Мукалтин - інструкція по застосуванню

Недорогі таблетки від кашлю Мукалтин дуже популярні. Засіб є ефективним натуральним відхаркувальну, застосовується при захворюваннях дихальних шляхів. Препарат відпускається з аптек без рецепта, але краще перед застосуванням звернутися до лікаря.

Мукалтин – інструкція

Курс терапії не повинен тривати довше 8 тижнів. Ліки приймають перед їжею по 1-2 таблетки не менше трьох разів щодня. Важливо запивати засіб водою або соком, можна розчиняти препарат перед застосуванням. Допускається додавання до пігулок фруктового сиропу, якщо пацієнт не виносить смак ліків.

Склад

Ефективність препарату пояснюється елементами, що входять до складу засобу. Головний компонент – сироп алтея (лікарської рослини, яка росте в Африці, Європі, Азії). Цей компонент додають в багато препарати від захворювань ШЛУНКОВО-кишкового тракту і дихальних шляхів, ротоглотки, м'якого піднебіння, мигдаликів. Корінь алтеї містить крохмаль, багато рослинного слизу, масел, лецитин, фітостерин, амінокислоти та інші цінні речовини. За рахунок цього таблетки забезпечують потужний відхаркувальний і протизапальний ефект.

Крім цього рослини до складу Мукалтину входять інші речовини, що сприяють розчиненню і всмоктуванню ліків в організмі. Повний список компонентів може відрізнятися у різних виробників. Як правило, таблетки містять:

  • винну кислоту;
  • стеарат кальцію;
  • гідрокарбонат натрію.

Застосування

Мукалтин допомагає полегшити кашель (але не усунути його). Ефективний препарат при таких захворюваннях:

Протипоказання

Натуральний склад ліки робить його безпечним навіть для малюків. Протипоказанням є тільки алергія на компоненти кошти. Деякі лікарі не радять давати ліки немовлятам, годуючим матерям і вагітним. Відзначаються такі побічні дії:

  • кропив'янка;
  • алергічний свербіж;
  • нудота;
  • блювота.

Мукалтин дітям

Правильно призначати цей засіб дитині повинен тільки лікар, він же визначає індивідуально дозу з урахуванням ваги. Особливо обережно слід вживати Мукалтин для дітей молодше двох років. Самостійне призначення неприпустимо. Для полегшення прийому таблетку можна розтовкти в порошок і розчинити у воді або соку, розсмоктувати.

При вагітності

Коли жінка готується стати матір'ю, важливо з особливою обережністю ставитися до різних ліків. Мукалтин для вагітних не небезпечний. Багато майбутні мами приймали його і залишають позитивні відгуки про препарат. Однак перед застосуванням рекомендується отримати консультацію лікаря. Екстракт алтея може викликати побічні ефекти у першому триместрі вагітності. Застосовувати ліки необхідно за стандартною анотації, якщо немає особливих вказівок лікаря.

При грудному вигодовуванні

Застосування ліків при лактації вважається ефективним і безпечним для здоров'я мами з малюком. Пояснюється це натуральним складом кошти. Полісахариди рослинного походження чудово розріджує в'язке мокротиння, допомагають видалити її зі бронхів, знімають запалення, що призводить до швидкого одужання. Однак перед застосуванням засобу варто отримати інструкцію лікаря. Є кілька правил, як пити Мукалтин при грудному вигодовуванні:

  1. Ефект ліки посилиться, якщо розсмоктувати таблетку, а не ковтати.
  2. Допускається розчинення препарату в теплому молоці.
  3. Можна прогріти ніс перед застосуванням засобу і покласти пігулку під язик.

Ціна

Препарат виробляється різними фармацевтичними компаніями, від чого вартість його в аптеках може варіювати. Упаковка теж впливає на те, скільки коштує препарат. Середня ціна – всього 15-45 рублів за блістер 10 штук. Іноді лікарі призначають прийом одного з численних аналогів, які коштують дорожче.

Мукалтин – аналоги

Як правило, лікарі призначають це засіб дорослим і дітям, але іноді може знадобитися заміна на ліки зі схожим складом. Популярні аналоги Мукалтину – це:

Відео

"Мукалтин" рекламний ролик

Відгуки

Вероніка, 32 рокиУ підлітковому віці мені діагностували бронхіт. Мама постійно мене лікувала Мукалтиномт і Бромгексином. Таблетки відрізняються невеликою вартістю та ефективністю. Інструкція до них не додавалася, але я п'ю перед їжею по 1-2 штуки. Крім цього потрібно робити інгаляції, щоб вилікуватися, адже засіб тільки полегшує стан.
Карина, 28 роківРаніше я вважала, що невисока ціна засоби говорить про його непотрібність, але побачила в телевізійній програмі, що це найкращі ліки серед аналогів. Одного разу сильно застудилася, з'явився кашель, нежить. В аптеці згадала передачу, вирішила купити дешевий засіб. По інструкції брала по 2 штуки до їди 3-4 рази щодня. Кашель швидко пройшов.
Ольга, 38 роківУ мене в аптечці він є постійно. Ціна на препарат невелика, але відгуки про нього хороші. Чоловік у мене з-за своєї роботи часто застуджується, тому часто доводиться лікувати кашель. Коли п'ємо Мукалтин – інструкція по застосуванню дуже проста: до трьох разів кожен день по 1-2 штуки. Мокрота відходить, дихання стає легше.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!