Пімафуцин для чоловіків - інструкція по застосуванню і форма випуску, склад і побічні дії

Даний препарат широко використовується в медичній практиці при лікуванні кандидозного баланопоститу (молочниці) у представників сильної статі. Застосування Пимафуцина для чоловіків вважається заходом першої лінії в боротьбі з характерними проявами грибкової інфекції: печінням, сильним свербінням, гіперемією шкіри. Ознайомтеся з докладною інструкцією до цього лікарського засобу.

Пімафуцин при молочниці у чоловіків

Достовірно відомо, що мікоз статевих органів вражає не тільки жінок, але й представників сильної статі. Кандидозний баланопостит, або чоловіча молочниця, виникає під впливом активного розмноження грибків роду Candida. Захворювання характеризується запаленням головки пеніса і навколишнього її крайньої плоті. Протигрибковий антибіотик усуває негативні прояви мікотичної ураження, сприяє загибелі хвороботворних агентів.

Склад і форма випуску

Активним компонентом препарату виступає натаміцин. Дана речовина відноситься до групи полиенов – антимікотичним засобів природного походження. Антибіотик натаміцин ефективний по відношенню до дрожжеподобным грибків і дерматофитам. Крім основної речовини, Пімафуцин містить допоміжні компоненти. Остаточний склад препарату залежить від передбачуваної форми його випуску:

  • Пімафуцин 100 мг n20 таб., вкриті кишковорозчинною оболонкою;
  • Крем пімафуцин (мазь), туба 30 р.

Склад

Кількісний вміст речовини в 1 таблетці (мг)

Натаміцин

100

Картопляний крохмаль

5

Лактоза

66

ПВП

5

Магнію стеарат

2,5

Желатин

3,3

Акація

7,3

Кальцію карбонат

30

Каолін

14,2

Тальк

21,7

Віск білий бджолиний

0,13

Ацетату целюлози фталат

18

Триацетин

2,70

Сахароза

122

Титану оксид

3

Склад

Кількісний вміст речовини в 1 г (мг)

Натаміцин

20

Децилолеат

100

Цетостеариловий спирт

125

Віск на основі ефірів цетиловых

50

Натрію лаурилсульфат

15

Метилпарагідроксибензоат

2

Пропіленгліколь

150

Пропілпарагідроксибензоат

1

Як діє препарат

Активна речовина Пимафуцина необоротно зв'язується з стіролами мембран грибків, порушуючи їх структуру. Молекула Натаміцину, проникаючи в клітинну оболонку патогена, утворює в ній безліч дрібних канальців, через які потім відбувається неконтрольований рух води, електролітів. На тлі цих процесів грибок втрачає стійкість до негативного зовнішнього впливу і гине. Натаміцин не здатний проникати в системний кровотік через слизові оболонки, шкірні покриви, ШЛУНКОВО – препарат має виключно місцевим впливом на уражену ділянку.

Показання до застосування

Медикамент призначений для лікування грибкових захворювань, викликаних чутливими до натамицину мікроорганізмами. Застосування тієї чи іншої форми препарату обумовлюється інтенсивністю клінічних проявів зараження та локалізацією інфекційного вогнища. Пімафуцин в таблетках використовується для системної терапії кандидозів кишечника, зовнішніх статевих органів у чоловіків, тоді як мазь (крем) з натамицином призначається при наступних станах:

  • дерматомікозі;
  • кандидозі шкіри;
  • баланопоститі;
  • грибковому ураженні уретри.

Спосіб застосування і дозування

Препарат у формі мазі (крему) усуває зовнішні прояви мікозу у вигляді запалення головки статевого члена і крайньої плоті. У більшості випадків дана лікарська форма використовується для лікування початкових стадій чоловічого кандидозу. У запущених випадках місцева обробка ураженої області доповнюється прийомом таблеток. При цьому схема і тривалість лікування визначається урологом індивідуально для кожного пацієнта.

Крем Пімафуцин для чоловіків

Інструкція до протигрибковій препарату повідомляє, що з метою усунення симптомів баланопоститу слід покривати засобом головку статевого члена від одного до декількох разів на день. Лікарська практика показує, що для досягнення найбільшого ефекту мазь Пімафуцин для чоловіків слід наносити тонким шаром на попередньо очищену шкіру тричі впродовж доби. При всьому цьому інструкція рекомендує проводити обробку до повного зникнення симптомів, після чого в цілях профілактики рецидиву продовжити курс лікування ще на два дні.

Незалежно від лікарської форми препарату тривалість терапії Пимафуцином становить 1-2 тижні. При цьому чоловікам, що мають статеві контакти на час лікування, немає необхідності уникати інтимної близькості. В таких випадках лікарі, як правило, рекомендують користуватися засобами контрацепції бар'єрного типу (презервативами). Незважаючи на це, фахівці все ж радять лікувати молочницю обом статевим партнерам.

Таблетки

Застосування зазначеної лікарської форми спрямована на системну боротьбу з чоловічим кандидозом. Пігулки надають токсичну дію на печінку, тому повинні застосовуватися строго у відповідності з призначеною лікарем схемою. Згідно інструкції, добова доза препарату при запущеному кандидозі у чоловіків становить 4 таблетки. При ситуації, коли клінічні прояви кандидозу мають слабовиражений характер, рекомендується приймати по дві пігулки в день. Приймати таблетки від молочниці для чоловіків не менше 10 діб.

Побічні ефекти і протипоказання

Пімафуцин заборонено застосовувати особам з гіперчутливістю до його складових компонентів. Судячи з відгуків, серйозні побічні ефекти під час прийому цього препарату не виникають. В інструкції зазначено, що в перші дні вживання таблеток не виключається поява нудоти, діареї. У разі виникнення цих станів не варто припиняти прийом ліків. Зазначені синдроми, як правило, проходять самостійно через дві доби. Місцеве застосування препарату може викликати роздратування, яке також не вимагає симптоматичного лікування і припинення курсу.

Чим замінити препарат

На сьогоднішній день аптечна мережа пропонує величезний вибір аналогічних Пимафуцину протигрибкових лікарських засобів. При всьому цьому питання щодо заміни препарату на інший, більш підходящий краще проконсультуватися з фахівцем. В урологічній практиці здебільшого використовуються такі медикаменти з ідентичним Пимафуцину фармакологічною дією:

  • Клотримазол;
  • Флюкостат;
  • Ністатин;
  • Дифлюкан;
  • Флуконазол.

Ціна Пимафуцина

Вартість препарату, насамперед, обумовлюється формою його випуску. Таблетки Пимафуцина стоять на порядок дорожче однойменної мазі. До того ж, обсяг фінансових витрат залежить від ступеня занедбаності захворювання у чоловіків. Так, якщо успішно лікувати кандидоз у початковій стадії цілком можливо без залучення до процесу таблеток, то у важких випадках молочниці без цього просто не обійтися. Приблизно оцінити витрати на лікування ви можете, ознайомившись з цінами на різні лікарські форми Пимафуцина в аптеках Москви:

Виробник

Форма випуску

Ціна (р.)

Temmler Italia S. r.L

Пімафуцин 100 мг n20 таб.

379-386

Пімафуцин 2% 30 г крем д/зовнішнього застосування

233

Yamanouchi Pharma S. p.A

Пімафуцин 100 мг n20 таб.

547

Astellas Pharma Inc.

Пімафуцин 100 мг n20 таб.

379

Відео

Пімафуцин

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!