До якого лікаря звертатися при імпотенції у чоловіків

Якщо виникли проблеми з ерекцією, потрібно встановити причину розладу і дізнатися, який лікар лікує імпотенцію у чоловіків. Більшість фахівців стверджують, що еректильна дисфункція виникає після перенесеного нервового або фізичного захворювання. Крім того, чим старше пацієнт, тим частіше у нього виникає статеве безсилля, тому у віці 45-50 років, щоб вирішити проблему, слід пройти повне обстеження.

Що таке імпотенція у чоловіків

Імпотенцією або еректильною дисфункцією називається стан, коли чоловічий орган нездатний досягати ерекції і утримувати її під час статевого акту. Для багатьох чоловіків такий діагноз звучить як вирок, проте лікарі радять провести повне обстеження, перш ніж робити висновки. Часто проблема усувається за допомогою правильного лікування після знаходження факторів, що впливають на дисфункцію. Існує кілька видів імпотенції, які поділяють з причини утворення патології:

  1. Психологічна. Виникає після придбання комплексів в результаті перенесених переживань, стресу.
  2. Органічна. Пов'язана з прийомом ліків, хворобами і шкідливими звичками, згубно впливають на виникнення ерекції.
  3. Комбінована. З'являється, якщо людина отримала психологічну травму і має хронічні хвороби.?

Імпотенція може бути первинною, якщо виникла в перший раз, і вторинною, якщо проявилася повторно. Крім вікових змін, які можуть позначитися на здоров'ї, у чоловіків після 45-50 доктора називають інші причини недуги:

  • зловживання алкоголем, куріння;
  • неправильний режим дня, коли на відпочинок відводиться менше 8 годин;
  • незбалансований раціон з великим вмістом жирної їжі;
  • недостатня фізична активність;
  • сидяча робота.

Що робити, якщо проблеми з потенцією

В результаті неправильного способу життя з'являються проблеми зі здоров'ям, зайва вага і серцево-судинні хвороби, людина страждає від підвищеної нервової збудливості. При довгій роботі за комп'ютером погіршується кровообіг у статевих органах, виникає імпотенція. Необов'язково відразу з'ясовувати, який лікар лікує потенцію у чоловіків, можна змінити режим дня і відмовитися від шкідливих звичок.

Якщо причина порушення потенції криється не в хронічних хворобах, то ерекція відновиться через деякий час після введення змін. У випадках, коли зміни не призводять до позитивного результату, не слід впадати у відчай і займатися самолікуванням, беручи кошти від імпотенції. Потрібно пройти повне обстеження і знайти джерело нездужання.

До якого лікаря звернутися

Під час первинної імпотенції лише невелика кількість пацієнтів цікавляться, хто лікує потенцію у чоловіків, і звертається за медичною допомогою, виправдовуючи прояв дисфункції сильною втомою. При повторному невдалому статевому акті варто задуматися про турбують проблеми. Для того щоб правильно вибрати фахівця, потрібно не тільки знати, який лікар лікує еректильну дисфункцію, але і мати уявлення, які хвороби впливають на порушення. У список патологій, що викликають імпотенцію, входять:

  • серцево-судинні хвороби;
  • діабет та інші ендокринні захворювання;
  • авітаміноз;
  • травми мозку та хребта;
  • артеріальна гіпертонія;
  • гормональний дисбаланс в організмі (недостатній рівень тестостерону);
  • порушення метаболізму.

Спочатку потрібно пройти консультацію у терапевта, встановити захворювання, що заважають активного статевого життя. При виявленні питань зі здоров'ям він направить до інших фахівців, щоб не виникло ризику серйозних ускладнень. Пацієнт повинен оглянути лікар-ендокринолог, кардіолог, гастроентеролог, травматолог, невропатолог. Якщо імпотенція викликана хворобами статевих органів, необхідний прийом інших лікарів – андролога, сексолога, уролога, венеролога.

Уролог

Лікар-уролог займається діагностикою та лікуванням хвороб сечовидільної та статевої системи. Порушення в роботі нирок, простати, сечового міхура, уретри призводять до імпотенції. Під час первинного прийому лікар проводить огляд зовнішніх статевих органів і бере мазок з уретри для дослідження мікрофлори. Додаткове опитування чоловіки допомагає поставити попередній діагноз, який підтверджується або спростовується після отримання результатів аналізів сечі і крові.

Андролог

До андролога звертаються, якщо ослаблення потенції пов'язано з неправильним розвитком статевих органів, неможливістю зачати дитину. Андрологія є наукою, суміжної з урологией: вони вивчають аналогічні проблеми, тому зараз з'явилася спеціалізація уролог-андролог. Цей лікар допомагає вилікувати хвороби статевої системи, які виникають у чоловіків. Після бесіди з пацієнтом (при необхідності) андролог може направити на УЗД яєчок, передміхурової залози або нирок, щоб уточнити клінічну картину захворювання.

Сексопатолог

До лікаря-сексопатолога звертаються за консультацією і лікуванням при появі сексуальних розладів у чоловіків і жінок. В числі найпоширеніших скарг:

  • зниження статевого потягу, або лібідо;
  • передчасну еякуляцію;
  • неможливість здійснювати статевий акт з-за відсутності ерекції.

Для постановки діагнозу лікар розмовляє з хворим, з'ясовуючи, що його турбує в інтимній сфері. В якості додаткового обстеження сексопатолог може застосовувати ультразвукове дослідження статевих органів, призначити аналізи венозної крові для виявлення рівня гормонів і сечі. В якості ефективних способів, які допоможуть вирішити проблему, використовують лікарські засоби та немедикаментозні методи терапії.

Психотерапевт

Часто, щоб вирішити проблеми з потенцією, потрібно проконсультуватися з психотерапевтом. Цей фахівець допомагає впоратися з прихованими страхами перед повторними невдачами, виявити комплекси, що переслідують чоловіка з дитинства. Статистика, яку ведуть багато лікарі-психотерапевти, доводить, що велика частина порушень має психологічне підґрунтя й усувається після проведення курсу бесід.

Діагностика імпотенції

Успішна діагностика імпотенції залежить від обстановки, в якій проходить первинний опитування. Більшість людей соромляться відкрито говорити про делікатної проблеми. Незалежно від того, який лікар лікує імпотенцію у чоловіків, потрібно домогтися високого рівня довіри, що дозволяє пацієнту розповісти про переживання і хворобливих відчуттях, які турбують його.

Під час обстеження у лікаря враховується вік чоловіка, частота статевих актів у тиждень, кількість сексуальних партнерів. Важливий візуальний огляд зовнішніх статевих органів: це допоможе визначити, чи є запалення, правильно розвинені статеві органи. Якщо відхилень не виявлено, то крім звичайних аналізів призначають комплексні дослідження:

  • УЗД судин члена – надає інформацію про пошкодження кровопостачання органу.
  • Фармакокавернозография – повідомляє про дефекти наповнення печеристих тел.
  • Електроміографія – інформує про електричної активності м'язів статевого члена у вигляді спеціального графіка.

Призначення лікування

Після отримання результатів досліджень і аналізів, встановлення діагнозу, уточнення причини імпотенції, лікар вибирає відповідний метод терапії. Для кожної людини і конкретного випадку підходить різне лікування. При наявності будь-якого захворювання необхідно пройти курс медикаментозних препаратів. Для лікування імпотенції підходять:

  • вітаміни групи В, Е;
  • гормональні засоби;
  • седативні ліки.

Пацієнтам після проходження курсу від імпотенції показана лікувальна фізкультура, спеціальна фізіотерапія, а в майбутньому рекомендується спостереження у лікаря. Патологію в роботі статевого члена можна усунути за допомогою хірургічного втручання. Після операції збільшується приплив крові до органу, відновлюється потенція. У найважчих випадках призначається фаллоэндопротезирование, коли в кавернозное тіло члена встановлюються силіконові стрижні.

Відео

Як підвищити потенцію. Підвищення потенції у чоловіків, лікування імпотенції. Відновлення ерекції. 18+

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!