Климбазол - що це таке: інструкція шампуню і крему

Дізнайтеся про препарат Климбазол – що це таке, кому призначається. Медикамент випускається у форматі крему для зовнішньої обробки шкіри та шампуню для миття волосся. Препарати містять однойменне активна речовина, ефективні по відношенню до широкого спектру збудників грибкових захворювань. Вивчивши інструкцію по застосуванню, можна навчитися правильно користуватися ліками Климбазол. Від аналогів він відрізняється доступною вартістю при високій ефективності в усуненні грибкових захворювань.

Що таке Климбазол

Формула інгредієнта нового покоління – Климбазола – за оцінками дерматологів є найбільш ефективною у боротьбі з усіма видами лупи. Цим зумовлене використання інноваційного косметичного речовини в засобах для усунення причин появи лупи. Інгредієнт входить до складу шампунів, бальзамів, масок для лікування шкіри голови. Дія климбазола допомагає в короткі терміни придушити розмноження грибка, усунувши причини пошкодження епідермісу.

Склад

Препарат належить до групи засобів на основі азола. При провадженні головного компонента з інгредієнтів шампуню використовуються хлорований азол, ефірні олії, сульсен, фарнезол і вітаміни. Формула володіє високою фунгіцидною спектром дії, за ефективністю можна порівняти з цинку пиритионом, а з безпеки – кращим, ніж кетоконазол. Частка климбазола у складі косметичного засобу – 0,5-1%.

Форми випуску

Кошти-фунгіциди, що містять климбазол, представлені у формі крему та шампуню. Шампуні фасуються у флакони ємністю по 150 і 250 мл. Вони упаковуються в картонні коробки і забезпечуються докладною інструкцією. Шампунь Климбазол являє собою густу субстанцію рожевого кольору, приємного аромату. Крем, що містить климбазол, випускається в тубах (75 мл), має білий з жовтим відтінком колір, легку текстуру, приємний запах, відмінно вбирається. Іноді в продажу можна зустріти климбазол у вигляді білого кристалічного порошку, фасованого в пакетики з застібкою.

Показання до застосування

Препарат має широкий спектр показань, пов'язаних з шкірними захворюваннями, причиною яких з'явився грибок. Климбазол усуває лупу, свербіж, печіння, лущення шкіри, обумовлене патогенним фактором. Препарат можна використовувати з метою профілактики лупи і епідермальних нашарувань, що часто відбувається при бактеріальному інфікуванні шкіри, ураженої грибком. Лікувальний ефект помітний: речовина стимулює ріст волосся, пригнічує ріст грибка. Крем допомагає регенерації нігтів, усуває свербіж і неприємний запах.

Прямі показання для застосування препарату:

  • лупа в будь-яких формах;
  • трихофітія;
  • себорейний дерматит;
  • оніхомікоз (грибок нігтів);
  • висівкоподібний лишай;
  • дерматомікоз;
  • псоріаз;
  • для зниження ризику інфікування грибком при ослабленому імунітеті, наприклад, променевої або хіміотерапії.

Як діє Климбазол

Препарат відноситься до похідних імідазолдіоксолану (група азолів) і надає фунгіцидний та фунгістатично ефект. Він досягається за рахунок впливу на ліпідний склад мембрани грибка і уповільнення процесу біосинтезу ергостеролу. Додаткова перевага полягає в тому, що препарат усуває лупу, не руйнуючи природну здорової мікрофлори шкіри. Застосування засобів з климбазолом допомагає нормалізувати стан шкіри і позбавити від неприємного свербіння і лущення шкіри, усунути надлишок секреції сальної залози.

Інструкція по застосуванню

Перед використанням коштів з климбазолом необхідно уважно ознайомитися зі схемою використання продукту. Не варто сподіватися, що одноразове застосування принесе бажаний результат. Засіб використовують систематично. Крем слід застосовувати з тим розрахунком, щоб після застосування було час на невеликий відпочинок. Так будуть забезпечені максимальне всмоктування крему і терапевтичний ефект. Шампунь можна використовувати під час душу або окремо.

Крем

Перед застосуванням крему потрібно очистити уражену ділянку і переконатися у відсутності пилу, бруду, інших фрагментів. Поверхню необхідно висушити рушником, яке відкласти для окремої прання та дезінфекції. Розкрити упаковку з кремом, нанести тонким шаром. Процедуру необхідно повторювати протягом 10-15 днів. Обробляти разом з ураженої зоною (шкіра, ніготь) потрібно і прилеглу ділянку шкіри. Особливо ретельно слід наносити крем між пальцями, так як це зони найвищої концентрації грибка.

Шампунь

Якщо климбазол застосовується в складі шампуню, то засобом миють голову як звичайним, ретельно обробляючи шкіру. Тривалість курсу – місяць, частота – три-чотири рази/тиждень. Порядок дій:

  1. Шампунь наносять на зволожені волосся, активне вспінення.
  2. Отриману пінку треба втирати в шкіру голови, потім залишити на три-п'ять хвилин.
  3. Волосся промивають проточною водою.
  4. Для закріплення результату процес можна повторити.

Протипоказання

Препарат з активним компонентом climbazole не можна застосовувати при гострій печінковій недостатності, або хронічному вірусному гепатиті, захворюваннях гепатобіліарної системи, вагітним жінкам (речовина тератогенно впливає на плід). Протипоказаннями для використання служать грудне вигодовування і вік до п'яти років. Не можна застосовувати препарати всередину, використовувати безконтрольно. Також лікарі рекомендують не користуватися шампунями і кремами з климбазолом тривалий час, щоб уникнути звикання.

Передозування

Климбазол – це активно діюча речовина з широким спектром дії, але з-за низької системної абсорбції передозування їм вкрай малоймовірна. За відгуками пацієнтів, препарат переноситься добре. На тлі його прийому рідко можуть спостерігатися нудота, слабкість, головний біль. При появі даних ознак рекомендовано припинити використання засобу та звернутися до лікаря за допомогою.

Якщо довгостроково витримувати шампунь на волосистій частині голови, можлива поява роздратування. Уникайте попадання коштів на слизові оболонки та в очі. В іншому випадку рясно промийте їх теплою водою з милом. Якщо випадково прийняли крем або шампунь з протигрибковою компонентом климбазолом всередину, слід провести промивання шлунка, прийняти активоване вугілля і штучно викликати блювоту. Антидоту до речовини немає, його важко вивести гемодіалізом або діалізом.

Лікарська взаємодія

Климбазол для волосся або шкіри несумісний з прийомом алкоголю і спиртних напоїв. Це призводить до збільшення токсичності препаратів і підвищення навантаження на печінку. В результаті можуть посилитися побічні ефекти у вигляді нудоти, блювання, слабкість, алергічних реакцій. Про інших типах лікарської взаємодії Климбазола в інструкції по його застосуванню не йдеться. Не можна поєднувати засоби з тим самим активним інгредієнтом (Тинедол), щоб уникнути передозування.

Аналоги

Климбазол і фарнезол – це активні речовини цілої лінійки препаратів з однойменною назвою. Їх аналогами служать медикаменти з тими ж дійовими компонентами або іншими (Тинедол), але з подібним ефектом впливу на грибок. Популярними замінниками ліків служать м'які мазі, креми і шампуні:

  • Сульсеновое паста;
  • Віта Метр;
  • Микостоп;
  • Тинедол;
  • Стопа Актив;
  • Клотримазол;
  • Кандид;
  • Канізон.

Климбазол або Кетоконазол – що краще

Обидва активні компоненти представлені у складі протигрибкових препаратів, що володіють фунгистатическим, фунгіцидну та антиандрогенною дією. За дією ці два компоненти схожі – вони пригнічують біосинтез ергостеролу і призводять до порушень ліпідного складу мембрани клітин грибків. Климбазол є новим інгредієнтом, який використовується в шампунях і засоби від лупи або грибка, кетоконазол відомий давно. За відгуками, вони однаково діють і коштують недорого.

На відміну від Климбазола (кринипана), Кетоконазол у складі може агресивно діяти на шкірні покриви, має яскраво вираженими побічними ефектами і значним списком протипоказань. Відрізняються вони розмірами молекул – розглянутий препарат дрібніше, тому швидше проникає в уражені ділянки, не викликаючи руйнування нормальної бактеріальної флори. Вибирати той чи інший засіб для лікування лупи на волоссі або грибка шкіри повинен лікар.

Ціна

Шампунь з климбазолом і крем з цим же активним речовиною можна купити в інтернет-магазині по каталогу або замовити в аптеках без рецепту. Засоби зберігаються в темному місці протягом двох років. Ціни на продукти з климбазолом уточніть в таблиці нижче:

Шампунь, 250 мл

Крем, 30 г

Мінімальна ціна, в рублях

150

93

Середня вартість

200

100

Максимальна ціна

250

110

Відео

Климбазол від грибка нігтів і голови: лікування, відгуки

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!