Шампунь від псоріазу на голові для ефективного лікування

Застосування шампуню від псоріазу на голові потрібно при цьому недугу для лікування шкіри і волосся. Є безліч засобів, що володіють цілющим ефектом. Якщо вас торкнулося таке неприємне захворювання, як псоріаз голови, читайте, який препарат краще придбати. Настільки серйозну проблему неодмінно потрібно вирішувати.

Шампунь при псоріазі волосистої частини голови

Недуга являє собою неінфекційне ураження шкіри хронічного характеру. Для нього властиво поява на багатьох ділянках тіла та голові папул, що утворюють з часом плями з чітким контуром червонуватого відтінку, які лущаться і сверблять. Чіткого переліку причин псоріазу немає, але фахівці припускають, що хвороба, у більшості випадків, розвивається через стреси, застосування певних миючих і косметичних засобів, медикаментозних препаратів, пошкодження шкіри.

При прогресуванні недуги голова покривається білястими лусочками, що нагадує лупа. Якщо шкіру інтенсивно розчісувати, то з'являться кровоточиві виразки. Зіткнувшись з такою проблемою, потрібно відвідати дерматолога, який порадить, чим мити голову при псоріазі. Потрібно використовувати спеціальні засоби, дія яких спрямовується на:

  • швидке загоєння шкіри, зменшення папул в розмірах до повного зникнення;
  • усунення свербіння;
  • полегшення больових відчуттів;
  • пом'якшення шкіри;
  • зволоження.

Кератолітичні

Основна функція таких засобів – видаляти відмерлі частинки шкіри. Кератолитический шампунь містить велику концентрацію діючих речовин. Це дуже важливо при лікуванні шкіри голови, яка має властивість покриватися дуже щільною кіркою. Кератолітичною дією, як правило, мають шампуні з саліцилової кислотою, дьогтем, сіркою у складі. Ці компоненти відлущують шкіру, полегшуючи доступ кисню до волосяних цибулин. Кератолітичні засоби треба використовувати обережно, тому що вони трохи знижують захисні функції шкіри.

З цинком

Лікувальний ефект коштів з такою речовиною яскраво виражений, вони загоюють шкіру, знімають запалення. Цинк піритіон, що входить до складу, провокує порушення переносу в клітинах речовин, необхідних для її існування. З-за цього вони відмирають. Шампунь з цинком від псоріазу вбиває стафілококів, стрептококів, у ряді випадків провокують цю хворобу. Його не можна застосовувати в комплексі з лікарськими засобами, що містять гормони.

З дьогтем

Це речовина виготовляють з деревини берези, ялівцю, сосни, верби. Дьоготь володіє антисептичними властивостями, він дезінфікує шкіру, знімає запалення, відлущує. Допомагає від багатьох шкірних захворювань і абсолютно безпечний для організму. Шампунь з дьогтем від псоріазу діє так:

  1. Прискорює відновлення пошкоджених клітин шкіри, зменшує папули в розмірі.
  2. Видаляє відмерлі клітини.
  3. Зволожує шкіру, допомагає впоратися з сухістю, лущенням.
  4. Знімає запалення, прибирає біль, печіння, свербіж.

Гормональний

Так називають засоби для миття голови з глюкокортикостероїдами у складі. Їх застосовують вже більше півроку. Гормональні шампуні від псоріазу на голові виконує безліч функцій. Вони знімають запалення і біль, які супроводжують захворювання. Такий засіб нормалізує процес ділення клітин епідермісу, ефективно відлущує і бореться з алергічними реакціями. Препарати цієї групи мають бути призначені лікарем і застосовуватися строго по інструкції, щоб уникнути звикання.

Дігтярні шампуні

Ефективні засоби, при регулярному застосуванні надають чудовий ефект. Дігтярні шампуні від псоріазу швидко знімають печіння, біль і запалення, прибирають свербіж, лущення. Вони посилюють ріст волосся, зміцнюють їх. Єдиним недоліком таких засобів є не самий приємний аромат. При зловживанні можуть викликати звикання і лущення шкіри голови. Впливають на інтенсивність кольору волосся у блондинок. Найвідоміші засоби:

  • «Freederm Дьоготь» (містить кам'яновугільне речовина, підходить для жирного волосся, усуває лупу, застосування «Фридерма» 12-тижневим курсом);
  • «Дегтярный для бані від бабусі Гафії» (містить природний березовий дьоготь, оздоровлює шкіру, робить волосся менш ламкими, розпрямляє, застосовується не менше місяця поспіль).
  • «Супер псори» (містить дьоготь, солі магнію і нафталанскую нафту, знімає запалення, свербіж, відлущує шкіру, застосовується місяць поспіль).

Протигрибкові

Грибки дуже «люблять» розмножуватися в середовищі з хронічним запаленням, тому вони часто супроводжують псоріаз. Про їх наявність, як правило, говорять надмірні свербіж і лущення, які практично неможливо терпіти. Шампунь з протигрибковою речовиною здатний зупинити запальний процес. Після використання буває відчуття стягнутості, але це абсолютно нормальна реакція. Відомі протигрибкові засоби:

  • «Кето Плюс» (містить кетоконазол та цинк, добре допомагає від подразнення, свербежу, скоринки на голові, застосовується двічі на тиждень місяць);
  • «Сквафан» (містить саліцилову кислоту, ялівцеве і чайне масла, міконазол, климбазол, зніме свербіж, гіпоалергенний, застосовується один-півтора місяця, 2-3 рази за тиждень);
  • «Биодерма» (нормалізує функціонування сальних залоз і мікрофлору, вбиває грибки, благотворно діє на стан волосся, щадно діє на чутливу шкіру, підходить для щоденного використання, може застосовуватися для профілактики, лікувальний курс становить 21 день).

Лікувальний

Кошти такого плану містять цинк, саліцилову кислоту, сечовину, нафталиновую нафту. Лікувальний шампунь від псоріазу на голові неодмінно допоможе на первинній стадії хвороби. Має кератолітичну дію і додатково може містити косметичні компоненти для комплексного догляду за волоссям. Відомі препарати цієї групи:

  • «Лостерин» (швидко загоює шкіру голови, благотворно впливає на волосся).
  • «Vichy» (шампунь проти псоріазу на голові, густий з м'ятним ароматом, добре піниться, тому економічний, створює на шкірі найтоншу плівку, що виконує профілактичну функцію).
  • «Skin Relief» (ефективно бореться з проявами псоріазу, засіб дозволено використовувати часто, воно підходить для чутливої шкіри, містить багато натуральних активних компонентів).

Дитячі

Такі засоби рекомендуються, швидше, для профілактики, ніж для лікування. Дитячі шампуні при псоріазі голови слід застосовувати між курсами використання протигрибкових, дегтярных. Вони не містять шкідливих складових, барвників, ароматизаторів, тому кожна мама і прагне купувати їх для своєї дитини. Мають рівень рН, максимально наближений до природного балансу. Засоби цієї категорії:

  • «Джонсонс Бебі» (добре зволожує шкіру, пом'якшує, прискорює процес відлущування мертвих клітин, загоює);
  • «Хіпп» (не викликає алергію, містить масла і екстракти рослин, що зволожують шкіру і підвищують її захисні властивості);
  • «Бюбхен» (прибирає роздратування, зволожує, допомагає при пересушування).

Ефективні шампуні від псоріазу

Ви вже впевнилися в тому, що перелік засобів, придатних для лікування цієї недуги, дуже великий. Щоб вибрати кращий шампунь при псоріазі голови, обов'язково відвідайте лікаря. Він визначить ступінь ураження, стадію захворювання, візьме аналізи і в результаті порекомендує засіб, який буде найбільш підходящим конкретно у вашому випадку. Варто докладніше розповісти про шампунях, що користуються найбільшою популярністю.

Этривекс

Засіб від псоріазу на голові з гормоном клобетазолом в складі. Надає протизапальне, протиалергічне, знімає свербіж, є чудовим антисептиком, прибирає суху скоринку з шкіри. Не зупиняє лущення. Ціна флакона 60 мл висока, коливається від 790 до 1060 рублів. Переваги «Этривекса»:

  • знижує ризик початку загострення хвороби;
  • підходить для профілактики;
  • безпечний, наноситься на мінімальний час, що знижує ризик виникнення побічних ефектів.

Інструкція по використанню:

  1. Щодня наносите засіб (приблизно половину столової ложки) на суху голову чистими руками. Акуратно втирайте в шкіру.
  2. Витримайте чверть години.
  3. Вимийте волосся під проточною водою.
  4. Застосуйте будь шампунь з отшелушивающим ефектом. Знову промийте волосся.
  5. Курс лікування – 28 днів максимум.

У «Этривекса» є ряд протипоказань:

  • вугрі;
  • сифіліс з шкірними симптомами;
  • свербіж геніталій;
  • вірусні, бактеріальні, грибкові запальні процеси шкіри (вітрянка, герпес тощо);
  • дерматити;
  • злоякісні утворення шкіри;
  • дитячий вік, вагітність, лактація.

Препарат може викликати побічні ефекти:

  • кропив'янку;
  • головний біль;
  • печіння в очах;
  • свербіж.

Альгопикс

Шампунь, що містить ялівцевий дьоготь. В'язка рідина з різким запахом. Знімає запалення, загоює ранки, вбиває грибки. Категоричних протипоказань у шампуню немає, як і побічних ефектів. У деяких пацієнтів виявляється індивідуальна непереносимість складових, але це трапляється дуже рідко. Вартість флакона 200 мл в інтернет-аптеці становить 1000-1200 р. Інструкція по застосуванню:

  1. Нанесіть засіб на вологі пасма. Ретельно спіньте.
  2. Почекайте 10 хвилин.
  3. Змийте теплою водою.
  4. Використовуйте раз в 7 днів місяць поспіль, потім зробіть двотижневу перерву.

Цинк піритіон

Дуже дієвий при псоріазі засіб. Перед використанням флакон шампуню ретельно струшують, наносять масажними діями на вологі волосся, спінюють. Голову промивають. Потім засіб наносять повторно, спінюють і залишають хвилин на 5. Шампунь використовують двічі на тиждень 14 днів, потім слід два місяці лікування з застосуванням його раз на сім діб. Ціна – 500-720 р.

«Цинк піритіон» володіє наступними діями:

  • протизапальний;
  • протигрибковий;
  • антибактеріальне;
  • відлущуючий.

Скін кап при псоріазі

Засіб з антибактеріальною дією, бореться з грибками. Шампунь від псоріазу на голові містить активоване піритіон цинку і допоміжні корисні компоненти. У нього відсутні протипоказання, а серед побічних ефектів можна виділити алергічну реакцію внаслідок індивідуальної непереносимості складових. Ціна 150 мл становить 720-1240 р. Інструкція по використанню:

  1. Струсіть флакон.
  2. Нанесіть на вологі пасма засіб масажними рухами.
  3. Змийте.
  4. Повторно нанести шампунь, залиште хвилин на 5.
  5. Використовуйте 5 тижнів. У перші 14 днів мийте голову 2-3 через 7 діб. час, що залишився, застосовуйте засіб раз в тиждень.

Шампунь 911 від псоріазу

Ефективне недороге засіб, що допомагає впоратися із запаленням, свербежем, лущенням. Шампунь від псоріазу на голові не справляє на шкірні покриви агресивного впливу. Головний компонент – березовий дьоготь. Єдиним протипоказанням використання засобу є алергія на цю речовину. Ціна 150 мл – 90-140 р. Інструкція:

  1. Шампунь застосовується двічі на тиждень протягом півтора-двох місяців.
  2. Повторний курс дозволяється проводити через 90 діб.
  3. Шампунь наносять на волосся, спінюють і залишають на три хвилини. Потім його змивають великою кількістю води. Після волосся слід обробити зволожуючим засобом.

Псорилом

Дуже ефективна лінійка, представлена двома шампунями: гончарним і саліциловим. Перший вбиває бактерії, загоює ранки. Другий очищає і живить шкіру. Обидва засоби борються із запаленням, є хорошими антисептиками. У невеликої кількості людей препарат може спровокувати алергічну реакцію. З'являється свербіж, печіння, набряк шкіри. Засіб не слід використовувати людям, які не досягли 18-річного віку.

Інструкція:

  1. Шампунем слід мити голову щодня.
  2. Невелика кількість треба нанести на вологе волосся, помасажувати і змити.
  3. Потім засіб застосовують повторно, залишаючи на 5 хвилин піну на голові.

Саліциловий шампунь краще допомагає від сухої лупи, і містить, крім кислоти, цинк піритіон, екстракти лопуха, ромашки, вітаміни. Він прибирає відмерлі клітини шкіри, живить волосся, робить їх блискучими. Засіб приємно пахне, добре піниться і легко змивається. Від жирної себореї краще використовувати дегтярный «Псорилом», який містить екстракти чистотілу, череди і звіробою. Він бореться не тільки з сверблячкою і запаленням, але і з облисінням.

Ціна 150 мл:

  1. Саліциловий – 540-680 р.
  2. Дегтярный – 445-530 р.

Нізорал

Одне з найбільш ефективних і популярних засобів. «Нізорал» містить кетоконазол, тому допомагає ще й при грибкової інфекції. Для досягнення максимального ефекту потрібно користуватися шампунем так, як написано в інструкції. Він знімає свербіж і запалення, загоює рани, відновлює функціонування сальних залоз. У перші дні використання пацієнт може відчувати легке печіння, але відміняти лікування не варто, дискомфорт пройде сам по собі. Ціна за 120 мл – 750-870 р.

Як застосовувати «Нізорал»:

  1. Нанесіть шампунь на вологу шкіру обережними масажними рухами.
  2. Спіньте, залиште на 5-7 хвилин.
  3. Змийте великою кількістю теплої води.
  4. Якщо користуєтесь «Низоралом» для профілактики, наносите його двічі в місяць.

Либридерм

У виробника в лінійці є два засоби, що підходять для лікування захворювання. Шампунь «Дьоготь» допоможе позбавитися лупи, очищає, і підходить для схильного до жирності волосся. Він відновлює їх зростання, зміцнює цибулини, зупиняє випадання, сприяє швидкому загоєнню шкіри і нормалізує роботу сальних залоз. В основі складу засобу, крім березового дьогтю, містить алантоїн і гліцерин. Вартість флакона шампуню в 250 мл в інтернет-магазині становить 300-360 р. Інструкція по використанню:

  1. Нанесіть засіб на вологі волосся, спіньте. Змийте.
  2. Знову нанесіть шампунь на голову, помасажуйте, залиште на три хвилини.
  3. Змийте великою кількістю прохолодної води.
  4. Після двомісячного курсу лікування зробіть перерву на пару тижнів.

Застосування «Либридерма Цинк» позбавить від псоріазу володарів волосся будь-якого типу. Він м'яко очищає від лупи, жиру, запобігає лущенню. В складі немає барвників, парабенів, барвників. Засіб зробить волосся міцними, блискучими, поверне їм густоту. Цинковий шампунь застосовується за тією ж схемою, що і дегтярный, але тривалість курсу не повинна перевищувати трьох тижнів, інакше піде звикання. Вартість його становить 550-670 р. засіб складається з:

  • цинку пиритиона;
  • алантоїну;
  • гліцерину;
  • лимонної кислоти.

Сульсена

Один з найпопулярніших лікувальних шампунів. Містить селеновий дисульфід. Це речовина забезпечує нормалізацію роботи шкірних залоз. Допоміжні компоненти – коричний спирт, екстракт кореня лопуха. «Сульсена» регулює процес ділення клітин і їх оновлення. Засіб відмінно очищає шкіру голови, запобігає розвиток грибка. Шампунь має зволожуючу дію, заспокоює, позбавляє від подразнення. Замовити його можна приблизно за 350 рублів. Інструкція по використанню:

  • Нанесіть шампунь на вологі волосся масажними рухами до утворення пінки. Особливу увагу приділіть коріння.
  • Залиште засіб хвилин на 5.
  • Змийте теплою водою і повторіть процедуру заново.
  • Щоб уникнути звикання, через кожен місяць використання робіть двотижневу перерву.

Відео

Фридерм шампунь з деготем при псоріазі та себореї

Відгуки

Маргарита, 36 роківНа нервовому грунті у мене з'явилося дуже багато лупи, а дерматологічні дослідження встановили, що це псоріаз. Була в шоці від такого діагнозу, але лікар заспокоїв, сказав, що це лікується. Він призначив мені «Псорилом» саліциловий. Препарат не тільки визволив мене від лущення, але і поліпшив якість волосся, вони стали блискучими, густими.
Катерина, 29 роківВід псоріазу рятує мене тільки «Нізорал». Хвороба періодично поновлюється, але я завжди зберігаю цього флакон шампуню, щоб вчасно почати лікуватися. Поліпшення стає помітно приблизно через тиждень після першого застосування. Профілактику теж роблю дитячими косметичними засобами, але загострення все одно трапляються.
Олександр, 43 рокиРаніше псоріаз був у мене тільки на руках і ногах, але нещодавно з'явився і на голові під волоссям. Доставляє страшний дискомфорт, постійно свербить, лущиться. Купив дегтярный шампунь від бабусі Гафії. Не скажу, що все пройшло, але стало значно менше лупи, свербіння перестав турбувати. Зараз шукаю засіб ефективніше.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!