спосіб життя;
  • ослаблений імунітет;
  • нерегулярне статеве життя;
  • гормональні порушення.

Частою причиною неінфекційного простатиту виступає неактивний спосіб життя. Він призводить до застійних явищ в малому тазу, які шкідливі для чоловіка. Стриманість, погане кровообіг та затримки сечовипускання викликають у тканинах простати патологічні зміни. Запалення органу може протікати гостро або переходити в хронічну стадію. У першому випадку виникають такі симптоми:

  • температура;
  • гнійні виділення з уретри;
  • утруднене сечовипускання;
  • озноб;
  • слабкість;
  • пахові болю.

Хронічна форма характеризується менш вираженими симптомами. Під час загострення вони можуть посилюватися, а потім знову стихати, не доставляючи особливий дискомфорт. Про хронічному запаленні простати говорять наступні симптоми:

  • дратівливість;
  • хвороблива ерекція;
  • неприємні відчуття при сім'явиверганні;
  • тягнучий біль, що віддає в малий таз і область крижів;
  • печіння і дискомфорт при сечовипусканні.

Препарати для лікування простатиту у чоловіків

Швидкодіючі ліки від простатиту відрізняються не тільки за принципом дії, але і за формою випуску. Кожна з них певним чином впливає на організм і має свій рівень ефективності в залежності від методу застосування. Так, найкращий засіб можна вибрати з наступних категорій:

  1. Свічки. Ще називаються супозиторіями. Ефективність їх зумовлена тим, що вони діють в безпосередній близькості з вогнищем запалення. Корисними вважаються Вітапрост, Папаверин.
  2. Таблетки і капсули. Класична форма медикаментозних препаратів, які допомагають вилікувати запалення простати. Капсули і таблетки приймають перорально з метою зняття больового синдрому, усунення бактеріальної інфекції.
  3. Розчини для ін'єкцій. Сюди відносяться уколи і крапельниці. Завдяки внутримышечному або внутрішньовенного введення лікарські речовини швидше проникають в організм. З цієї причини ін'єкції та інфузії використовуються при вираженій інтоксикації. Серед часто використовуваних розчинів для ін'єкцій виділяються Простатилен і Тималін.
  4. Мікроклізми. Це скоріше процедури, які полягають у введенні лікарського розчину в пряму кишку за допомогою невеликої медичної груші. В якості розчинів для мікроклізми використовують відвар ромашки, календули, звіробою або пустирника. Корисними також є персикове, соняшникова і обліпихова олії.

При простатиті використовується етіотропна терапія, що призначається в залежності від причини, що викликала захворювання. У більшості пацієнтів це захворювання провокують бактерії, тому схема лікування передбачає використання антибіотиків. Крім етіотропної, всім чоловікам призначають симптоматичну терапію для зняття певних ознак захворювання: запалення, хворобливості при сечовипусканні, спазмів, тромбів, ослаблення імунітету. Усунути причину простатиту і його симптоми допомагають такі категорії ліків:

  1. Антибіотики широкого спектру дії (написати про фторхінолони, пенициллиновых і тетрациклінових групах, макролидах). Препарати цієї групи впливають на бактерії, що провокують запалення передміхурової залози. Засобами першої лінії вибору вважаються фторхінолонові антибіотики, такі як Левофлоксацин і Офлоксацин. Із-за розвитку у деяких пацієнтів фотосенсибілізації, зменшення рівня глюкози та порушення серцевого ритму замість зазначених препаратів призначають пеніциліни (Флемоксин Солютаб, Амоксицилін), макроліди (Азитроміцин, Сумамед), цефалоспорини (Кефзол, Цефазолін) і тетрацикліни (Окситетрациклін, Міноциклін).
  2. Інгібітори 5-альфа-редуктази. Ці швидкодіючі ліки від простатиту знижують вплив андрогенів на простату. Особливо необхідна така властивість при аденомі передміхурової залози. Їм володіють речовини фінастерид і дутастерід, на яких засновані Аводарт, Альфинал.
  3. Нестероїдні протизапальні препарати. Допомагають зменшити запальний процес, знизити температуру, усунути біль. Відомими в цій категорії є Ібупрофен, Найз, Німесил.
  4. Ректальні свічки. Антибіотик при простатиті призначають і у вигляді супозиторіїв, наприклад, Рифампіцин та Вітапрост Плюс. Симптоми захворювання допомагають лікувати протизапальні (Вольтарен, Диклофенак), які використовуються для профілактики (Дикловит, Лонгидаза) і супозиторії з анестетиком (Супозиторіїв з прополісом, Індометацин).
  5. Альфа-адреноблокатори. Усувають больові відчуття за рахунок розслаблення гладкої мускулатури уретри і шийки сечового міхура. Така дія забезпечують Силодозин, Тамсулозин.
  6. М'язові релаксанти. Інакше називаються миотропными спазмолітиками. Такі препарати, як Но-шпа і Мідокалм знижують тонус і рухову активність гладких м'язів внутрішніх органів.
  7. Засоби для поліпшення кровообігу. Застійних явищ у малому тазі перешкоджають Трентал і Кавінтон.
  8. Фітопрепарати та вітаміни. Необхідні для загального зміцнення імунітету організму. З цією метою використовують уколи Комбилипена, масло гарбузового насіння, супозиторії Фитадиол.

Антибіотики при простатиті

Найкращі ліки від простатиту швидкого дії

Лікування простатиту носить комплексний характер. Комбінація декількох швидкодіючих препаратів забезпечує більш високу ефективність терапії. Медикаменти діють відразу на кілька механізмів розвитку захворювання, усуваючи як причину, так і неприємні симптоми. Рейтинг сучасних дешевих і дорогих швидкодіючих ліків від простатиту представлений в таблиці разом з прикладами цін, за яким медикаменти можна замовити і купити в інтернет-аптеках:

Найменування препарату

Форма випуску

Механізм дії

Вартість без доставки, рублів

Детралекс

Таблетки у блістерах по 30 або 60 штук

Має ангіопротекторну і венотонічну діями, знижує веностаз, проникність капілярів і розтяжність вен. Поліпшує лімфатичний дренаж, покращує мікроциркуляцію.

1500 – 30 шт.;

2800 – 60 шт.

Гинкор Форт

Капсули, тверді, з кришечкою зеленого кольору і світло-жовтим корпусом.

Підвищує стійкість стінок капілярів, поліпшує мікроциркуляцію, стабілізує венозний кровотік. Знижує біль за рахунок блокування медіаторів запалення і болю.

577 – 30 капсул.

Простамол УНО

Овальні капсули, чорно-червоні, у желатиновій оболонці.

Регулює вироблення андрогенів, виявляє протизапальний ефект. В передміхуровій залозі зменшує ексудативні процеси.

696 – 30 шт.;

1297 – 60 шт.

Простатилен

Ін'єкції, ректальні свічки

Надає специфічне, органотропну дію на простату. Зменшує лейкоцитарну інфільтрацію залозистого органу і набряклість.

300 – 5 супозиторіїв;

594 – 10 супозиторіїв;

351 – 5 ампул по 5 мл

Азитрокс

Капсули, суспензії.

Пригнічує синтез і уповільнює зростання бактерій. Ефективний проти стрептококів, анаеробних мікроорганізмів, грампозитивних і грамнегативних штамів.

300 – 6 капсул 250 мг;

297 – 3 капсули 500 мг.

Вітапрост

Ректальні свічки, таблетки.

Знижує набряклість, нормалізує секреторну функцію клітин епітелію, збільшує число зерен лецитину в секреті ацинусів. У результаті зменшується тромбоутворення і поява венул в простаті.

908 – 10 свічок 10 мг;

1197 – 10 таблеток.

Простан

Таблетки.

Зменшує частоту гострої затримки сечі, знижує внутрипростатический і циркулюючий ДГТ. Забезпечує регресію обсягу простати, збільшує швидкість потоку сечі.

418 – 30 шт.

Афала

Таблетки для розсмоктування.

Зменшують запалення і набряк передміхурової залози. Призводить орган у нормальний функціональний стан, позитивно впливає на уродинаміку.

449 – 100 шт.

Пепонен

М'які желатинові капсули рудувато-коричневого кольору.

Володіє гепатопротекторною, противиразкових і жовчогінну діями. Усуває запалення, виявляє антигельминтную активність.

1990 – 100 капсул.

Цефтріаксон

Порошок для приготування розчину для інфузій та ін'єкційного введення.

Пригнічує синтез бактеріальної клітинної стінки. Ефективний відносно грам (+) аеробів, грам (-) аеробів і анаеробів.

25 – 1 г порошку;

38 – 2 р.

Рифампіцин

Ліофілізат для інфузій, капсули.

У низьких концентраціях має бактерицидну дію відносно мікробактерій туберкульозу, хламідіями, легіонелами, рикетсій.

164 – 100 шт.;

185 – 10 ампул.

Диклофенак

Краплі, гелі, супозиторії, мазь, таблетки.

Пригнічує біосинтез простагландинів, перешкоджає агрегації тромбоцитів. Має жарознижуючу і болезаспокійливу дію.

240 – гель 100 г;

37 – 20 таблеток.

Натальсид

Супозиторії ректальні.

Мають протизапальну, гемостатичну і репаративну ефектами. Допомагає купірувати больовий синдром при простатиті.

502 – 10 свічок 250 мг.

Реліф

Супозиторії, мазь.

Проявляє протизапальну і гемостатичну властивості. Разом з гідрохлоридом фенілефрину загоює рани при гемороїдальних ушкодженнях.

306 – крем 10 г;

477 – 12 свічок.

Свічки з прополісом

Ректальні супозиторії.

Виявляє протимікробну, антитоксичну, протизапальну активність. Ефективний проти вірусного простатиту. Додатково володіє місцевим знеболюючим і підсилює дію антибіотиком властивостями.

210 – 6 свічок;

295 – 10 свічок;

420 – 15 свічок.

Омник

Капсули з модифікованим вивільненням.

Тамсулозин у складі блокує альфа1-адренорецептори, тим самим знижуючи м'язовий тонус простати. Послаблює симптоматику наповнення сечового міхура і випорожнення.

333 – 10 шт.;

1666 – 30 шт.

Детралекс

Це ефективне ліки від простатиту засноване на комбінації гесперидину і діосміну. Поєднання даних речовин зменшує взаємодію ендотелію та лейкоцитів і адгезію останніх у посткапілярних венулах. У результаті знижується вираженість ушкоджуючої дії медіаторів запалення на венозні стінки і стулки клапанів. Коротка інструкція по застосуванню:

  1. Як застосовувати: рекомендована доза – 2 таблетки по 500 г щодоби. Наскільки тривалим буде лікування повинен визначати лікар.
  2. Швидкість зняття больових відчуттів: у крові препарат виявляється через 2 години, тоді і починається його дію.
  3. Побічні ефекти: нейровегетативні порушення, диспепсичні розлади, порушення з боку підшкірної клітковини і шкіри, набряк Квінке.
  4. Протипоказання: непереносимість складових препарату.
  5. Плюси: відсутність впливу на водіння автотранспортом.
  6. Мінуси: часто викликає побічні ефекти з боку травної системи.

Гинкор форт

Препарат Гинкор форт в якості активних компонентів містить екстракт Гінгко білоба, гиптаминола гідрохлорид та троксерутин. Речовини блокують лізосомальні ферменти, вільні радикали, медіатори болю та запалення. У результаті відбувається зменшення запальних процесів і запобігання дегенерації колагенових волокон. Показанням до застосування Гинкор форт є порушення венозного кровообігу. Щоб правильно використовувати засіб, необхідно вивчити його основні характеристики:

  1. Інструкція: по 2 капсули в день протягом 30 діб.
  2. Швидкість зняття больового синдрому: через 2 тижні вени починають йти, усуваються набряки і біль.
  3. Побічні реакції: алергія.
  4. Протипоказання: гіпертиреоз, дитячий вік до 18 років.
  5. Переваги: невисока ціна, швидкодіючі компоненти, мінімум побічних реакцій.
  6. Недоліки: не можна поєднувати з інгібіторами МАО, заборонений при підвищеному тиску.

Простамол УНО

Ліки є рослинним препаратом на основі екстракту плодів Сабаля мелкопильчатого. Дія цієї речовини полягає в інгібуванні процесів утворення протглантинов, що провокують запалення передміхурової залози. Додатково Простамол УНО пригнічує 5-альфа-редуктазу, яка збільшує розміри запаленого органу. Для підвищення ефективність використання цього швидкодіючого ліки варто вивчити коротку інструкцію до нього:

  1. Інструкція: приймати раз на добу по 320 мг протягом 2-3 місяців.
  2. Швидкість зняття больового синдрому: максимальна концентрація спостерігається через 1,5 год після прийому, але позитивний ефект починає проявлятися через 2 місяці.
  3. Побічні реакції: біль у шлунку, шкірні реакції у вигляді лиха, кропив'янки і висипань.
  4. Протипоказання: лікарська алергія.
  5. Переваги: натуральна основа препарату, не впливає негативно на ерекцію, зміцнює місцевий і загальний імунітет.
  6. Недоліки: можливість індивідуальної непереносимості кошти.

Простатилен

Протизапальну дію Простатилену обумовлено наявністю у складі однойменного компонента. Подібні йому швидкодіючі ліки від простатиту являють собою комплекс пептидів, отриманих з тканини простати статевозрілого рогатої худоби. Ліки впливає на судинне русло, покращуючи мікроциркуляцію і полегшуючи плазмовий і тромбоцитарний компоненти гемостазу.

В результаті прийому Простатилену вдається ліквідувати кров'яний застій в органах малого тазу, що виник в результаті малорухливого способу життя. Домогтися такого ефекту допоможе коротка інструкція по використанню Простатилену:

  1. Як застосовувати: внутрішньом'язово по 5-10 мг щодня протягом 5-10 діб або по 1 свічці двічі на день.
  2. Ефективність: до кінця курсу лікування симптоми запалення стихають, біль проходить після першого застосування.
  3. Побічні ефекти: затуманення зору, головний біль, запаморочення, нудота, креатинурія, слабкість, геморагії різних відділів ШКТ, ллергия, зниження згортання крові, збільшення печінки.
  4. Протипоказання: кардіосклероз, інфаркт міокарда, ниркова недостатність, спадкова і набута непереносимість, індивідуальна чутливість.
  5. Плюси: у складі має цинк, який перешкоджає розвитку новоутворень.
  6. Мінуси: багато побічних ефектів.

Азитрокс

Основою ліки Азитрокс виступає азитроміцину дигідрат. Антибіотик відноситься до групи азалідів. Засіб виявляє активність по відношенню до поза - і внутрішньоклітинних збудників. Правильне застосування ліків здійснюється з урахуванням інструкції до нього:

  1. Як застосовувати: за 1 год до або 2 год після їжі по 1 капсулі, тривалість курсу – 3-5 днів.
  2. Ефективність: в організмі зберігається протягом 5-7 днів, всмоктування в ШКТ відбувається через 2,5-3 год після прийому.
  3. Побічні ефекти: алергія, грибкові ураження, відхилення в роботі органів травної системи.
  4. Протипоказання: висока чутливість до макролідів, вік менше 12 років, захворювання печінки і нирок.
  5. Плюси: швидкодіючі компоненти, зручність прийому, невелика тривалість лікування, приємний смак.
  6. Мінуси: часто прояв побічних ефектів.

Які свічки при простатиті краще

Вітапрост

Супозиторії і таблетки Вітапрост засновані на екстракті простати, тому вважаються препаратами тваринного походження. Обидві форми випуску володіють простатотропным та протизапальним ефектами. Ліки посилює мікроциркуляцію в тканинах простати. Ефективність даного швидкодіючого ліки забезпечується застосування строго по інструкції:

  1. Дозування: пити по 1 таблетці двічі на добу не менше 2 тижнів або вводити по 1 свічці після дефекації протягом 10 днів.
  2. Ефективність: стан поліпшується вже через 24 год.
  3. Побічні ефекти: алергічні реакції, включаючи набряки, почервоніння, свербіж.
  4. Протипоказання: гіперчутливість до складу.
  5. Плюси: дія безпосередньо на вогнище запалення, посилення ефективності антибіотиків, легкість застосування.
  6. Мінуси: не в кожній ситуації можна використовувати свічки, перед їх використання потрібно спорожнити кишечник, а після введення слід полежати ще 30-40 хвилин.

Простан

Заснований на финастериде – специфічного інгібітору 5-альфа-редуктази типу II. Це внутрішньоклітинний фермент, який перетворює тестостерон у більш активний андроген дигідротестостерон. Від цього процесу залежить збільшення передміхурової залози. Коротка інструкція по застосуванню Простану:

  1. Як приймати щодня по 1 таблетці під час їди, термін лікування визначається індивідуально.
  2. Ефективність: починає діяти через 1-2 год після прийому.
  3. Побічні ефекти: зниження лібідо, почастішання серцебиття, біль у яєчках, свербіж, кропив'янка і набряк Квінке.
  4. Протипоказання: підвищена чутливість.
  5. Плюси: знижує ризик затримки сечі, покращує її відтік, зменшує розміри збільшеної простати.
  6. Мінуси: для оцінки ефективності лікування потрібно шестимісячний прийом препарату.

Афала

Ефективні таблетки від простатиту Афала включає 0,003 г антитіл до простатоспецифическому антигену (ПСА). Ця речовина має білкову природу. Воно виробляється в клітинах простати. Дія ПСА полягає в розрідженні насінної рідини, зниження об'єму залишкової сечі і поліпшення тонусу нижніх відділів сечовивідних шляхів. Швидкодіюче ліки Афала від простатиту приймають чітко по інструкції, щоб ефективність лікування була на більш високому рівні. Правила використання цих таблеток:

  1. Дозування: по 2 таблетки за раз, розсмоктуючи до повного розчинення, курсом до 16 тижнів.
  2. Швидкодія: ефект проявляється через 2-3 тижні після початку лікування.
  3. Побічні ефекти: блювання, нудота, порушення травлення.
  4. Протипоказання: синдром мальабсорбції, вроджена галактоземія, підвищена чутливість, вроджена лактазаня недостатність.
  5. Плюси: можна використовувати в поєднанні з іншими засобами проти доброякісної гіперплазії простати.
  6. Мінуси: гомеопатичний засіб, тому проведення фармакокінетичних досліджень є технічно неможливим.

Пепонен

Це рослинний препарат, заснований на одержуваних з гарбуза біологічних активних речовин, таких як флавоноїди, каротиноїди, фосфоліпіди, фосфатиди, стерини, токофероли. Зазначені компоненти знижують проліферацію клітин передміхурової залози, знижуючи запалення в ній. Використання самого препарату здійснюється в рамках наступної короткої інструкції:

  1. Дозування: по 1 капсулі на протязі 3 місяців.
  2. Швидкодія: судячи з відгуків, ефективність починає проявлятися після 2-3 тижнів лікування.
  3. Побічні ефекти: слабо виражена відрижка, діарея.
  4. Протипоказання: не встановлені.
  5. Плюси: добре переноситься, рідко викликає негативні реакції.
  6. Мінуси: ефективність препарату спостерігається через півроку прийому.

Цефтріаксон

Швидкодіючі ліки від простатиту з класу антибіотиків представлені широким списком. Один з них – препарат з класу цефалоспоринів, який пригнічує синтез бактеріальної клітинної стінки. Ліки володіє широким спектром дії проти більшості штамів бактерій. Активним компонентом складу є однойменне речовина – цефтриаксон. Антибіотики вважаються серйозними препаратами, тому приймати їх необхідно строго за показаннями та з урахуванням інструкції. У Цефтріаксону вона виглядає так:

  1. Як приймати: дозування визначає виключно лікар.
  2. Ефективність: максимальна концентрація спостерігається у кінці інфузії, а при введенні внутрішньом'язово через 2-3 ч.
  3. Побічні ефекти: представлені великим списком, який краще уточнить у розгорнутій інструкції до препарату.
  4. Протипоказання: ниркова або печінкова недостатність, ентерит, коліт.
  5. Плюси: широкий спектр антибактеріальної активності.
  6. Мінуси: великий перелік можливих побічних реакцій.

Рифампіцин

Ліки названо по активному компоненту у складі, належить до категорії напівсинтетичних антибіотиків. Дія препарату зумовлена пригніченням РНК-полімерази мікроорганізмів. Основні нюанси застосування Рифампіцину:

  1. Дозування: натщесерце за півгодини до їжі по 10 мг/кг кожні 24 год, внутрішньовенно – щодня по 600 мг.
  2. Побічні ефекти: ерозивний гастрит, блювання, порушення апетиту, дезорієнтація, зниження гостроти зору, атаксія, головний біль.
  3. Протипоказання: інфекційний гепатит, серцево-легенева недостатність, патології нирок, непереносимості рифампіцину, жовтяниця.
  4. Переваги: відсутня перехресна стійкість з іншими антибактеріальними засобами не реєструється.
  5. Недоліки: при монотерапії спостерігається швидкий розвиток селекції мікроорганізмів до антибіотика.

Диклофенак

Швидкодіюче ліки від простатиту Диклофенак названо по активному компоненту. Засіб має знеболювальну, жарознижувальну, протизапальну діями. Забезпечити ці эфе4кты допомагає застосування Диклофенаку по строго по інструкції:

  1. Дозування: по 50-150 мг щодоби, розділяючи на 2-3 прийоми.
  2. Побічні ефекти: диспепсія, ерозії і виразки травного каналу, кровотечі в шлунку і кишечнику, перфорація стінок ШЛУНКОВО-кишкового тракту, сонливість, дратівливість.
  3. Протипоказання: підвищена чутливість, аспіринова астма, запальні патології ШКТ, функціональна недостатність нирок, серця і печінки.
  4. Плюси: не проходить через печінку і практично відразу потрапляє в простату.
  5. Мінуси: при одночасному прийомі їжі абсорбція уповільнюється на 1-4 ч.

Натальсид

Ліки представлено супозиторіями на основі натрію альгинате. Свічки мають протизапальну, репаративну та гемостатичну дію. Застосування їх здійснюється з урахуванням таких основних характеристик та рекомендацій до медикаменту:

  1. Як використовувати: ректально допомогою введення в пряму кишку по 1 свічці двічі на добу після випорожнення або клізми.
  2. Ефективність: судячи з відгуків, швидкодіючий препарат знімає больовий синдром на 4 день використання.
  3. Побічні реакції: кропив'янка, лущення шкіри, свербіж.
  4. Протипоказання: особлива чутливість до компонентів.
  5. Плюси: натуральний склад, нешкідливість.
  6. Мінуси: неприємний запах.

Реліф

Швидкодіючі ліки від простатиту під назвою Реліф мають однаковий склад. Мазь і свічки засновані на гидрохлориде фенілефрину. Ця речовина активно використовується проктологами для забезпечення місцевого протизапального і судинозвужувального дій. Використання Релифа здійснюється з урахуванням його короткої інструкції:

  1. Як застосовувати: 4 рази в день по 1 свічці або невеликої кількості крему.
  2. Побічні реакції: алергія.
  3. Протипоказання: тромбоемболія, гранулоцитопенія, гіпертензія, гіпотиреоз, цукровий діабет, гіпертрофія.
  4. Плюси: негативні реакції виявляються вкрай рідко.
  5. Мінуси: фенілефрин сприяє розвитку гіпертонічного кризу, тому його не можна використовувати разом з гіпотензивними медикаментами.

Свічки з прополісом

Переважна кількість свічок з прополісом містять тільки цей активний компонент, частіше змішаний з маслом какао. супозиторії мають регіонарним дією на весь малий таз. Свічки діють наступним чином:

  • пригнічують розмноження бактерій, грибків і трихомонад;
  • знімають запалення;
  • посилюють ефективність швидкодіючих антибактеріальних ліків від простатиту.

Необхідно застосовувати щодня по 1 свічці 3 рази, вводячи в пряму кишку. Протипоказані супозиторіїв з прополісом при індивідуальній гіперчутливості. Після введення свічки можливий розвиток алергії. Плюсом є натуральний склад супозиторіїв, а мінусом – часте прояв гіперчутливості до складових ректальних супозиторіїв.

Омник

В одній капсулі Омника міститься 400 мкг тамсулозину – речовини, що блокує альфа-адренорецептори. Результатом стає розслаблення м'язів простати, сечового міхура і простатичного відділу уретри. При аденомі передміхурової залози медикамент усуває детрузорную гіперактивність. Це послаблює симптоматику наповнення і спорожнення сечового міхура. Коротка інструкція до використання Омника:

  1. Дозування: відразу після сніданку по 400 мкг щодоби.
  2. Ефективність: дія таблеток триває протягом 24 год.
  3. Побічні ефекти: головний біль, запаморочення, ретроградна еякуляція, нудота, блювання, діарея, головний біль, астенія, тахікардія.
  4. Протипоказання: гіперчутливість, печінкова недостатність, ортостатична гіпотензія.
  5. Переваги: не потрібно коригування дози при патологіях печінки або нирок, практично 100% біодоступність.
  6. Недоліки: ознаки алергії після прийому відзначаються порівняно щільно.

Відео

★ ПРОСТАТИТ У ЧОЛОВІКІВ. 7 кращих препаратів від АДЕНОМИ передміхурової залози.

Свічки від простатиту список

Відгуки

Владислав, 36 роківНіколи не думав, що у своєму віці зіткнуся з цією хворобою, але після того, як болі при сечовипусканні стали постійними, вирішив звернутися до лікаря. Мені були призначені Цефтріаксон і свічки з прополісом. Лікування допомогло, але після антибіотик з'явилися проблеми зі шлунком, тому довелося відновлюватися пробіотиками.
Микола, 51 рікВітапрост мені призначили вже після антибактеріальної терапії. Цим засобом я долечивал залишилися після інфекції симптоми. Біль стала мучити менше на третій день. Препарат недорогий, що було для мене важливо. Єдиний мінус – після введення свічки кілька хвилин відчувається печіння, але потім воно проходить.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!