Інструкція із застосування вагінальних супозиторіїв Депантол

У сучасній гінекології при інфекціях шкіри і розривах м'яких тканин лікарі призначають місцевий антисептик Депантол свічки. Цей медичний препарат володіє протимікробними властивостями, продуктивно регенерує травмовані структури, діє локально на вогнище патології. Дуже часто свічки Депантол після пологів призначають, особливо якщо були розриви промежини при великому плоді. Однак це не єдине медичне показання, коли доречно таке фармакологічна призначення.

Вагінальні свічки Депантол

Цей комбінований препарат (фото упаковки нижче) використовується в гінекології, має протимікробні і антисептичні властивості, покращує регенерацію тканин. Має кілька форм випуску, серед яких – вагінальні супозиторії. Антисептичну дію локальне, але, тим не менш, поверхневе самолікування категорично протипоказано. Добре зарекомендували себе свічки Депантол після припікання ерозії, як невід'ємна складова реабілітаційного періоду.

Склад

Ефективність вагінальних свічок визначає хімічний склад лікарського препарату. Зовні це довгасті таблетки світло-сірого кольору з жовтуватим відтінком, з невеликим поглибленням по центру. Вводяться вагінально, необхідні для продуктивного відновлення слизових. Можуть бути рекомендовані тільки лікарем гінекологом при певних гінекологічних захворюваннях запального характеру, можливо інфекційної природи. Інструкція по застосуванню визначає наступний хімічний склад ліки:

активні компоненти

Концентрація мг в 1 супозиторії

декспантенол

100

хлоргексидину біглюконат

16

суміш макроголов

2815

Форма випуску

Характерний медикамент має кілька форм випуску, але в сучасній гінекології особливо добре зарекомендували себе супозиторії для використання вагінально і крем. Після введення свічок забезпечена стійка позитивна динаміка основного захворювання, однак таке консервативне лікування на практиці може спровокувати алергічну реакцію. У будь-якому випадку, в одній картонній упаковці знаходиться 5 свічок на блістері, додається інструкція по застосуванню.

Свічки Депантол – показання до застосування

Це антисептичну речовину в хімічному складі знезаражує мікрофлору, відновлює слизові оболонки піхви. Крім того, лікарський препарат у формі супозиторіїв прискорює загоєння після патологічних пологів, винищує багато форми бактерій хвороботворної природи. Депантол рекомендований до застосування пацієнткам у таких клінічних картинах:

  • вагініти гострої і хронічної форми;
  • справжня ерозія шийки матки;
  • реабілітація після деструктивних методів лікування;
  • екзо - та ендоцервіцити;
  • післяопераційний період для прискореного загоєння швів;
  • цистит;
  • молочниця.

Якщо сказати пару слів про однойменному кремі, його використовують зовнішньо при тріщинах сосків молочних залоз, розривах в якості місцевого антисептика. Хімічний склад обох ліків ідентичний, однак вагінальні свічки діють набагато швидше на вогнище патології, при цьому забезпечують виражені зміни на краще за найкоротші терміни консервативного лікування в домашній обстановці. У гінекології лікарі частіше вибирають не крем, а супозиторії Депантол.

Депантол – інструкція по застосуванню

Свічки Депантол призначені, як ефективне ліки при захворюваннях піхви, застосовують інтравагінально. Володіючи протимікробною активністю, позитивна динаміка спостерігається вже на самому початку курсу лікування, однак запропоновану терапію показано пройти до кінця. Використовувати це антисептичний засіб показано від 7 до 10 діб, але за необхідності цей часовий інтервал збільшують до 20 днів. Для лікування ерозії супозиторій необхідно вводити глибоко у піхву ввечері і вранці.

Аналогічне фармакологічна призначення при молочниці, і виділення після свічок Депантол припинять вже на 2-3 добу. Патогенний грибок знижує свою шкідливу активність, тому зникає неприємний запах з піхви, печіння і сильний свербіж. Аномальні виділення стають мізерними, незабаром зовсім перестають з'являтися. Лікування краще починати, коли місячні вже закінчилися, при цьому ризик маткової кровотечі мінімальний. Інтенсивна терапія повинна бути пройдено до кінця, інакше одужання неостаточне, можливі рецидиви.

Особливі вказівки

Лікувати ерозію шийки матки таким способом можна тільки з дозволу лікаря і попередньо пройденої діагностиці. Для загоєння слизових і підвищення міцності волокон необхідно діяти строго по інструкції. Депантол свічки показано зберігати в холодильнику при знижених температурах, при цьому обов'язково контролювати термін придатності зазначеного ліки.

Використовувані для загоєння рани, свічки ніяк не проникають в кров, не впливають на психомоторні реакції і концентрацію уваги пацієнтки. Таким протимікробних препаратів, як Депантол, властиво локальна дія в організмі, тому регенерацію слизових оболонок вони проводять без суттєвих побічних явищ, виражених ознак передозування.

При вагітності

При виношуванні плоду і в період лактації лікарі не виключають таке фармакологічна призначення в домашніх умовах. Використання Депантол свічок доречно при прогресуючій на тлі ослабленого імунітету молочниці для продуктивного загоєння слизових оболонок. Процеси загоєння не супроводжуються погіршенням загального стану здоров'я, активні компоненти свічок не виділяються з грудним молоком, не долають плацентарний бар'єр. Тому обмеження по застосуванню на дані категорії пацієнток не поширюються.

Взаємодія з іншими препаратами

Оскільки свічки Депантол частіше призначають у складі комплексного лікування, важливо знати про їх поведінку в організмі після разової дози, по мірі підвищення концентрації активного компонента. Є лікарська взаємодія, яка може погіршити загальний стан пацієнтки, спровокувати виникнення та посилення побічних явищ. Наприклад, Депантол несумісний з детергентами з аніонними речовинами. Не варто об'єднувати в одній клінічній картині з сапонінами, натрію лаурилсульфатами, натрію карбоксиметилцелюлоза, особливо при введенні таких інтравагінально.

Протипоказання

При непереносимості активних компонентів свічок Депантол таке призначення краще виключити, інакше підвищується ризик розвитку і поширення побічних явищ. Такий колагеновий ефект не доречний при порушеному обміні речовин на клітинному рівні, в дитячому віці. У будь-якому випадку, призначити свічки для слизової піхви може тільки лікуючий лікар строго за медичними показаннями.

Побічні дії і передозування

Якщо медичний препарат у формі вагінальних свічок не підійшов, пацієнт вже після введення першого супозиторія в піхву стикається з такою неприємною проблемою зі здоров'ям, як алергія, місцеві реакції. З'являються скарги на сильний свербіж, печіння, виділення з домішками гною з промежини. Загоєнню тканини таке призначення не допоможе, оскільки побічні явища зникають лише після скасування свічок. Випадки передозування на практиці зафіксовані не були.

Умови продажу та зберігання

Свічки Депантол після призначення та придбання потрібно зберігати в холодильнику при зниженій температурі, при цьому важливо повністю виключити контакт ліки з маленькими дітьми. Відпускається медичний препарат без рецепта, є в наявності в кожній аптеці. Ось тільки його ціна доступна не всім покупцям, при цьому поверхневе самолікування без консультації гінеколога виключено.

Чим замінити Депантол

Характерний медикамент сприяє регенерації тканин, однак його дію в організмі виборче. Не всім пацієнткам підходить таке фармакологічна призначення, про що свідчать відгуки у всесвітній павутині. Якщо цей дешевий препарат неефективний або викликає побічні явища у вигляді виділень з піхви, краще замінити його аналогом. Особливо ефективні в заданому напрямку наступні лікуючі засоби:

  • Бетадин;
  • Цитеал;
  • Вірно Кіт;
  • Гексикон;
  • Гинофлор;
  • Колпосептин;
  • Хлоргексидин;
  • Осарбон;
  • Фуразолідон;
  • Эвколек;
  • Повидин;
  • Эковаг;
  • Макмірор;
  • Клиорон;
  • Бетадине.

Ціна на свічки Депантол

Реальні відгуки про вагінальних свічках відрізняються позитивним змістом, проте при остаточному виборі ліків має суттєве значення і ціна питання. Депантол можна купити в будь-якій аптеці або замовити через інтернет. У другому випадку виходить трохи дешевше, але належить 2-3 дні чекати кур'єра з доставкою. Якщо вибір припав на аптеки міста, придбання свічок можна зробити з таких місцях:

Назва аптеки в Москві

Ціна, рублів

ЗдравЗона

470

Аптека ІФК

625

ЕвроФарм

600

ЭликсирФарм

630

Самсон-Фарм

П'ятсот сімдесят

Кремлівська аптека

560

Аптека Діалог

650

Відгуки

Олена, 34 рокиМоя лікарка пообіцяла, що Депантол прискорить мітоз і забезпечить відновлення слизових оболонок після пологів. Свічки недешеві, але я повірила лікарським рекомендацій і купила. Результату не було і на 10 день, але лікар мене переконувала, що потрібно час. У підсумку змінила ліки на аналог і вже через 4 дні змогла нормально сидіти – без болю, як раніше.
Міла, 27 роківМені ці вагінальні допомогли свічки від молочниці, причому я використовувала їх рекомендації дільничного гінеколога при вагітності. На плід таке лікування ніяк не вплинуло, зате загальний стан, нехай навіть тимчасово, але стабілізувався. Пройшли свербіж і печіння промежини, стала морально спокійніше, нормально сплю вночі і без проблем ходжу в туалет.
Майя, 23 рокиУ мене при пологах були сильні розриви – плід виявився занадто великий. Налагоджували шви, кілька днів навіть лежати було боляче не те що ходити в туалет. При виписці з родового відділення лікар порадила вагінальні свічки Депантол. Варто препарат недешево, але реально працює. Я повірила і купила, донині анітрохи не шкодую про таке рішення.
Карина, 41 рікЯ такі вагінальні свічки з метою надійної профілактики ставлю після кожного курортного відпочинку. Побоююся, щоб інфекцію не привезти додому як сувенір. Домашня процедура не займає багато часу, не доставляє особливого дискомфорту. Свічки вставляю протягом 10 днів по 1 супозиторію в піхву на ніч. Мені реально допомагає, причому швидко.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!