Перекис водню для лікування прищів, плям після них

Пероксид водню на протязі майже 200 років застосовується як перевірена антисептичний засіб. У медицині його використовують для обробки ран. Але можна перекисом водню протирати обличчя? Завдяки універсальним протимікробним властивостям, рекомендується використовувати перекис водню від прищів та інших проблем шкіри. При правильному застосуванні засіб добре переноситься, не викликає алергію, не чинить токсичного впливу.

Що таке перекис водню

Молекула пероксиду має два атоми кисню. Потрапляючи на пошкоджену шкіру, речовина розпадається. Починається процес окислення. В результаті цього утворюється велика кількість піни, що допомагає розм'якшити пошкоджену тканину і відокремити омертвілі клітини, згустки крові і гною. Кисень притягує забруднення і виносить їх на поверхню, відбувається дезінфекція ран.

Допомагає перекис від прищів

Відповідь на питання криється в природі освіти проблеми. Розчин допомагає від прищів тільки в певних випадках:

  1. Прищі з'явилися в результаті закупорки пір сальними пробками.
  2. Прищі виникли через зниження загального імунітету, наприклад, під час застуди.
  3. Прищі з'являються періодично.

Є випадки, коли застосування засобу безглуздо і навіть може нашкодити:

  1. За освітою прищів ховаються захворювання або гормональне порушення.
  2. Запалений великий ділянку.
  3. На обличчі є відкриті рани.

Як лікуватися перекисом водню

Використовувати засіб найефективніше курсами. Перед процедурою обов'язково очистіть обличчя звичним способом, а по завершенні використовуйте заспокійливий тонік, зволожуючий крем. Перекис водню допоможе від прищів набагато краще, якщо перед застосуванням її нагріти. При нанесенні засобу на слизові розбавляйте куплений в аптеці розчин у пропорції 1 до 10 з водою.

Протирання і припікання

Для припікання окремих прищів скористайтесь ватною паличкою. Умочіть її в розчин і акуратно, не зачіпаючи здорові ділянки, на кілька секунд притисніть до запалення. Не чекайте, поки шкіра навколо побіліє. Ваше завдання — не допустити пошкодження здорових тканин. Протирати обличчя можна тільки розведеною перекисом. Змішайте 3%-й розчин з тоніком або водою.

Маски

  • З бадягой

Маска добре справляється з вугровим висипом, знебарвлює пігментні плями, допомагає позбутися слідів від прищів.

Склад: перекис водню 3%, бадяга у вигляді порошку.

  1. Змішуємо обидва засоби в таких пропорціях, щоб вийшла густа маса, зручна для нанесення.
  2. Чекаємо на 1 хвилину. Маска повинна набрякнути і злегка вспінитися.
  3. Наносимо отриману масу на запалені ділянки.
  4. Чекаємо 10-15 хвилин.

  • З глиною

Маска підходить для глибокого очищення жирної, сухої або чутливої шкіри. Усуває вугровий висип і насичує мікроелементами. Повторюйте процедуру не частіше двох разів на тиждень.

Склад: перекис водню 3%, глина косметична (5 г), магнезія вуглекисла (4 г), бура (4 г), тальк (3 г).

  1. Змішуємо всі сухі засоби і додаємо стільки крапель перекису, скільки необхідно для утворення густої маси.
  2. Наносимо маску на обличчя і шию. На лобі і підборідді зробіть шар товстіший.
  3. Чекаємо 10 хвилин.
  • Відбілююча

Маска підходить для всіх типів шкіри, добре вирівнює колір. При необхідності наносити точково, тільки на ділянки, схильні до пігментації.

Склад: перекис 3% (5-6 крапель), дріжджі (2 ст. л.).

  1. Змішуємо обидва засоби до утворення сметаноподібної маси.
  2. Наносимо тонкими шарами 2-3 рази кожні 5 хвилин.
  3. Даємо останнього шару підсохнути 5 хвилин.
  • Протизапальна з медом

Маска добре знімає запалення. Підходить для жирної і проблемної шкіри. Повторюйте процедуру не частіше двох разів на тиждень.

Склад: перекис 3% (2-3 краплі), по столовій ложці меду та соку алое.

  1. Змішуємо всі інгредієнти.
  2. Ватною паличкою точково наносимо маску на запалені ділянки.
  3. Чекаємо 10-15 хвилин.

Запобіжні заходи

Перекис нетоксична, однак більша концентрація розчину може викликати опіки на шкірі, а при вдиханні парів — обпалити гортань і легені. Зловживання перекисом на протязі довгого часу загрожує раннім старінням шкіри.

  1. Для особи використовуйте тільки 3%-й розчин.
  2. Не протирайте нерозведеним розчином особа цілком, наносите засіб точково, на запалені ділянки.
  3. Не використовуйте перекис щодня на одних і тих же місцях.
  4. Наносити маски тільки на шкіру обличчя, уникаючи ділянок навколо очей, губ, слизових поверхонь.

Відео про те, як використовувати перекис водню

Маска з перекисом — швидкий спосіб боротьби з висипаннями в косметології. Лікувальну суміш легко можна зробити вдома, інгредієнти продаються в будь-якій аптеці. Порадує не тільки результат, але і собівартість. Покрокова відеоінструкція докладно розповість про простих і доступних рецептах. Маска на основі глини, саліцилової кислоти і лавандового масла допоможе позбутися від нагромадилося під шкірою гною, а чистка прибере чорні точки.

Маска на основі перекису

Маска для обличчя з перекисом водню і дріжджами для оздоровлення шкіри

Чистка обличчя

Перекис водню від прищів - чистка обличчя

Відгуки

Марина, 24 рокиЯ наношу перекис водню на обличчя і спину три рази в тиждень. Прищів і правда стає менше. Раніше користувалася спиртом, але він сушить шкіру. Улюблена маска — з бадягой. Всі інгредієнти можна купити в аптеці біля будинку, і коштують вони копійки. Застосовувати краще курсами по 10-15 днів.
Юлія, 35 роківБагато років боролася з вугровим висипом. Паралельно був гормональний збій. Крім таблеток, лікар порадив лікування перекисом водню. Яке ж було моє здивування, коли народний спосіб став допомагати. Роблю маски з перекисом регулярно, курсами 2 рази в тиждень. Головне, не переборщити, інакше є ризик підсушити шкіру.
Євгенія, 25 роківМені 25 років, роблю чистку особи з перекисом водню вже три роки кожні кілька місяців. Спочатку ходила до косметолога, але віддавати 1000-1500 рублів за процедуру, яку можна зробити в домашніх умовах, забагато. Перший раз було страшно, але я швидко пристосувалася. Стала робити чищення не тільки собі, але і подругам.
Софія, 19 роківЗавжди була противником механічних чисток обличчя. Але очищати шкіру все одно якось треба. Перекис водню для обличчя мені порадила сестра. Щоб не сушити особа, додаю дріжджі або мед, а іноді просто розбавляю тонік для вмивання. Виходить дешево, а результат не гірше, ніж у дорогих засобів. Приємно, що посвітлішали веснянки.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!