Препарат Анаферон для дітей - склад, форма випуску, дозування, побічні дії і протипоказання

Якщо у дитини почався вірус, лікарі настійно рекомендують медичний препарат Анаферон дитячий – інструкція із застосування таблеток описує спосіб застосування і дози для будь-якого віку пацієнтів. Це ефективний противірусний засіб з мінімальною списком протипоказань, яке вбиває бактерії, перешкоджає подальшому розмноженню. У будь-якому випадку, схема прийому Анаферону дитячого повинна бути озвучена виключно лікарем, самовільне використання медикаменту небезпечно для здоров'я, категорично протипоказано.

Що таке Анаферон

Цей комбінований медичний препарат має кілька форм випуску – таблетки, сироп і свічки для введення ректально. Анаферон дитячий має протизапальні, противірусні та імуностимулюючими властивостями, активний відносно ряду патогенних мікроорганізмів, замінює антибіотик. Давати таке ліки дозволяється і немовлятам, але бажано вибирати його у формі свічок (ректально), сиропу (перорально). Інструкція Анаферону дитячого обумовлює застосування всіх форм випуску, вказує обмеження і лікарська взаємодія.

Інструкція із застосування Анаферону дитячого

В анотації представлено докладний опис характерного медикаменту, однак остаточне призначення повинен зробити лікар після огляду хворого і збору даних анамнезу. Корекція добових доз проводиться індивідуально, важливо враховувати вік пацієнта і його стан здоров'я. Сам по собі медичний препарат не зовсім дешевий, але його ефективність і безпеку лікування офіційно підтверджена жодної клінічною картиною. Сучасні батьки вже зробили вибір на його користь.

Склад

Діюча речовина Анаферону дитячого – антитіла до людського гамма-інтерферону афінно очищені. Це натуральний компонент, який не викликає алергію і не відрізняється лікарською взаємодією. Тому давати ліки можна дітям вже на першому році життя з єдиним обмеженням – гіперчутливість дитячого організму до активних компонентів Анаферону. Діяти препарат після разової дози швидко, а позитивна динаміка основного захворювання спостерігається вже на 2-3 добу регулярного прийому.

Показання до застосування

Перш ніж купити Анаферон дитячий і пройти повний лікарський курс, показано вивчити детальну інструкцію, відвідати з дитиною дільничного педіатра. Оскільки препарат володіє системною дією в організмі, таким загальнодоступним способом можна вилікувати, як кишкові інфекції, так і прогресуючу ангіну. Якщо при лікуванні підростаючого покоління вибір батьків упав на противірусний засіб Анаферон дитячий – інструкція по застосуванню обумовлює й інші медичні показання:

  • ГРВІ, включаючи інтенсивну боротьбу з вірусом грипу;
  • інфекції, спровоковані підвищеною активністю герпесвируса;
  • бактеріальні інфекції різної етіології;
  • вторинні імунодефіцитні стани;
  • лікування і профілактика застуди;
  • ротавірусні інфекції;
  • гострі та хронічні вірусні інфекції, спровоковані энтеровирусом, калицивирусом, вірусом кліщового енцефаліту, ротавирусом, коронавірусом.

Дозування

При призначенні препарату Анаферон дитячий – докладна інструкція по застосуванню повідомляє, що прийом препарату не рекомендується поєднувати з їжею, запивати водою. Застосовувати медичний препарат показано між сусідніми трапезами, утримуючи таблетку у роті до остаточного розсмоктування. Добові дози Анаферону дитячого залежать від характеру прогресуючої патології, а в інструкції по застосуванню обговорені наступні дозування:

  1. ГРВІ, кишкові інфекції. У стадії рецидиву протягом двох годин належить пити пігулки кожні півгодини, а потім ще до кінця доби вжити три таблетки, відокремлюючи рівні часові інтервали. Після зникнення нападу можна зменшити добову дозу Анаферону до 3 таблеток за добу.
  2. Вірус герпесу. Перші три доби приймати по 1 таблетці Анаферону 8 разів за день, на четверту добу скоротити добові нормативи до 1 таблетки 4 рази за день, а лікуватися рекомендується протягом 3-4 тижнів, до повного одужання. При хронічній інфекції розсмоктувати по 1 таблетці Анаферону дитячого на добу, курс інтенсивної терапії обговорюється індивідуально.
  3. Імунодефіцитні стани. Анаферон для профілактики дітям та з метою інтенсивної терапії при ослабленні імунної системи показано приймати по 1 таблетці за добу протягом кількох тижнів – до повного зникнення тривожної симптоматики. Допомагає не відразу, але вже до кінця першого тижня лікування результат буде.
  4. Запальні процеси. Свічки Анаферон для дітей часто використовують при ознаках лихоманки, підвищеної температури тіла, ознобі. Такий цінний медикамент повинен завжди перебувати в домашній аптечці, тим більше, відпускається в аптеці без надання лікарського рецепту.

Побічні ефекти

Перед тим як пити Анаферон дитячий при застуді, потрібно вивчити, наскільки безпечно таке призначення. В даному випадку мова йде про побічні явища і випадки передозування. У першому випадку лікарі повідомляють про підвищену чутливість дитячого організму до діючих речовин Анаферону, в результаті чого на шкірі з'являється дрібна висипка, кропив'янка, набряк і свербіж. Випадки передозування медикаментом на практиці не зафіксовані в інструкції по застосуванню не відображені.

Протипоказання

Анаферон дітям – це самий безпечний противірусний препарат, який дозволений до застосування вже на першому році життя. Перед покупкою упаковки важливо вивчити протипоказання. Істотні обмеження щодо застосування відсутні, винятком є схильність організму до різних алергічних реакцій. Фото докладної інструкції можна знайти в інтернеті на медичних сайтах і форумах, щоб даремно не бігти в аптеку, але краще обговорити таке призначення з лікарем.

Ціна на Анаферон дитячий

Вартість медичного препарату доступна, а його ефективність на практиці не викликає сумнівів. Щоб заощадити на покупці Анаферону в Москві, можна зробити замовлення через інтернет-аптеку. Обходиться дешевше, при цьому не виникає ніяких проблем з доставкою та оплатою. Багатьох покупців цікавить головне питання, скільки коштує Анаферон дитячий. Приблизні ціни по столиці представлені в таблиці нижче. Отже:

Аптеки Москви

Ціна препарату, рублів

ЭликсирФарм

220

Еврофарм

240

ЗдравЗона

220

Озерки

210

Доктор Столєтов

225

Еко Світ

300

Аналоги

Якщо медичний препарат не підходить пацієнту за фармакологічними властивостями або дорого коштує, можна завжди підібрати йому заміну. Це можуть бути синоніми, ідентичні за хімічним складом; або аналоги з подібним дією в ураженому організмі. Добре зарекомендували себе в заданому напрямку такі замінники Анаферону дитячого:

  • Имумод;
  • Иммунин;
  • Имунофан;
  • Кагоцел;
  • Аміксин;
  • Галавіт.

Відео: як приймати в таблетках Анаферон дитячий

Анаферон дитячий

Відгуки

Марина, 34 рокиМене, як молоду матусю, повністю влаштовує ціна Анаферону дитячого, навіть залишила свої минулі противірусні краплі. Дитині майже 1 рік, тому поки використовую ректальні свічки. Висока температура відразу ж падає, при малюк міцніше спить, веде себе при хворобі менш раздражительно і не агресивно. Нам допомагає.
Інна, 25 роківПочитала інструкцію щодо застосування Анаферону, але дитині все одно боїться давати. У сина однієї моєї знайомої після такого призначення дрібна висипка по всьому тілу пішла. Так це лікар призначення зробив. Довелося терміново скасовувати подальший прийом, тому надалі я більш уважно ставлюся до інструкцій і різних пігулок для дитячого віку.
Світлана, 29 роківЦей препарат ефективний. Лікар його синові офіційно не призначав, це я почитала в інтернеті інструкцію по застосуванню і вирішила купити. Коли-то таким чином вилікувала йому ГРВІ, відтепер даю по таблетці в період сезонного авітамінозу для надійної профілактики. Претензій щодо застосування немає, по вартості теж, Анаферон дитячий повністю підійшов.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!