Цинкова мазь від прищів

Акне, проблема прищів знайома багатьом людям, особливо підліткам і тим, у кого є захворювання ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Як правило, на лікування витрачається чимало часу, грошей і сил. На даний момент існують перевірені, прості і доступні засоби – наприклад, мазь з цинком.

Мазь від прищів на обличчі на основі цинку

Одним з кращих недорогих засобів є цинкова мазь від прищів. У складі цього препарату є два головних інгредієнти: вазелін і оксид цинку (1:10). Очищений спеціально виготовлений вазелін позитивно впливає на шкіру. Цинк ж, має протизапальну і бактерицидну ефектом, активно діє на прищі. Засіб знімає свербіж і почервоніння. Цинковий препарат чинить антисептичну місцевий вплив. Крім того, склад:

  • сприяє регенерації і еластичності шкіри;
  • підсушує і скорочує розміри прищів;
  • допомагає швидкому загоєнню вугрових висипань;
  • захищає від хвороботворних бактерій, мікробів;
  • заспокоює шкіру (тому цинк часто додають в дитячі крему);
  • знижує секрецію сальних залоз,
  • зменшує подразнення;
  • скорочує термін відновлення епідермісу;
  • при наявності ще не «дозріли» прищів надає витягує дію.

Як діє цинкова паста від прищів

Засіб на основі цинку ефективно при лікуванні опіків, невеликих пошкоджень шкіри. Воно полегшує очищення епідермісу і відновлює природний баланс шкіри, стягує розширені пори, зменшує запалення та знижує утворення вугрів. Цинкова мазь від прищів впливає на синтез близько 200 ферментів. Основний компонент – потужний антиоксидант, який уповільнює процес старіння – благотворно впливає на стан шкіри. Є і більш активна цинкова паста – вона добре загоює рани, нормалізує секрецію інсуліну. Основні правила використання препарату:

  • наноситься паста лише на очищену шкіру;
  • оптимальне число використання становить 5 разів за день;
  • можна наносити препарат на все обличчя або на кожен прищик точково;
  • заборонено використовувати пасту на слизових оболонках (рот, очі, в носі).

Часто дерматологи в якості альтернативи цинковому препарату рекомендують купувати пасту Лассара. В її складі крім оксиду цинку, вазеліну знаходиться саліцилова кислота і крохмаль. Таке поєднання інгредієнтів володіє чудовими терпкими властивостями, що усуває закупорку пір, зменшує вироблення підшкірного жиру, абсорбує забруднення.

Ефективне використання мазі від прищів

Перед використанням цинкової мазі від прищів важливо добре підготуватися. Спочатку треба ретельно продезінфікувати руки (протерти спиртом або вимити з милом), щоб при проведенні процедури не занести мікроби. Далі треба зняти макіяж і нанести тонким шаром мазь на область ураження акне (прищик або вугор). Використовувати засіб можна не більше п'яти разів на день. При цьому препарат обов'язково слід протестувати на шкірі (краще на лікті), щоб переконатися, що немає алергічної реакції.

Цинкове засіб майже не всмоктується, тому через 30 хвилин після нанесення необхідно трохи промокнути шкіру паперовою серветкою. Курс лікування із застосуванням препарату не підходить працюючим жінкам, т. к. після його використання на шкіру можна наносити декоративну косметику. Тоді застосовувати засіб можна лише у вихідні дні. Іншим жінкам воно підійде для щоденного використання.

Дізнайтеся, що такецинкова паста - інструкція по застосуванню.

На обличчі

Цинкова мазь рідко викликає подразнення. Завдяки астрингентным властивостям препарат відмінно стягує пори, ще він прискорює регенерацію шкіри. Для лікування акне і висипань застосовують мазь з концентрацією оксиду цинку 10%. Перед першим використанням такого препарату слід проконсультуватися з фахівцем і уважно прочитати інструкцію.

Для лікування окремих прищів засіб необхідно наносити точково. Засіб застосовують на сухе і чисте обличчя. При необхідності цинк від прищів можна використовувати від 3-х до 5 разів на день. Поліпшення можна помітити приблизно через тиждень. Для позбавлення від чорних точок засіб наноситься на область, покриту вугровим висипом (підборіддя або ніс). Перед застосуванням цинку корисно зробити маску з глини, яка добре очищає пори.

На спині

Фахівці радять застосовувати цинковий препарат із-за того, що він володіє яскравим вираженим ефектом: швидше видаляє комедони і при цьому не сушить шкіру. Щоб позбутися від вугрів, потрібно хоча б раз в 5 днів розпарювати тіло і наносити мазь на проблемні зони. При наявності невеликої кількості висипань препарат слід мазати точково за допомогою ватної палички.

Використовувати цинкову мазь на спині слід також не більше п'яти разів на добу. Засіб з вмістом цинку не вбирається в шкіру, тому через 15 хвилин необхідно паперовою серветкою видалити його залишки. Ще не варто відразу після нанесення препарату надягати одяг, так як він може залишити плями. Зберігають мазь строго в холодильнику із закритою кришкою.

Дізнайтеся, чому з'являються прищі на спині у жінки.

При вагітності

Цинкова мазь продається в аптеці без рецепта, вона вважається безпечною для людей всіх віків. Міститься в препараті, оксид цинку безпечний для вагітних жінок. Він не впливає на розвиток дитини, не потрапляє при вигодовуванні в грудне молоко. Оксид небезпечний для людини лише при вдиханні і ковтанні (як правило, з таким ризиком стикаються зварювальники і люди, що працюють з металом). Вагітні жінки використовують засіб з цинком для лікування мелазми і акне. Перед тим, як почати застосовувати препарат, жінці слід порадитися з лікарем.

Має протипоказання цинкова мазь для обличчя

Не можна використовувати засоби з вмістом цинку:

  • при протіканні гнійно-гострого запального процесу в організмі;
  • якщо є дрібні пошкодження, ранки;
  • при індивідуальній непереносимості компонентів;
  • поблизу слизових оболонок.

Дізнайтеся і про інших ефективних засобах від вугрів.

Відео: найкращі ліки від вугрів на обличчі

Цинкова мазь від прищів

Відгуки

Марія, 23 рокиМене часто раніше турбували маленькі прищики на спині. Знайома порадила придбати засіб на основі цинку, ціна якого всього 25 рублів. Наношу його точково. Лише вискакує прищик, відразу мажу ватною паличкою. Вже після п'яти днів використання помітила поліпшення. Гнійнички підсохли, нові не з'являються.
Катя, 30 роківРаніше думала, що вугрі – це лише у підлітків. Після вагітності моє обличчя вкрилося неприємними прищиками. Дерматолог прописав мені пити вітаміни і використовувати мазь від вугрів з цинком. Через два тижні застосування всі прищики зникли, навіть рубців не залишилося. Моє обличчя досі чисте. Всім раджу це недороге засіб.
Олена, 18 роківвугрі мене мучить з дитинства. Пробувала різні розрекламовані засоби. Нічого не допомагало. Мама запропонувала спробувати змащувати кожен прищик цинковою маззю. Використовувала засіб тиждень, гнійнички помітно підсохли і нові поки не виникли. Шкіра сама при цьому не суха, навіть стала еластичною. Хороший препарат.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!