Народні засоби і методи лікування еректильної дисфункції в домашніх умовах

Слабка ерекція, швидка еякуляція або повна її відсутність, знижене лібідо і самооцінка – сьогодні від цих проблем страждає близько 50% чоловіків старше 50 років. Якщо подібні порушення виникли, важливо підібрати правильну медикаментозну терапію і почати лікування еректильної дисфункції у чоловіків народними засобами: приймати спиртовий настій, трав'яні ванни, вирішувати проблему за допомогою продуктів бджільництва.

Що таке еректильна дисфункція

Щодо останніх наукових даних, дисфункцією страждають практично 35% чоловіків віком від 40 років, а після досягнення перехідного порогу в 55 років це число пацієнтів з такими проблемами перевалює за половину. Однак буває і так, що еректильна дисфункція виникає і у зовсім молодих чоловіків. Найчастіше причиною цього стає банальна перевтома на роботі, погане харчування та малорухливий спосіб життя.

З наукової точки зору еректильна дисфункція – це захворювання статевої сфери, що характеризується недостатньою на момент здійснення повноцінного статевого акту ерекцією або повною її відсутністю. Серед причин, що сприяють розвитку дисфункції, фахівці виділяють наступні:

  • захворювання серцево-судинної системи: гіпертонія, атеросклероз, ендартеріїт, ішемічна хвороба;
  • дисфункція з боку ендокринної системи: недостатня вироблення тестостерону, цукровий діабет, гіпотиреоз, гіпер - або гіпоплазія надниркових залоз;
  • урологічні розлади: вроджені вади статевих органів, застій сечі, запалення простати, інфекції сечовивідних шляхів, ниркова недостатність;
  • неврологічні захворювання: депресії, психоз, стрес, хвороба Паркінсона, склероз;
  • побічні дії медичних препаратів: діуретиків, антигістамінних засобів або інших ліків.

Як визначити імпотенцію

Еректильна дисфункція буває двох видів: первинна і вторинна. Первинні або вроджені відхилення переслідують чоловіка з самого народження. Як правило, за все своє доросле життя представники сильної статі з такими відхиленнями не змогли зробити ні одного статевого акту. Вторинна еректильна дисфункція характеризується тим, що порушення лібідо з'являються з часом. Частіше чоловіки скаржаться на недостатньо сильну ерекцію, але бувають і протилежні ознаки дисфункції – виникає сильне бажання, але при спробі вчинити статевий акт, збудження спадає.

Народні засоби від імпотенції

Позбутися від статевої слабкості, налагодити чоловіче здоров'я і стати гуру сексу сьогодні обіцяє кожна реклама. Однак впоратися з еректильною дисфункцією у реальності буває набагато складніше. Тут важливий комплексний підхід: гормональна терапія плюс використання відомих народних методів. Правильно підібрати медикаменти може тільки кваліфікований лікар після проведення ряду обстежень. Зате лікування імпотенції народними засобами назавжди можна побудувати на свій розсуд. Спробуйте витягти користь для організму із таких продуктів, рослин і трав.

Зимовий гриб

Цей гриб отримав свою назву із-за того, що може рости на корі дерев навіть серед зими, але по суті, це звичайні опеньки. Особливість грибів полягає в тому, що навіть при низьких температурах в них зберігаються всі корисні властивості. З допомогою зимового гриба лікують безліч проблем: зміцнюють імунітет, очищають судини, знімають запальні процеси. Однак у народній медицині особливо часто його використовують на випадок появи порушень ерекції.

Є кілька простих рецептів приготування ліків для лікування еректильної дисфункції з зимових опеньків:

  1. Для настоянки візьміть 20 грам свіжих грибів та ½ склянки горілки. Змішайте, закрийте ємність кришкою і настоюйте в темному місці близько двох тижнів. Потім настоянку необхідно процідити і приймати по 1 чайній ложці за півгодини до їжі протягом місяця.
  2. Для приготування настою при дисфункції без спирту залийте 2 столові ложки сушених грибів окропом. Укутайте ємність махровим рушником. Наполягайте при кімнатній температурі 4-5 годин. Проціджувати такий напій краще через марлю, а приймати по 1 ч. л. тричі за добу до їди.

Трави для еректильної дисфункції

Не менш ефективними виявляться і придбані в аптеці збори лікарських трав. Приміром, на репродуктивну функцію буде добре впливати корінь женьшеню, зніме запалення звіробій, заспокоїть роздратовані сечостатеві канали ромашка з м'ятою, а конюшина і кропива посилять потенцію. При еректильної дисфункції випробуйте на практиці такі народні рецепти:

  • Візьміть 20 грам насіння головатеня, 50 грам ехінацеї, 60 грам сушеної якутки. Ложку лікарського збору залийте окропом. Залиште для настоювання на тиждень. Пийте по 5 крапель лікувального збору з водою перед кожним прийомом їжі.
  • Пропарте 4 столові ложки белоцветной горлянки в полулитрах червоного вина протягом 15 хвилин. Відвар остудіть і процідіть. Пийте народне засіб від еректильної дисфункції перед сном по ½ частині стакана. Довго витримувати на плиті це ліки не рекомендується.

Продукти бджільництва

До складу багатьох лікарських препаратів для лікування еректильної дисфункції часто входять різноманітні продукти бджільництва. Він добре знімають запалення, очищають судини, стимулюють потенцію і нормалізують активність сперматозоїдів. Єдиним протипоказанням до такої терапії є наявність алергії на мед. Всім іншим при еректильній дисфункції можна спробувати приймати:

  • Квітковий пилок-обніжжя. Її дозування становить не більше 1 чайної ложки на день або 6 грам. Курс прийому народного засобу – від 4 до 6 тижнів.
  • Маточне молочко. Його вживають по 100-200 мг тричі на добу, розсмоктуючи шматочок під язиком. При бажанні можна заливати молочко водою і пити настоянку. Курс терапії еректильної дисфункції становить 2-3 тижні.

Імбир

Ще один хороший варіант на тему «як лікувати імпотенцію народними засобами» - робити настоянки, бальзами і чай з імбиру. Цей корінь допомагає впоратися з усіма формами чоловічого статевого безсилля і може використовуватися як в свіжому, так і в сухому вигляді. Сприятливий ефект від лікування можна буде помітити вже після тижневого курсу. Народні рецепти з імбиром для лікування еректильної дисфункції такі:

  1. Кілограм свіжого імбирного кореня натріть на тертці. Залийте сировину літром міцного алкоголю. Приберіть засіб настоюватися на місяць в тепле місце. Через деякий час відокремте від загального обсягу 100 мл і розведіть спиртом. Потім потрібно настояти отриману суміш ще 2 тижні. Приймати настоянку при еректильній дисфункції рекомендується перед сном по 10-12 крапель.
  2. Не менш ефективною при еректильній дисфункції виявиться і проста ванна з додаванням імбиру. Щоб її приготувати заздалегідь купіть в аптеці 100 грам імбирного порошку. Залийте сировину літром води, прокип'ятіть 10-15 хвилин. При еректильної дисфункції додайте розчин у ванну і полежіть у воді хоча б 20-30 хвилин.

Волоський горіх

Все ще не знаєте, як відновити еректильну функцію народними засобами? Тоді спробуйте прості рецепти з волоським горіхом. Навіть 10-15 ядер цього продукту допомагають чоловікам підсилити ерекцію, поліпшити якість сперми і продовжити статевий акт. Якщо об'єднати волоський горіх з іншими інгредієнтами ефект тільки посилиться. Наприклад, варто спробувати:

  • Змішати 12 ядер волоських горіхів з сухофруктами: чорносливом, інжиром, родзинками. Подрібнити всі компоненти змішати і приймати при еректильній дисфункції по 2 ст. л., запиваючи водою, перед сном.
  • З'їдати по півсклянки ядер волоських горіхів вранці або увечері, запиваючи кожен прийом теплим козячим молоком. Такий курс терапії еректильної дисфункції становить 3-4 тижні.
  • Подрібнити столову ложку ядер волоського горіха, змішати з такою ж кількістю рідкого меду. Приймають цей афродизіак по 1 ст. л. 3 рази на день протягом усього місяця.

Харчування при імпотенції

Варто сказати, народні засоби лікування імпотенції у чоловіків не допоможуть, якщо при цьому не налагодити свій раціон харчування. Для посилення ерекції дуже важливо, щоб в раціоні харчування були присутні необхідну кількість білка. При цьому всі продукти повинні бути багаті на вітаміни, мікро і макроелементи. Фахівці в області лікування еректильної дисфункції рекомендують зробити упор на наступні продукти:

  • яйця;
  • нежирне м'ясо і морську рибу;
  • морепродукти;
  • свіжі овочі та фрукти;
  • сухофрукти;
  • мед;
  • насіння та горіхи;
  • свіжу зелень, особливо петрушку, кріп, селера;
  • молочні продукти.

Всі страви повинні бути приготовані без додавання великої кількості спецій, гострих прянощів та інших підсилювачів смаку. Не принесуть користі для чоловічого лібідо ковбасні вироби, солоні чіпси, сухарики, інші вироби для швидкого вгамування голоду і фаст-фуд. Крім того, при еректильної дисфункції з раціону варто виключити трудноперевариваемые вуглеводи. Це ж правило стосується і міцного спиртного, пінних напоїв, газованої води і кави.

Найефективніший засіб від імпотенції

Сказати яке з перерахованих вище народних засобів буде найбільш дієвим однозначно не можна. Важливо, щоб в лікуванні еректильної дисфункції у чоловіків народними засобами брали участь і медичні препарати. Приміром, якщо імпотенція викликана гормональними збоями, потрібно додатково пройти курс гормонозаместительной терапії або прийом інгібіторів фосфодіестерази п'ятого типу.

Після того, як рівновага повернеться, від препаратів можна відмовитися, а підтримувати потенцію на високому рівні лише народними засобами. Для профілактики еректильної дисфункції потрібно:

  • підтримувати фізичну активність;
  • обмежити вживання спиртних напоїв, тютюну та наркотичних засобів;
  • стежити за тиском і рівнем холестерину в крові;
  • налагодити сексуальне життя, виключити періоди тривалої розлуки і відмовитися від надмірностей.

Відео: Підвищення еректильної функції народними засобами

Імпотенція лікування народними засобами

Відгуки

Маргарита, 34 рокиЩоб там не говорили науковці, а проблеми з ерекцією у половини чоловічого населення. Наприклад, мій чоловік довго заперечував свою еректильну дисфункцію, поки не дійшло до того, що сексу не було більше року. Після відвертої розмови все ж пішов до лікаря. Зараз закінчує курс прийому таблеток, налагодив харчування і використовує народні засоби.
Антон, 45 роківЦе ж просто божевілля в 40 років мати еректильну дисфункцію і переконувати себе, що все йде як треба. Не приховую, сам зіткнувся з такою проблемою, але відразу ж знайшов способи її вирішення. Народні засоби тут дійсно допомагають! Особливо ефективною виявилася настоянка з кореня імбиру і женьшень. Правда, пити їх потрібно і курсами по 3-4 тижні.
Георгій, 53 рокиЯкщо вже виникли проблеми, то лікування еректильної дисфункції у чоловіків народними засобами не допоможуть, якщо не встановити природу походження цього стану. Кажу, як андролог зі стажем – краще не залишати вирішення проблеми, а почати щоденний курс боротьби: підібрати медикаменти, налагодити харчування, приймати муміє або відвари з трав.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!