Урисан – інструкція із застосування, показання, склад, форма випуску, дозування і ціна

Урисан – це ефективна біологічно-активна добавка до їжі, досвід застосування якої доводить її здатність протидіяти подагрі, підтримувати опорно-руховий апарат. Перед застосуванням рекомендується уважно прочитати всі розділи інструкції.

Склад і форма випуску

Урисан представлений на аптечних полицях у вигляді пігулок масою 225 мг – по 100 одиниць і капсул масою 550 мг – по 60 одиниць. Пігулки і капсули знаходяться у флаконах, які поміщаються в пачку з картону. Склад кожної лікарської форми представлений в таблиці:

Склад

Капсула, мг

Пігулка, мг

Біологічно-активні компоненти:

Ефірне масло

0,36%

0,53%

Флавоноїди

3,5

1,2

Кремній

0,5

0,2

Куркумін

0,4

0,2

Допоміжні компоненти:

магнію стеарат, аеросил, лактоза, крохмаль.

стеарат магнію. кукурудзяний крохмаль, кремнію діоксид, лактоза

Екстракти рослин: кореневищ імбиру ароматного, кореневищ альпіни лікарської, трави хвоща польового, кореневища імбиру лікарського, листя ниркового чаю, кореневища куркуми довгої.

Фармакологічні властивості

Інструкція по застосуванню Урисана (Urisan) свідчить, що це урикозурическое, діуретичну засіб, що знижує рівень сечової кислоти. Біологічно активна добавка містить рослинні екстракти, що служать цінним джерелом куркумину, флавоноїдів, ефірних масел і кремнію. Ліки покращує обмін сечової кислоти, виводить її надлишок з організму, нормалізує пуриновий обмін і роботу опорно-рухового апарату.

Даних про фармакокінетику препарату немає. Компоненти складу сприяють олужненню сечі, поліпшення діурезу і фільтрації в нирках, проявляють спазмолітичний ефект. Їх дії:

  1. Ортосифон – знижує рівень сечової кислоти, сприяє збільшенню її виведення нирками.
  2. Імбир – є спазмолітиком, проявляє протизапальну дію, зменшує симптоми запалення при подагрі та ревматоїдному артриті.
  3. Хвощ – проявляє сечогінний ефект, покращує водно-сольовий обмін. Містяться в ньому кремнієві речовини перешкоджають кристалізації сечової кислоти та її солей.
  4. Куркума – містить протизапальний компонент куркумін, який пригнічує синтез простагландинів, які викликають біль. Високі дози компонента стимулюють кору наднирників, вироблення кортизону, що відноситься до протизапальну агентам. Засіб активує обмін речовин, жировий метаболізм, травлення, жовчоутворення, усуває гіперурикемію, стимулює імунітет.
  5. Альпія володіє вираженою знеболюючою, протизапальною діями, показана при гострому, хронічному артритах.

Показання до застосування

Препарат має статус біологічно активної добавки до їжі, будучи джерелом ефірних олій, флавоноїдів, кремнію, куркумину. Призначається Урисан при наступних станах:

  • подагрическая нефропатія;
  • подагра;
  • подагричний артрит в хронічній формі;
  • уратний нефролітіаз;
  • оптимізація дієти людей, що прагнуть контролювати рівень сечової кислоти.

Спосіб застосування і дозування

Таблетки і капсули Урисан призначені для прийому всередину разом з їжею. Дорослим пацієнтам призначається по 5 таблеток або по 2 капсули в день, тривалість терапевтичного курсу – мінімум три тижні. При діагностованій подагрі, подагричному артриті та інших патологіях, обумовлених порушеннями пуринового обміну, Урисан приймається тривалий період. З метою профілактики утворення уратних відкладень в сечовивідної системі Урасан приймається двічі на рік курсами по 3 місяці.

Лікарська взаємодія

Урисан є натуральною біологічно-активною добавкою до їжі, тому інструкція виробника не містить відомостей про особливості лікарської взаємодії Урасила. При цьому не існує об'єктивної, медично-обгрунтованої необхідності в проведенні відповідних клінічних і лабораторних досліджень, які б виявили особливості взаємодії.

Побічні дії

Урисан дуже добре переноситься пацієнтами, навіть при тривалих курсах терапії. В окремих дуже рідкісних випадках можуть проявлятися алергічні реакції індивідуального характеру. При цьому ступінь їх вираженості не є значною. Протидіяти побічних явищ рекомендується шляхом тимчасової відміни препарату Урисан.

Протипоказання

Заборона застосування Урасила жінками під час вагітності і лактації обумовлений відсутністю досліджень на тему безпеки впливу активних компонентів препарату на процес розвитку дитини. Перед призначенням і прийомом рекомендується проаналізувати ймовірність гіперчутливості до компонентів Урасила. У разі виявлення препарат призначати не можна.

Умови продажу та зберігання

Урисан – це безрецептурний препарат, який слід зберігати при температурі до 30 градусів протягом трьох років.

Аналоги Урисана

Препарат Урисан має єдиний аналог – Пролито. Він випускається у формі пігулок, що містять екстракти чаю, осоту, шелковочашечника, филлантуса нірурі, императы, перцю кубебы, папайї, куркуми. Замінник Урисана відноситься до комбінованих уросептикам, використовується для профілактики і терапії інфекційно-запальних захворювань сечовивідних шляхів, нирок.

Ціна Урисана

Вартість препарату залежить від концентрації активних компонентів в його складі та цінової політики продавців. По Москві приблизні ціни складуть:

Назва препарату, форма випуску, об'єм пачки

Найменування аптеки

Ціна, рублів

Урисан капсули 550 мг 60 шт.

WER.RU

770

ЗдравЗона

660

Аптека ІФК

780

Урисан пігулки 225 мг 100 шт.

WER.RU

490

ЗдравЗона

489

Аптека ІФК

520

Відгуки

Ілля, 39 роківЯк і всі люди, я люблю добре, жирно поїсти. Багаторічна щасливе задоволення мого пристрасті і зневага здорового способу життя призвело до появи у мене подагри. Дієтолог призначив Урисан, сказав пити якомога довше. За рік я пив таблетки 6 місяців. Як не дивно, хвороба відступила майже повністю.
Віра, 45 роківП'ю капсули препарату для поліпшення рівня сечової кислоти в організмі. Рада здійснювати таку профілактику дала мені подруга-лікар, так як у мене у декількох членів сім'ї є хронічні прояви подагричного артриту. Недавнє опитування показало, що у мене відсутні найменші ознаки. Профілактика – краще лікування.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!