Судокрем для новонароджених від попрілостей і алергії

Даний лікарський засіб якісно відрізняється від інших продуктів по догляду за ніжною шкірою малюків. Дізнайтеся більше про переваги, свідченнях, а також особливості застосування цього дерматотропного медикаментозного препарату у новонароджених дітей.

Що таке Судокрем

Зазначене засіб широко використовується в лікуванні багатьох захворювань шкірного покриву. Судокрем – це препарат для зовнішнього застосування на основі оксиду цинку. Мазь підходить не тільки дорослим, але і новонародженим. Крім того, Судокрем (Sudocrem) зарекомендував себе як дієвий засіб від атопічного дерматиту та діатезу у дітей. Серед інших ефектів мазі можна виділити:

  • антибактеріальну дію;
  • протигрибкову активність;
  • протизапальну дію;
  • адсорбуючі властивості.

Склад Судокрема

Мазь від попрілостей у немовлят включає кілька активних компонентів, серед яких можна особливо виділити бензилбензоат. Щодо безпеки останнього для дітей виникає безліч питань. Справа в тому, що дана речовина має жорсткі вікові обмеження до застосування. Треба сказати, що побоювання люблячих батьків щодо бензилбензоата абсолютно безпідставні. До складу Судокрема входить мінімальна кількість акарицидної речовини. Крім бензилбензоата, крем від алергії для немовлят містить такі активні компоненти:

  1. бензиловий спирт;
  2. ланолін;
  3. окис цинку;
  4. бензил циннамат.

Застосування Судокрема для новонароджених

Препарат рекомендований для лікування висипань на шкірі запального характеру. Застосування Судокрема для дітей обумовлюється пеленочными дерматитами і подразненнями, що виникають унаслідок носіння підгузників. Згідно інструкції, протипоказаннями до застосування мазі є ексудативний діатез та індивідуальна непереносимість компонентів препарату. В іншому Судокрем для новонароджених вважається безпечним засобом для лікування почервоніння, лущення та інших дерматологічних проблем, серед яких можна особливо виділити такі:

  • атопічний дерматит;
  • пелюшковий дерматит;
  • пролежні;
  • шкірний свербіж і висипання;
  • алергічний діатез (у разі відсутності на тілі дитини мокнучих кірочок і висипань);
  • шкірні інфекції;
  • пітниця.

Судокрем при атопічному дерматиті

Дане захворювання у новонароджених часто супроводжується тріщинами і надмірної сухості шкірного покриву. При цьому симптоматика виникає внаслідок необґрунтованої втрати дермою вологи. Судокрем при дерматиті надає загоює дію на уражені області. Крім того, завдяки вмісту ланоліну мазь створює захисний бар'єр, що перешкоджає пошкодження сухої шкіри дитини.

Судокрем від попрілостей у немовлят

Маленькі діти мають неймовірно ніжною і чутливою шкірою, що робить їх вразливими до негативного впливу багатьох зовнішніх чинників. Молоді мами часто запитують, чим мазати попрілості у немовлят, які з'явилися в результаті носіння підгузників. Лікарі старої закалки, як правило, радять в домашніх умовах використовувати звичайний крохмаль. Більш молоді фахівці рекомендують застосовувати спеціальні засоби, призначені для щоденного догляду за шкірою новонароджених.

Так, Судокрем від попрілостей у дітей допомагає ефективно позбавитися від з'явилася у малюка висипу без застосування яких-небудь агресивних лікарських формул. Нерідко причиною роздратування можуть служити похибки харчування годуючої мами, при цьому у новонароджених найчастіше розвивається діатез. При такій ситуації засіб надасть підсушує, ранозагоювальну дію, усуне виражений свербіж і дискомфорт.

Ціна на Судокрем для новонароджених

Вартість дитячої мазі часто невиправдано завищують аптеками. При цьому нерідко ціна препарату доходить до позамежних значень, що дещо несправедливо по відношенню до споживача. Судокрем є одним з найбільш ефективних засобів профілактики і лікування дерматологічних захворювань у новонароджених, з цієї причини продавцям варто проявляти розуміння і не завищувати вартість препарату без явних на те причин. Між тим, в аптеках Москви мазь від попрілостей у дітей можна придбати за цінами, вказаними в таблиці нижче:

Аптека

Ціна (рублів)

Акселрад

264

Амадея

263

Авеста

261

Здоров'я.ру

254

Лінія життя

250

Аналоги Судокрема

Фармакологічна дія препарату багато в чому обумовлюється присутністю в його складі оксиду цинку. Дана речовина має ранозагоювальну та бактерицидну властивості. До недавніх пір новонародженим, які страждають від пітниці і інших дерматологічних проблем, педіатри призначали аналоги Судокрема типу Цинкової мазі або Циндола. В даний час аптечна мережа пропонує споживачеві широкий асортимент засобів по догляду за ніжною шкірою малюків. Безпосередніми аналогами Судокрема є наступні препарати:

  • Деситин;
  • Крем Бепантен;
  • Рятувальник Дитячий;
  • Вітаон Бебі.

Відео: Судокрем для дітей

Судокрем

Відгуки

Олена, 28 роківУ мого хлопчика постійно з'являлася пітниця і жахливе роздратування через носіння підгузників. Спочатку купувала в магазині крохмаль і рятувалася їм, але потім вирішила спробувати Судокрем. Мазала дитини двічі на день. Вже після трьох днів процедур стан сина помітно покращився, а через тиждень висип в паху і зовсім зникла.
Марина, 30 роківНам порадив Судокрем педіатр, коли в черговий раз почалося загострення атопічного дерматиту. Прочитавши інструкцію до препарату і позитивні відгуки мам, все ж вирішила придбати цей засіб. Користь від мазі дівчинка відчула вже після декількох нанесень: пройшов сильний свербіж, ранки на шкірі почали поступово затягуватися.
Юлія, 25 роківМи використовували Судокрем, коли у малюка з'явилися попрілості. Препарат мазали у відповідності з інструкцією круговими рухами, потім чекали, поки все не вбереться. З задоволенням поповнюю скарбничку позитивних відгуків про цю мазі. У сина симптоми подразнення повністю пройшли через кілька днів після початку лікування.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!