Засоби від молочниці - недорогі та ефективні

Одним з найпоширеніших інфекційних захворювань є молочниця. Її розвиток провокує грибок кандида. Хвороба вражає слизові, зустрічається у дітей, жінок і чоловіків. Симптоми інфекції дуже неприємні, тому почати терапію варто відразу після виявлення перших ознак зараження.

Ліки від молочниці

Існує кілька способів лікування цього неприємного недуги. Вибирати препарати від молочниці рекомендується з урахуванням численних факторів. Захворювання може розвинутися у чоловіків, жінок або дитини, вражаючи слизову у роті, носі або області статевих органів. З урахуванням клінічної картини можна використовувати:

  • медикаментозне лікування;
  • спринцювання настоями лікарських трав;
  • протигрибкові препарати для місцевого лікування(мазі, креми, спреї).

Обговорювати ефективність того або іншого методу лікування рекомендується лікарем. Всі протигрибкові препарати поділяються на місцеві та внутрішні. Мазі і креми від хронічної молочниці і захворювань запущеної форми малоефективні, але допомагають позбутися від сверблячки, зняти роздратування. Якщо вірити відгукам, то найдієвішою є комплексна терапія, яка поєднує місцеві препарати проти молочниці і протимікотичні капсули з домашніми засобами.

Препарати від молочниці у жінок

В домашніх умовах кандидозний вульвовагініт і інші види цього захворювання лікують відварами трав, кремами і таблетками, у яких є антимікробні складові. Майже всі ліки від молочниці для жінок мають широкий спектр дії, тому підбирати їх треба уважно, щоб не завдати шкоди здоров'ю. Перш ніж розпочинати терапію, варто проконсультуватися з лікарем.

Важливим етапом лікування є визначення чутливості до протигрибкових препаратів. На початковій стадії краще вибирати місцеві засоби боротьби з молочницею, а при хронічних генітальних кандидозах потрібен курс спеціальних таблеток (нітроімідазолів). Особливо відповідально до лікування потрібно ставитися жінкам під час вагітності та при грудному вигодовуванні.

Популярні препарати для лікування кандидозу у дівчат:

  1. Вагінальні капсули з фентиконазолом Ломексин.
  2. Свічки Міконазол, Пімафуцин, Неотризол.
  3. Однократний прийом Флуконазола (дешевий аналог Флюкостата).

Засоби від молочниці у чоловіків

Дане захворювання може розвинутися не тільки у жінок, але і у чоловіків, однак, лікування його має особливості. Як позбутися від кандидозу? Потрібно робити вибір на користь препаратів з сильним ефектом для місцевого нанесення. Використовують спеціальні протигрибкові гелі, мазі і крему двічі в день, поки не зникнуть ознаки інфекції. Іноді лікарі рекомендують пацієнтам приймати таблетки всередину. Для полегшення стану можна звернути увагу на народні засоби (розчин соди, настої корисних трав та інше). Додатково пацієнтам показана дієта.

Якими препаратами лікувати молочницю у чоловіків:

  • Эконазолом;
  • Ламизилом;
  • Иконазолом;
  • Розчином клотримазолу;
  • Натамицином.

Засіб від молочниці у дітей

Коли хворіють малюки, батькам особливо важливо вибрати кращий засіб від молочниці. В сучасних аптеках є кілька поширених ліків, які відрізняються за ціною і формі випуску. Чим лікувати у дитини кандидоз? Можна розглянути протигрибковий засіб для лікування молочниці у дітей з представленого списку:

  1. Мірамістинмає широкий спектр дій. Випускається засіб у вигляді мазі чи лікувального розчину. Склад невеликим шаром наносять на пошкоджену область.
  2. Кандід– ефективний засіб, якщо вірити відгукам батьків. Малюкам його призначають у формі розчину, який використовують для обробки ураженої області. Приймати не більше 3 разів кожен день, курс – до двох тижнів.
  3. Ністатин– антибіотик, який випускається у формі таблеток. Його можуть призначити при запущеній і важкій формі. Склад іноді викликає алергію.

Протигрибкові препарати місцевої дії

Якщо захворювання має легку форму, то рекомендується місцеве лікування розчинами, спреями, мазями, а приймати антибактеріальні таблетки варто при важких випадках. Справа в тому, що антибіотики негативно впливають на сечовий міхур, печінка і нирки. Нижче представлені популярні протигрибкові препарати при молочниці місцевої дії:

  1. Канестен– антибактеріальний гель, крем, вагінальні таблетки.
  2. Ністатинова мазь – ефективний засіб з низькою вартістю.
  3. Міконазол – цей засіб входить в топ найпопулярніших ліків для місцевого лікування молочниці.
  4. Леворин– ще один ефективний засіб місцевого застосування з прийнятною вартістю.

Свічки від молочниці

Коли кандидоз турбує жінок, самим зручним засобом для лікування є супозиторії. Речовини препарату при терапії вагінальними свічками активно проникають у слизову, знімають запалення, дискомфорт і свербіж. Найпопулярнішими є, Ломексин, Залаин, Дифлюкан свічки від молочниці. Курс лікування триває, в залежності від локалізації зараження – до 14 днів. Такий спосіб терапії не рекомендується використовувати в період менструації, крім свічок на основі Повідон-Йоду: Бетадин або Сертаконазола.

Вагінальні таблетки від молочниці

Часто свічки плутають з вагінальними таблетками через схожого способу застосування. Призначити лікування такими препаратами повинен лікар. Застосування вагінальних таблеток ефективно навіть при запущених формах захворювання. Капсули вводяться аплікатором або напальчником, попередньо змочуючи водою. Допускається застосування таблеток при вагітності. Найпопулярніші препарати представлені нижче:

  1. Кліон-Д 100 – ціна – близько 400 рублів.
  2. Тержинан– засіб з вмістом ністатину, тернидозола, преднізолону. Вартість упаковки з 6 штук – 330-380 рублів.
  3. Ирунин– ціна близько 300-350 рублів за упаковку.

Крему проти молочниці

Якщо при виявленні перших ознак захворювання почати місцеве лікування, то можна уникнути запущеної форми і зняти подразнення. Крем проти молочниці для жінок підходить навіть для терапії в період лактації та вагітності. Найпопулярніші засоби представлені нижче:

  • Пімафуцин;
  • Кандід
  • Тридерм;
  • Залаин.

Спрей від молочниці у жінок

Крім мазей, кремів та свічок для лікування кандидозу в інтимній області можна використовувати кошти у формі аерозолів. Спрей від молочниці – безпечний варіант лікування, відповідний при початковій стадії захворювання. Найбільш популярними є наступні аерозольні препарати:

  • Хасико;
  • Панавир;
  • Кандистон;
  • Эпиген.

Капсули від молочниці

Запущені і хронічні форми даного захворювання вимагають серйозного лікування протимікробними засобами. Популярні таблетки для прийому всередину від молочниці представлені нижче:

  1. Пімафуцин– відомий антибіотик, не викликає алергії, може застосовуватися при лікуванні кандидозу у вагітних.
  2. Дифлюкан– дуже ефективні капсули широкого спектру дії. Протипоказані при вагітності, захворюваннях нирок, печінки.
  3. Флюкостат– таблетки зі швидким ефектом. Поліпшення спостерігається після прийому однієї капсули.

Народні засоби від молочниці

Крім медикаментозного методу лікування, варто розглянути численні домашні рецепти. Наприклад, корисно засоби гігієни при молочниці замінити відваром ромашки або череди. Проте найпопулярнішим способом народної терапії є спринцювання. Для нього використовують відвари звіробою, розчин соди або марганцю. Лікування молочниці в домашніх умовах народними засобами відбувається більш м'яко й безпечно. При перших ознаках розвитку інфекції можна уникнути локалізації грибка, якщо своєчасно почати терапію.

Дізнайтеся, як лікувати молочницю у чоловіків.

Ціна коштів від молочниці

Вартість популярних протигрибкових препаратів в російських аптеках

Назва

Ціна в рублях

Форма випуску

Тержинан

235-310

Таблетки № 6

365-450

Таблетки № 10

Поліжінакс (Ниастан)

250-280

Капсули № 6

405-515

Капсули № 12

Клотримазол (Кандібене, Канистен)

15-20

Вагінальні таблетки

Ізоконазол

570-730

Свічки

Пімафуцин (Натаміцин)

290-360

Супозиторії

Міконазол (Кліон Д-100, Гінезол)

220-270

Супозиторії

Відео: що допомагає від молочниці у вагітних

Лікування молочниці під час вагітності народними засобами – Світлана Калмикова

Відгуки

Єлизавета, 36 роківУ мене хронічна молочниця, тому я намагаюся при рецидивах відразу прийняти спеціальну таблетку Поліжінакс одноразово інтравагінально. Симптоми проходять на наступний день після застосування. Це найшвидший варіант, як вилікувати молочницю. Таблетки можна замовити і купити в інтернет-аптеці. Ціна у них близько 270 рублів.
Євгенія, 26 роківКоли у мого чоловіка з'явилися ознаки кандидозу, він не захотів йти в лікарню. В аптеці мені порадили Флуконазол (вартість близько 30 рублів). Потрібно один раз випити капсулу, симптоми проходять через пару днів. Це недороге засіб, але дієве. Вирішили, що одночасним прийомом ліків ми швидше позбудемося всіх грибків, довелося і мені таблетку пити.
Ганна, 23 рокиВідразу після виписки з пологового будинку у сина з'явилася молочниця у роті. Довго лікували її. Лікар призначила таблетки Ністатину розчиняти у воді і обробляти ротову порожнину перед годуванням. Ефективний засіб від молочниці, ціна 290 рублів. Ну якщо це не допомагає, то потрібно кишечник перевірити на дисбактеріоз.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!