Нейромідин - інструкція по застосуванню в таблетках і ампулах. Показання до прийому Нейромідину ® дорослим і дітям

Якщо вам призначили Нейромідин, розібратися зі схемами лікування та формами випуску препарату вам допоможе інструкція по застосуванню. Дізнайтеся з анотації нижче, від яких неприємних симптомів і хворобливих станів можна позбутися, приймаючи ці ліки.

Нейромідин - показання до застосування

Показаннями до застосування Нейромідину ® у вигляді таблеток є такі хвороби або патологічні стани:

  • захворювання периферичної нервової системи;
  • полінейропатія та полирадикулопатия;
  • міастенія та міастенічний синдром;
  • бульбарні паралічі і парези;
  • вестибулярні розлади;
  • когнітивні порушення;
  • відновний період органічних уражень ЦНС при наявності рухових порушень;
  • атонія кишечнику різної етіології;
  • відставання фізичного і розумового розвитку дитини.

Крім перерахованих вище показань, препарат у формі ін'єкцій (уколів) застосовується при таких порушеннях:

  • мононейропатія;
  • захворювання ЦНС (центральної нервової системи);
  • слабка пологова діяльність.

Нейромідин – склад

Склад Нейромідину ® включає речовина – ипидакрина гідрохлорид. У лікувальній дозі воно надає стимулюючий ефект на передачу нервового імпульсу. Засіб з таким складом призначають для лікування патологій нервової системи. Приймати ліки можна з метою профілактики склерозов або в періоди підвищених розумових навантажень. Препарат чинить позитивний вплив на функціонування всієї нервової системи.

Нейромідин - інструкція

Ознайомитися з анотацією до лікарського засобу можна онлайн. Нейромідин - інструкція по застосуванню дає вичерпний опис препарату. Ліки має хорошу сумісність з ноотропними медикаментами. Його можна використовувати в комплексній терапії при інсультах та інфарктах. Планується випуск препарату посиленої дії – Нейромідин форте.

Загальні відомості:

  • торгова назва – Нейромідин (Neiromidini);
  • МНН – Іпідакрин;
  • форма випуску – таблетки, розчин для внутрішньом'язового та підшкірного введення.

Препарат може викликати побічні ефекти. Особливо вони посилюються при одночасному прийомі пацієнтом алкоголю і медикаментів. Можливо прояв таких симптомів як: брадикардія, бронхоспазм, запаморочення, головний біль, диспепсія, печія, розлади роботи ШКТ (шлунково-кишкового тракту), алергічні реакції шкірних покривів, загальна слабкість і судоми.

В залежності від виду хвороби, лікар призначає індивідуально дозу, схему та тривалість лікування. Позитивний ефект від застосування препарату досягається в результаті комбінування уколів і таблеток. Бажано почати лікування з ін'єкційної форми, а потім продовжити таблетками. З обережністю приймають лікарський засіб пацієнти з гострими захворюваннями ШЛУНКОВО-кишкового тракту та розладами функціонування щитовидної залози.

Нейромідин - таблетки

Круглі, білі таблетки Нейромідин містять 20 мг діючої речовини – ипидакрина гідрохлориду (форма моногідрату). У складі є лактоза, що слід враховувати при вживанні пацієнтам з лактозною недостатністю. Пачка містить один блістер – 10 таблеток. Для перорального застосування максимально допустима кількість ліки в день становить 200 мг. Схеми лікування при пероральному прийомі:

Захворювання

Кількість таблеток на один прийом

Кількість прийомів (24 години)

Курс лікування днів

Неврит

1

2 – 3

11 – 15 (гостра фаза)

20 – 30 (хронічна форма)

При міастенії

1 – 2

2 – 3

15

Інсульти та інфаркти

1

3

30

Атонія кишечника

1 – 3

3

15 – 25

Порушення розумової діяльності у дорослих

2

2

30

Нейромідин - уколи

Виробник випускає Нейромідин в ампулах у вигляді безбарвного розчину упаковками по 10 штук. Дозування буває 5 мг/ мл та 15 мг/мл Ін'єкційна форма призначена для введення препарату під шкіру або в сідничний м'яз пацієнта. Дія ліків при такому способі прийому розвивається швидше, ніж при пероральному вживанні. Схеми лікування при парентеральному прийомі:

Захворювання

Кількість мг на один прийом

Кількість прийомів на 24 години

Курс лікування днів

Ураження нервів на периферії

5 – 15

2

15

Хвороби ЦНС

5 – 30

1 – 3

30 – 60

При слабкості пологової діяльності

10 – 15

1 – 3

1

Нейромідин - протипоказання

Іноді проводити лікування за допомогою препарату не можна. Протипоказаннями Нейромідину ® будуть такі захворювання або стану організму:

  • вагітність;
  • лактація (годування груддю);
  • наявність виразкової хвороби шлунка в гострій фазі;
  • виразка дванадцятипалої кишки;
  • непрохідність кишечника будь-якої етіології;
  • бронхіальна астма в стадії загострення;
  • стенокардія і серцева недостатність;
  • екстрапірамідні захворювання з гіперкінезами;
  • епілепсія.

Нейромідин - аналоги

Проводиться оригінальний препарат в Латвії. Його ціна відповідає якості. Лікування довготривале і вимагає покупки декількох упаковок, іноді доцільніше придбати аналог Нейромідину®. Замінити препарат можна медикаментами вітчизняного виробництва. Вони завжди є в наявності і коштують недорого, роблять такий же вплив на організм, як і оригінальні ліки. Аналогами є: Амиридин (торгова назва Amiridinum), Аксамон і Нейромед.

Ціна на Нейромідин

Зараз є можливість дізнатися, скільки коштує Нейромідин, не виходячи з дому. Купити в інтернет-магазинах препарат можна відносно недорого. В каталозі ви маєте можливість замовити потрібну вам форму випуску, ознайомитися з описом придбаного медикаменту. Ціна на ліки може змінюватися, тому купуйте відразу все необхідне кількість упаковок на курс лікування. По Московській області приблизна його вартість коливається в таких межах:

  • 10 таблеток – 605 – 1125 рублів;
  • упаковка ампул (5 мг/мл) – 1155 – 1355 рублів;
  • упаковка ампул (15 мг/мл) – 1453 – 2030 рублів.

Відео: препарат Нейромідин

Нейромідин, інструкція по застосуванню. Захворювання периферичної нервової системи

Відгуки

Ірина, 42 рокиЛікували цим препаратом мою маму. Після перенесеного мікроінсульту у неї з'явилася забудькуватість, сплутаність свідомості. Спочатку за призначенням лікаря прокололи 10 днів ін'єкції, а потім місяць приймали всередину таблетки. Ефект хороший, у мами покращилася пам'ять, самопочуття. Єдиний мінус - якщо вона їх брала до їжі, скаржилася на нудоту.
Єгор Степанович, 39 роківПісля перенесеної операції на кишечнику заробив атонію. Потрапив на прийом до непоганого лікаря, який призначив мені Нейромідин в таблетках. Брав тільки латвійського виробництва, замінників не довіряю. Ліки дороге, але варто того. Пив за схемою, призначеною лікарем, курсами. Відновилася Перистальтика.
Василина, 24 рокиВ періоди сесій і іспитів п'ю препарат по одній таблетці кілька разів за день. Добре допомагає запам'ятовувати необхідну інформацію і формули. Замовляю через інтернет-магазин, там він дешевший, ніж в аптеці. Єдиний недолік цього ліки — побічні дії, часто відчуваю запаморочення, нудоту.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!