Чому у чоловіків до 40 років виникають проблеми з потенцією - перші ознаки, симптоми і лікування

Які причини імпотенції у чоловіків до 40 років, через виникнення проблем чоловічого статевого безсилля молодіє з кожним роком? Статистичні дані підтверджують актуальність теми імпотенції. Знижене чоловіче потяг часто виникає на тлі комплексу факторів і настає не тільки в певний період життя, в силу прожитого солідного віку, що тим більше вимагає уваги до цього питання.

Що таке імпотенція

Еректильна дисфункція або більш звичний термін імпотенція – це порушення ерекції, коли обсяг, твердість чоловічого статевого члена недостатні для процесу статевого акту, його завершення. Фахівці вважають, що таке поняття давно розширилося, включаючи:

  • зниження лібідо чоловіка, його сексуального потягу і активності;
  • безпліддя чоловіка;
  • передчасність або відсутність сім'явипорскування;
  • і, безпосередньо, дисфункції ерекції – порушення судинної циркуляції крові в статевому органі, що викликає неможливість здійснення чоловіком злягання.

Як проявляється імпотенція

Чоловічий недуга виражається такою симптоматикою статевих розладів:

  1. Ерекція відсутня. Перші сигнали імпотенції можуть з'являтися як відсутність спонтанного збудження, бажання. Якщо на тлі збереження спонтанних ерекцій немає адекватної, нормальної еректильної функції, то зниження потенції після 40 носить психоемоційний характер.
  2. Ерекція млява, слабка. Інше часте прояв імпотенції – це зниження частоти виникнення збудження чоловіка і зниження твердості члена, ригідності. Причиною цього прояву можуть бути розлади судинних, гормональних систем, нейрогенних механізмів організму.
  3. Ерекцію важко зберігати. Передчасність еякуляції, нездатність чоловіка контролювати викид сперми відбувається або на початку акту, або до нього. Причина цього виду дисфункції має органічне походження, пов'язане з судинними порушеннями.

Причини чоловічої імпотенції в 40 років

Проявляється потенція у чоловіків після 40 проблемами майже у кожного другого: 48% сильної половини стикаються з статевими дисфункціями. Серед причини виділяють дві глобальні категорії походження недуги: психологічні і органічні. На думку медиків, на частку фактора, пов'язаного з психікою, припадає 1/5 усіх випадків. Інші явища пов'язані з фізіологічними органічними змінами. Тому не треба сподіватися, що все само пройде. Необхідно розібратися з причинами імпотенції у чоловіків до 40 років. Для чого необхідно, не бентежачись, звернутися до фахівців.

Психологічний фактор

Такий тип імпотенції необов'язково означає повне статеве безсилля. Перші збої дають чоловікові привід для нервового занепокоєння, острах сексу і свого чоловічого фіаско. Психологічна імпотенція виникає як наслідок емоційних перенапружень, частих стресів, дратівливості. Надлишок адреналіну призводить до згоряння статевих гормонів або до втрати чутливості рецепторів пеніса. Посилення хвороби можна уникнути, якщо чоловік не піддасться паніці, зізнається собі в наявність проблеми імпотенції і необхідності її вирішення.

Тривале утримання

Це один з головних провокаторів розвитку захворювання у сорокарічних чоловіків. Рідкісні приємні зустрічі з жінкою призводять до того, що організм сприймає таку функцію, як незатребувану і відключає її за непотрібністю заради економії своїх сил та ресурсів. У такій ситуації рятує і дає впевненість стабільна регулярне статеве життя, періодично потребує зміни обстановки, внесення різноманітності в стосунках чоловіка з постійною партнеркою.

Куріння

Потенція у чоловіків до 40 років відчуває величезний негативний вплив від куріння. Чверть чоловіків, викурюючи в день пачку сигарет, не замислюються, що нікотин служить активною ланкою в статевому безсиллі. Крім того, куріння негативно і серцевої діяльності. При перших проблемах в сексі, послабленні потенції намагайтеся зменшити кількість сигарет і не палити за 4-5 годин до інтимної близькості.

Алкоголь

Негативний вплив алкоголю на чоловічу силу відомо багатьом, і практично кожен чоловік відчув це на власному досвіді: ерекція є, а досягти оргазму не виходить. Це стан тягне агресивний стан і психічні розлади чоловіки. Ерекція слабшає і навіть повністю зникає на тлі частого споживання спиртних напоїв. Єдиним рішенням у такій ситуації буде повністю відмовитися від алкоголю.

Цукровий діабет

Найчастіше пов'язані цукровий діабет і еректильна слабкість. При діабеті підвищений рівень глікемії негативно впливає на ту функцію мозку, яка контролює своєчасність вивільнення речовини, потрібного для порушення члена, оксиду азоту. Крім того, 70% діабетиків мають підвищений артеріальний тиск, і комбінація вже двох патологій збільшує погіршення постачання статевого органу кров'ю. Обмежує кровотік ще й інша проблема, властива діабету – відкладення на стінках судин атеросклеротичних бляшок.

Підвищення потенції у чоловіків після 40

В окремих варіантах усунути сексуальне безсилля чоловіка нелегко, передусім, у разі її органічного походження. Причини імпотенції у чоловіків до 40 років психогенного походження усуваються простіше. Щоб повернути втрачену ерекцію, необхідний комплексний підхід:

  • Нормальний режим дня. Потрібно намагатися дотримуватися такий розпорядок дня, щоб було добре виспатися, зайнятися спортом, відпочити.
  • Здоровий збалансований раціон харчування. Їжа повинна бути калорійною, що містить білок, вітаміни, мінерали: м'ясо, кисломолочні продукти, яйця, овочі, зелень, фрукти, горіхи.
  • Налагодження сексуальних відносин. Важливо подолати страх незадоволення жінки через передчасного сім'явиверження і налагодити психологію партнерського порозуміння, відкинувши сором.
  • Психо - та секс-терапія. Якщо імпотенцію психогенного походження самостійно усунути не виходить, сеанси у психотерапевта, сексолога допоможуть позбутися від неприємностей. В ролі психотерапевта легко може виступити улюблена жінка.
  • Відмова від шкідливих звичок. Припинити курити і вживати алкоголь – це корисно для здоров'я в цілому, для сексуального в тому числі.

Лікування імпотенції з причин органічного характеру залежить від конкретних факторів та вибирається індивідуально, тим більше, що серед причин можлива генетична схильність. Грамотний фахівець підкаже, що робити, які таблетки приймати. Головне – чоловік не повинен допускати типових помилок при усуненні розладів:

  • приховувати проблему;
  • уникати налагодження контакту з партнеркою;
  • нехтувати здоровим життєвим чином;
  • відмовлятися від допомоги фахівців.

Відео: проблеми з потенцією в 40 років

Причини імпотенції у чоловіків

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!