Від чого захищає щеплення Превенар

Пневмококова інфекція ускладнює перебіг бронхіту, менінгіту, отиту, синуситу і пневмонії. Потрібно надійна профілактика щоб уникнути серйозних наслідків для здоров'я. Сучасної педіатрії добре відома щеплення Превенар: від чого рятує вакцинація, детально викладено в інструкції. Лікарі виконують імунізацію в умовах стаціонару, попередньо обстежуючи дитину на предмет простудних захворювань. Дізнайтеся про всі достоїнства і недоліки американського препарату для профілактики пневмонії і французького аналога.

Інструкція до пневмококової щеплення Превенар

Про інноваційний препарат Превенар чули багато фахівці в області педіатрії, деякі настійно рекомендують зробити вибір на користь цієї профілактичного щеплення. В описі до медичного препарату сказано, що активним компонентом є пневмококковые полісахариди з грампозитивних бактерій. Необхідно ввести дозу препарату – штучна інфекція з нього спровокує вироблення антитіл. Після такої взаємодії організм дорослої людини і дитини отримує захист проти пневмококової інфекції та її наслідків.

Від чого захищає

У медичному календарі вказано, коли потрібно виконувати профілактичну вакцинацію. Дії лікарів вказані в нормах ВООЗ – профілактичному календарі щеплень. Щоб забезпечити стійкий імунітет, вводити ліки потрібно кілька разів у різному віці. Щеплення Превенар від чого призначають? Серед показань слід виділити профілактику наступних діагнозів:

  • пневмонія;
  • бактеріємія;
  • сепсис;
  • менінгіт;
  • отит середнього вуха.

Схема вакцинації

Щеплення від пневмонії під назвою Превенар вводиться в дитячому віці. Разова порція – 0,5 мл Цієї дози вистачає, щоб не викликати побічні ефекти, але забезпечити стійкість антитіл. Якщо необхідно прищепити дитину до 6 місяців життя, схема вакцинації Превенар пропонується на вибір:

  • триразова первинна вакцинація з тимчасовим перервою від 1 місяця;
  • дворазова щеплення від пневмонії з обмеженням 2 місяці;
  • першу порцію ліків можна ввести до 2 місяців життя, а ревакцинацію краще робити до року.

Така пневмококова вакцина – це гарант здоров'я, можливість уникнути смертельних діагнозів і не піддавати ризику життя маленької дитини. Якщо грудним дітям не виконана Превенар або Пневмо 23, послідовність дій наступна:

  • первинна вакцинація в період 7-11 місяців з тимчасовим інтервалом 1 місяць. Ревакцинація – в 2 роки;
  • в 1-2 року провести дворазову вакцинацію з тимчасовим проміжком 2 місяці;
  • одноразово ввести Превенар у віці 2-5 років.

Хто виробник Превенар 13

Пневмококова Вакцина володіє високою ефективністю, при цьому не є розробкою вітчизняної фармакології. Серійним випуском препарату займається американська фірма-виробник Пфайзер (США). Препарат дорогий, доступний не всім сім'ям з маленькими дітьми. Гідною альтернативою стала щеплення Пневмо 23 – бюджетний варіант французького виробництва.

Відео: Комаровський про щеплення від пневмококової інфекції дітям

Вакцинація від пневмокока - Доктор Комаровський - Інтер

Відгуки про вакцину Превенар

Марина, 23 рокиЗробити щеплення Превенар нам з донькою так і не вдалося, оскільки вакцини немає в дитячій поліклініці. Нам запропонували аналог – Пневмо 23. Довелося погодитися. Досі задоволена рішенням. Ніяких побічних явищ ввечері не було, а подібними захворюваннями досі не хворіємо. Зараз доньці 7, перше щеплення зробили до року, другу – після.
Олена, 37 роківМи для дитини з трудом дістали американський препарат Превенар, довелося тоді сильно витратитися. У свій час віддали за ліки 2500 рублів, але як і раніше присутня внутрішня впевненість, що проблем зі здоров'ям доньки в цьому напрямку точно не передбачається. Тоді Превенар не викликав побічних явищ, вакцинація пройшла м'яко і непомітно.
Ілона, 21 рікНам Превенар навіть не пропонували, відразу наполягли на виконання Пневмо 23. На вечір у сина піднялася температура, три дні не могли збити. Трохи до лікарні справа не дійшла. Коли настав час проходити ревакцинацію, я по старій пам'яті написала добровільна відмова від профілактики пневмонії. Думаю, що вчинила правильно, тим більше таких проблем зі здоров'ям, впевнена, не буде.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!