Таблетки для підвищення тиску - список ліків

Сучасні люди через постійні стреси, недосипання, швидкого життєвого ритму, можуть страждати від низького артеріального тиску. При такому стані часто спостерігається шум у вухах, головні болі, запаморочення. Щоб уникнути негативних симптомів слід звернутися до лікаря, який правильно підбере таблетки, краплі або розчини для уколів для підняття тиску.

Які таблетки підвищують тиск у людини

Гіпотонія (артеріальна гіпотензія) — стан організму, що характеризується зниженням АТ нижче нормальних показників, протилежне гіпертонічної хвороби. Частота свідчень систолічного і діастолічного тиску в нормі становить 120/80 мм рт.ст. При гіпотонії верхній показник опускається нижче 90 мм, а діастолічний — нижче 65. Частота пульсу (чсс) при цьому може становити 140 ударів.

Таблетки від низького ПЕКЛО не можна обирати самостійно, необхідно звернутися до фахівця, який призначить аналізи та діагностичні процедури. На основі цих результатів лікар зможе підібрати оптимальний засіб. Як правило, ліки при зниженому тиску поділяються на кілька груп:

  • Альфа-адреноміметики. Штучні препарати використовуються при гіпотензивних кризах, ортостатичних порушень. Ефективні таблетки від низького тиску: Мидодрин (Гутрон, Медамін), Мефентермин, Норепінефріну (Норадреналін), Фенілефрин. Основні плюси таких ліків — швидке підвищення артеріального тиску і усунення застою крові у венах. Протипоказаннями до застосування адреноміметиків вважаються: серцева недостатність, тиреотоксикоз, феохромоцитома.
  • Рослинні адаптогени. Засоби цієї групи часто використовуються для того, щоб поліпшити стан при гіпотонії.Препарати м'яко стимулюють ЦНС, мають загальнозміцнюючу дію, усувають перевтома і піднімають ПЕКЛО. Як правило, до них відносять: настоянки женьшеню, елеутерококу, заманихи, лимонника, аралії, Пантокрин, Сапарал.
  • Антихолінергічні препарати - лікарські засоби, блокуючі ацетилхолін і рецептори: Белласпон, Беллатамінал.
  • Адреноміметики і аналептики. Препарати цієї групи здатні підвищити артеріальний тиск, збільшити розумову і фізичну працездатність, швидкість реакції, знизити втому і сонливість. Їх можна приймати разом зі спазмолітиками. Найбільш відомими засобами вважаються: Кофеїн-бензоат натрію, Никетамид (кордіамін), Эффортил (этилэфрин), Етимізол, Секуринин. Алкалоїд. Мінусом використання таких ліків є їх короткочасний ефект.

Таблетки для нормалізації тиску

Нормальний АТ сприяє хорошій роботі серця і організму в цілому, будь-які зміни можуть свідчити про наявність патологій. Люди з артеріальною гіпотензією повинні постійно використовувати медичні препарати, щоб нормалізувати свій стан. Правильно вибрати засоби може лише лікар після здачі пацієнтом всіх необхідних аналізів. Ефективні таблетки для нормалізації тиску:

  • Мидодрин або Гутрон. Знімає астенічні стани, покращує здоров'я у пацієнтів навіть з важкими формами гіпотонії.
  • Экдистен. Склад препарату містить витяжку з левзеї сафлоровидной.
  • Цитрамон. Знеболювальний засіб.
  • Рантарин. Таблетки від зниженого тиску з екстрактом оленячих пантів.

Таблетки кофеїну при зниженому тиску

Перевіреним засобом при зниженому тиску є Кофеїн. Цей ефективний і доступний препарат від гіпотонії діє як звичайний кави. Кофеїн-бензоат натрію — психостимулюючу лікарський засіб, що стимулює роботу судинорухового центру головного мозку. Ліки усуває підвищену стомлюваність, позбавляє від сонливості. Завдяки впливу на центр ГМ, препарат позитивно впливає на кровоносні судини, що допомагає підвищувати ПЕКЛО.

Кофеїн-бензоат натрію стимулює роботу шлунка, чинить сечогінну дію, знижує агрегацію тромбоцитів. Препарат з обережністю слід застосовувати дітям до 12 років, літнім людям, вагітним і годуючим жінкам. Таблетки для підвищення тиску з кофеїном мають наступні протипоказання і можуть викликати:

Сильні таблетки для підвищення тиску

Багатьох пацієнтів з гіпотонією часто цікавить питання: як підвищити тиск таблетками? Самостійне використання препаратів може привести до виникнення ускладнень хвороби, тому всі лікарські засоби повинен призначати лише лікар. Для виведення з шокового стану можуть бути використані ампули з Гептамилом, Гипертензином. Найсильніші таблетки для підвищення тиску:

  • Флудрокортизон. Призначається при нападах ортостатичної гіпотензії. Доза становить по 100 мкг 3 рази на тиждень один раз на добу. Побічні дії: аритмія, периферичний набряк, тромбоз.
  • Беллатамінал. Використовується при розладі функції блукаючого нерва 3 рази в день по одній таблетці. Препарат протипоказаний при стенокардії, вагітності, атеросклерозі, закритокутовій глаукомі.

Як підвищити тиск швидко

Слабкість, запаморочення, втома очей, безсоння і головний біль — це список хвороб, причиною яких може бути знижений артеріальний тиск. Ще одним наслідком низького тиску є погане постачання киснем внутрішніх органів, з-за цього пацієнт може відчувати загальну втому і нудоту. Як швидко підвищити тиск у дорослого? Існує кілька способів, які здатні піднімати АТ у домашніх умовах:

  • покласти щіпку солі мовами;
  • випити чашку міцного солодкого кава, чай з коньяком або настій кориці;
  • зробити точковий масаж;
  • прийняти контрастний душ;
  • виконати кілька вправ з йоги;
  • зробити спиртову настоянку трави (женьшеню, лимоннику, елеутерококу, женьшеню);
  • випити аспірин;
  • зробити пробіжку на свіжому повітрі;
  • з'їсти яблуко, гранат, печінка, яйця і продукти, які можуть порушувати апетит.

Як підвищити діастолічний тиск

Кров'яний тиск, який виникає в артеріях в момент, коли м'яз серця розслаблена, називається діастолічним. Низький показник такого тиску свідчить про гіпотонії. Як правило, ця недуга може бути первинним (має вроджений характер) або вторинним (виникає в зрілому віці, є симптомом серйозної хвороби). Як підвищити діастолічний тиск? При великій різниці між нижнім і верхнім ПЕКЛО, терміново потрібно звертатися за допомогою в лікарню. Якщо причиною є захворювання, то в домашніх умовах можна:

  • робити гімнастику;
  • гуляти вранці;
  • записатися на масаж будь-якого виду;
  • збільшити споживання продуктів з вітамінами А, С, Е і Р;
  • не зловживати кофеїном;
  • приймати відвари трав.

Ліки для підвищення тиску у літніх людей

Гіпотонію у пенсіонерів може спровокувати розвиток ортостатичної гіпотензії та ішемічний інсульт. Високий показник пацієнтів з низьким АТ спостерігається у чоловіків похилого віку. При патологічному зниження тиску, симптоми захворювання можуть переслідувати людину весь день, може з'явитися оніміння кінцівок або нудота. Щоб позбавити пацієнта від неприємних проявів, лікар повинен призначити аналізи і провести дослідження на наявність інших хвороб. Після діагностики, фахівець може виписати ліки для підвищення тиску у літніх людей:

Таблетки для підвищення тиску вагітним

Після зачаття в жіночому організмі активно починає продукуватися прогестерон, що сприяє зменшенню показників артеріального тиску нижче норми. Часто симптоми артеріальної гіпотензії турбують майбутню маму в першому триместрі. Крім того, спровокувати різке зниження АТ може довге перебування в задушливому приміщенні або прийняття гарячої ванни. При цьому всі процедури і таблетки для підвищення тиску вагітним повинен рекомендувати лікар. Препарати, які не чинять негативного впливу на дитину:

  • Кофеїн;
  • Дипіридамол;
  • екстракт елеутерококу;
  • настоянка родіоли рожевої;
  • настоянка заманихи.

Як вибрати таблетки для підвищення тиску

Багатьох гіпотоніків часто цікавить питання, як вибрати таблетки для підвищення тиску? При низькому АТ не треба займатися самолікуванням, оскільки це здатне спровокувати ускладнення. Підбирати препарати може тільки лікуючий лікар з урахуванням клінічної картини хвороби, показників тиску, ваги і віку хворого. Як правило, кошти від низького АТ містять кофеїн або речовини з тонізуючим і стимулюючим дією. Всі препарати приймаються за рецептом лікаря і курсом за кілька днів.

Ціна на таблетки для підвищення тиску

Сьогодні придбати безрецептурні препарати від низького АТ можна в будь-якій аптеці. Вартість при цьому буде залежати від виробника, форми випуску та групи медикаменту. В середньому, ціна на такі ліки варіюється від 60 до 1500 рублів. Крім того, можна знайти кошти в онлайн каталогах, замовити і недорого купити в інтернет-магазині. Приблизні ціни на таблетки для підвищення тиску:

Назва препарату

Ціна в рублях

Эффортил

900

Ефедрину гідрохлорид

1000

Кордіамін

135

Кофіціл Плюс (аналог Цитрамону)

Шістдесят

Актовегін

500

Мидодрин

1500

Папазол

10

Сапарал

65

Кофеїн-бензоат натрію

40

Цитрамон

20

Ангиотезинамид

700

Гутрон

900

Аскофен

60

Відео: чим підвищити низький тиск

Як підвищити тиск

Відгуки

Єгор, 44 рокиМоя дружина часто перебуває на лікарняному з-за низького артеріального тиску. Сходила до лікаря, той порекомендував їсти більше продуктів з вітамінами В і Р, зайнятися спортом і, в разі гострої необхідності, приймати Цитрамон. Крім того, в домашніх умовах для профілактики порадив готувати напій з кориці і меду. Намагаємося разом дотримуватися цих правил.
Олена, 37 роківНизьке ПЕКЛО у мене з юності, пробувала різні препарати, не знала, чим підняти тиск: могла одночасно випити настоянку женьшеню або прийняти дороге засіб. Результат був нетривалим. Терапевт зміг допомогти вирішити цю проблему. Розписав схему лікування і розпорядок дня. У випадку гострого нападу порадив пити Кофеїн.
Марія, 45Чашка кави – ось моє чудове ліки для підвищення тиску. Після випитого напою необхідно знаходитися в стані спокою, полежати кілька хвилин. Коли стає дуже важко, можу випити Цитрамон або Кофеїн, прийняти контрастний душ. Записалася на йогу і в басейн - ці процедури допомагають стабілізувати стан.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!