ПК-Мерц - інструкція по застосуванню. Лікування хвороби Паркінсона препаратом PK-merz в таблетках або розчині

Хвороба Паркінсона є хронічним недугою, проте медикаментозними методами можна стабілізувати загальний стан пацієнта, запобігти розвитку патологічного процесу. Продуктивні таблетки при хворобі Паркінсона призначає лікуючий лікар, поверхневе самолікування небезпечно для життя клінічного хворого.

Препарат ПК-Мерц

Відомі певні медикаменти, що відрізняються високою ефективністю при хворобі Паркінсона. Серед них такі найменування, як ПК-Мерц і його аналог Виру-Мерц Серол. Медичний препарат випускається у формі таблеток помаранчевого кольору і лікувального розчину для ін'єкційного введення, в обох випадках активний компонент – синтетична речовина амантадину сульфат. Дія ПК-Мерц спрямовано на підвищення продукції дофаміну, зниження концентрації виробленого ацетилхоліну.

Міжнародна назва (МНН) – Амантадин, яке походить від найменування активного компонента. Препарат призначають дорослим, він має протипаркінсонічними, противірусними властивостями. ПК-Мерц захищає нервові клітини від руйнування, органи ЦНС від патогенного впливу провокуючих факторів – зовнішніх і внутрішніх подразників. Дофаминэргический препарат можна купити в інтернет-магазині, проте в каталогах також заявлені його не менш продуктивні аналоги. Крім того, є побічні ефекти. Почати варто з медичних показань препарату ПК-Мерц:

  • невралгія у разі оперізувального герпесу;
  • екстрапірамідні розлади;
  • хвороба Паркінсона.

ПК-Мерц - інструкція по застосуванню

Якщо зацікавив PK-merz, не варто приймати його без попередньої консультації невропатолога. Важливий контроль запропонованих добових дозувань, дотримання курсу лікування. Інструкція ПК-Мерц повідомляє, що наявність протипоказань помітно обмежує список пацієнтів, які можуть вилікувати хворобу Паркінсона таким способом. Щоб не посилити захворювання, використовувати такі протипаркінсонічні препарати всіх форм випуску забороняється наступним категоріям пацієнтів:

  • великі патології міокарда, схильні до хронічного перетворення;
  • ниркова недостатність;
  • дитячий вік пацієнта;
  • при вагітності, в період грудного вигодовування;
  • підвищена чутливість до активних компонентів;
  • пригнічення ЦНС;
  • гіперплазія передміхурової залози.

У поєднанні з іншими фармакологічними групами можна посилити терапевтичний ефект, але можливо посилити загальне самопочуття. Наприклад, небезпечно взаємодія з такими препаратами для підвищення інтервалу QT, як макролідні антибіотичні засоби, антидепресанти, протигрибкові препарати, антипсихотичні і сечогінні засоби. Якщо порушити такі приписи, можна тільки посилити побічні ефекти ПК-Мерц. Так, пацієнти можуть скаржитися на:

  • підвищену тривожність, зорові галюцинації, дратівливість;
  • запаморочення, головний біль, безсоння;
  • очевидні ознаки диспепсії, посилене відчуття спраги;
  • затримка відділення порції сечі;
  • погіршення загального самопочуття, спад працездатності;
  • порушення серцевого ритму;
  • шкірні висипання, кропив'янку, гіперемію.

При тиреотоксикозі, психозах, делірії призначення препарату ПК-Мерц недоречно, мало того, його присутність лише ускладнює тривожну симптоматику, провокує приступи інтоксикації організму. При епілепсії теж бажано утриматися від такого припису, оскільки за перевіреною інформацією фахівців взаємодія з синтетичними компонентами може коштувати людині життя.

ПК-Мерц розчин для інфузій

Ще одна форма випуску – розчин для інфузій ПК-Мерц, призначений для внутрішньовенного введення. Ліки знаходиться в ампулах, вводити всередину лікувальний склад дозволяється в умовах стаціонару, домашній обстановці за участю дипломованої медсестри. Разова доза МК-Мерц залежить від віку конкретного пацієнта, наприклад, пенсіонерам її потрібно систематично знижувати. В інструкції зазначено, що ще одним визначальним чинником є характер патології, ступінь його поширення в організмі пацієнта:

  1. При нейролептичному паркінсонізмі передбачено застосування 500 мг ПК-Мерц двічі за добу.
  2. При посттравматичному паркінсонізмі вводити крапельно по 500 мг ліки протягом трьох годин вранці та ввечері.
  3. Проти вірусних інфекцій належить вводити медичний препарат по 500 мг тричі за день.

ПК-Мерц таблетки

Оскільки лікування призводить до стійкого терапевтичного ефекту, більшість пацієнтів вибирають тільки цей медичний препарат, який використовують не тільки при хворобі Паркінсона, але і від грипу. Частіше це таблетки ПК-Мерц для прийому всередину, які приймають тільки після їжі, а курс лікування припиняти поступово. Таблетки коштують недорого, а їх правильне застосування забезпечує швидке одужання, стійку позитивну динаміку.

Перш ніж замовити ліки, важливо вивчити схему лікування. Перші три доби пити по 1 таблетці тричі за добу, потім можна збільшити дозу до 2 таблеток за один підхід. Постійний прийом може спровокувати ефект звикання, тому курс лікування частіше обмежується періодом 2-4 тижнів. Припиняти ПК-Мерц поступово, продовжуючи впливати на нервові закінчення, рецептори.

ПК-Мерц – аналоги

Торгова назва – Амантадин, однак за ним ховається кілька медичних препаратів вітчизняного виробництва. Це Глудантан, Мідантан, Ремантадин за більш доступною ціною. В більшості своїй препарати призначаються проти вірусних захворювань, а при хворобі Паркінсона демонструють, швидше, посередній ефект. Аналоги ПК-Мерц може призначати тільки лікар.

Ціна на ПК-Мерц

Фото цього медичного препарату можна вільно знайти в інтернет-аптеці, там же вказані остаточні ціни ПК Мерца в рублях. Повна вартість характерного медикаменту варіюється в межах 150-200 рублів. Роздрібна ціна на ПК-Мерц дещо дорожче, проте купити ліки не складе особливої складності в будь-якій аптеці без рецепта.

Відео: амантадину сульфат

Амантадин

ПК-Мерц – відгуки

Олена, 27 роківМені цей медичний препарат від грипу не допоміг, вибрала для себе дешеві таблетки Римантадина. Приймала їх 5 діб і на шосту прокинулася вже здоровою. Дуже порадував такий результат, оскільки вже планувала переходити на антибіотики і уколи. Так що все рекомендую випробувати цей засіб, якщо болюча інфекція остаточно забрала всі сили.
Алла, 41 рікМені ПК-Мерц дуже допоміг прибрати простудне захворювання ускладненої форми. Ночі до цього не спала, морально ходила, як на голках. Нерви конкретно похитнулися, але цей препарат дійсно виручив. Я пила таблетки тричі на добу протягом 6 днів, потім дозу знижувала. ПК-Мерц дешево коштує, але ефективно працює на практиці, вбиває інфекцію.
Марина, 35 роківБатько хворів на хворобу Паркінсона. Препарат ПК-Мерц брав регулярними курсами. Говорити про одужання не доводилося, але тремор кінцівок ставав слабкіше. Руки краще слухалися, дії ставали більш впевненими. ПК-Мерц – дуже продуктивний засіб, але без комплексного підходу воно марне. До одужання воно так і не привело.
Аріна, 47 роківПрепарат неефективний, повністю даремний при хворобі Паркінсона. Краще замінити дешевий ПК-Мерц дорогими засобами, а не розраховувати на його дію і втрачати своє одужання. Радити нічого не буду, тут краще звернутися до невропатолога. Ось тільки призначення медичного препарату ПК-Мерц у разі чого переглянути.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!