Інструкція по застосуванню препарату Чорниця Форте - склад, форма випуску та показання для дітей або дорослих

Біодобавка до щоденного раціону Чорниця Форте містить у своєму складі натуральні антиоксиданти, які допомагають захистити зір, зняти напругу з очей, яке з'являється внаслідок щоденної роботи за комп'ютером. Ця біологічно активна добавка містить комплекс вітамінів групи В, цинк, лютеїн, вживання яких є відмінною профілактикою катаракти і процесу погіршення зору.

Чорниця Форте – інструкція по застосуванню

Біодобавка Чорниця Форте з вітамінами і цинком від Евалар останнім часом користується великою популярністю, оскільки ефективно справляється з втомою очей, причиною якої можуть стати як зовнішні фактори, так і дефіцит вітамінів. Біологічна добавка на основі екстракту плодів чорниці містить вітаміни і антиоксиданти натурального походження. Вхідні до складу препарату антиоксиданти (антоцианозидів, антоціани), захищають очі від старіння, впливу шкідливих факторів зовнішнього середовища, вільних радикалів.

Склад

БАД на основі рослини чорниця є джерелом комплексу біофлавоноїдів, що містить аскорбінову кислоту, містить комплекс вітамінів групи В, цинк, рутин, лютеїн. Інтенсивний комплекс Чорниці-Форте від Евалар покриває добову потребу організму у вітамінах В1, В6, В2 і С. Важливий компонент комплексу цинк – допомагає запобігти різні патології ока.

Компонент

Кількість (1 таблетка 0,25 мг)

Екстракт чорниці (у т. ч. антоціани)

2,5 мг

Вітамін С

12,5 мг

Рутин

2,5 мг

Вітамін В2

0,5 мг

Вітамін В6

0,5 мг

Вітамін В1

0,375 мг

Лактат цинку

18 мг

Допоміжні речовини: кальцію стеарат, целюлоза, аеросил, фруктоза або сахароза.

Оболонка: кармін, оксиди заліза, поліетиленгліколь, двоокис титану, гідроксипропілметилцелюлоза.

Форма випуску

БАД на основі екстракту чорниці від Евалар випускають у формі таблеток, вкритих оболонкою. В упаковці – 100 штук (4 блістери по 25 шт.). Чорниця Форте для дітей випускається у формі жувальних таблеток, в упаковці по 150 шт. Інтенсивний комплекс для зору з екстрактом чорниці, Омега 3 і лютеїном від Евалар випускається у формі саші. Кількість саші в упаковці – 30 шт.

Фармакодинаміка та фармакокінетика

Лікувальні властивості біодобавки на основі чорниці обумовлюються її багатим хімічним складом. Поєднання природних антиоксидантів і вітамінів допомагають для профілактики не тільки очних захворювань, але і венозних, серцево-судинних хвороб. Біофлавоноїди чорниці покращують мікроциркуляцію крові в сітківці ока, а в комплексі з вітамінами антиоксиданти надають наступну дію:

  • зміцнюють стінку судин ока;
  • покращують регенерацію чутливого пігменту сітківки;
  • покращують сутінковий зір;
  • здатні покращувати адаптацію ока до темноти;
  • знижують внутрішньоочний тиск.

Мікроелементи цинку є важливою складовою комплексу, оскільки цинк захищає очі від пошкоджень і зовнішніх подразнень, сприяє регенерації тканин, беручи участь у антиоксидантних реакціях. Дефіцит цинку може призвести до відшарування сітківки, блефариту та катаракті. Зниження втоми очей досягається антиоксидантною дією на судини ока, також відбувається регенерація зорового чутливого пігменту сітківки ока.

Показання до застосування

Таблетки, що містять екстракт плодів чорниці в комплексі з вітамінами і цинком створені для поліпшення гостроти зору і профілактики різних патологій очей. Чорниця Форте з лютеїном згідно інструкції показана до застосування при очних захворюваннях, таких як глаукома, катаракта, міопія на початкових стадіях. Лікар може прописати цю біодобавку для:

  • профілактики втоми очей при підвищеному навантаженні на очі;
  • профілактики катаракти;
  • лікування зниження гостроти зору;
  • лікування порушення сутінкового зору;
  • застосування в комплексній терапії лікування погіршення зору.

Як приймати Чорницю Форте

Курс прийому препарату з антиоксидантами Чорниця-Форте від Евалар визначає тільки лікар. Тривалість курсу може становити від 2 тижнів до декількох місяців. Приймати БАД можна дитині від 3-х років. Інструкція описує наступний спосіб прийому:

  • дітям від 3 до 7 років – по 1 таблетці 2 рази в день під час їжі;
  • дітям від 7 до 14 років – по 1 таблетці 3 рази на день;
  • дорослим і дітям від 12 років – по 2 таблетці двічі на день під час їжі.

Лікарська взаємодія

На сьогоднішній день ще не виявлено лікарська взаємодія біологічної добавки Чорниця-Форте з іншими біодобавками і лікарськими препаратами. Перш ніж приймати рішення про прийом даної добавки, необхідно проконсультуватися з лікарем. Якщо ви приймаєте які-небудь препарати, лікар прогнозує можливе взаємодія лікарських засобів та приймає рішення про методи лікування.

Побічні дії

Біологічна добавка з антиоксидантами Чорниця-Форте не має побічних ефектів і є абсолютно безпечним препаратом. Речовини, що входять до складу таблеток, не можуть мати негативний вплив на організм. Можливим варіантом побічної дії може стати гіпервітаміноз, якщо одночасно приймати БАД на основі чорниці і вітаміни без контролю лікаря.

Передозування

Якщо приймати БАД згідно інструкції, то можливість виникнення передозування виключається. Якщо ж пацієнтом було прийнято велику кількість препарату, може проводитися симптоматичне лікування виходячи з реакції організму на передозування. Якщо дитина прийняла велику кількість таблеток, необхідно провести промивання шлунка. Додатково лікар може призначити ентеросорбенти.

Протипоказання

Хоча даний препарат є абсолютно безпечним, деяким пацієнтам приймати його не можна. Протипоказаний БАД на основі чорниці людям, у яких є гіперчутливість до компонентів таблеток. Протипоказані таблетки чорниці дітям до 3 років. При придбанні препарату необхідно уважно вивчати інструкцію, оскільки деякі форми випуску таблеток містять сахарозу. Такий препарат протипоказаний людям, що мають цукровий діабет.

Умови продажу та зберігання

Таблетки Чорниці від Евалар, згідно інструкції, потрібно зберігати в прохолодному, сухому місці без доступу прямих сонячних променів. Термін придатності таблеток при правильному зберіганні – 3 роки з моменту виробництва. Відпускаються без рецепта.

Аналоги

На сучасному фармацевтичному ринку представлено безліч аналогічних препаратів і добавок, що володіють антиоксидантними властивостями, подібними з препаратом чорниці від Евалар. Ціна на аналоги може бути більше в залежності від виробника, складу таблеток. В аптеках ви зможете знайти такі аналоги:

  • Визиобаланс Опти;
  • Лютеїн Комплекс;
  • Антоціан Форте;
  • Окувайт Лютеїн Форте;
  • Чорниця з лютеїном;
  • Стрикс.

Ціна Чорниці Форте

Вартість однієї упаковки біодобавки залежить від кількості таблеток, дозування і кількості додаткових компонентів, таких як цинк, лютеїн, вітаміни.

Дозування і назва

Вартість

Чорниця-Форте з лютеїном:

– 50 шт.

-100 шт.

159 р.

297 р.

Чорниця-Форте з вітамінами і цинком:

– 50 шт.

– 100 шт.

– 150 шт.

158 р.

176 р.

324 р.

Чорниця інтенсивний комплекс для зору (саше) 30 пакетиків

850 р.

Відео

Чорниця Форте, інструкція по застосуванню. Профілактика погіршення зору, зорові навантаження

Відгуки

Маргарита, 23 рокиПеред тим, як купувати препарат чорниці, вирішила подивитися відгуки пацієнтів в інтернеті. Негативних відгуків я не знайшла, тому сміливо придбала біодобавку. Перший курс пропилу 2 місяці і зробила перерву. Відчула результат на другий місяць прийому – очі менше втомлюються, хоч і працюю за комп'ютером в колишньому режимі – по 8 годин.
Марія, 28 роківДану біодобавку в лютеїном призначив сину лікар, коли у дитини різко стало падати зір. Відмовилися від ігор на планшеті, стали більше гуляти, регулярно пити таблетки чорниці. Через 2 місяці побачили поліпшення – зір, хоч і повільно, але стало відновлюватися. Наступний курс призначили через місяць. Сподіваюся, приймаючи таблетки, обійдемося без очок.
Зінаїда, 48 роківПрепарати для зору приймаю давно, оскільки з дитинства ходжу в окулярах. Пробувала різні біодобавки іноземного виробництва та вітчизняного. Препарат чорниці від Евалар мене приємно здивував, оскільки за демократичною ціною я отримала відмінний результат. Очі стали менше втомлюватися, почервоніння зникло.
Ірина, 28 роківНіколи не вірила в дію Бадів, завжди ставилася до них скептично, але коли почав погіршуватися зір з-за роботи за комп'ютером, почала шукати спосіб прибрати постійне відчуття втоми. Окуляри для комп'ютера не допомагали, тому звернулася до лікаря, який призначив курс БАДа з лютеїном. Через місяць прийому очам дійсно стало легше.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!