Прополісні свічки

Унікальний продукт бджільництва прополіс є прекрасним анальгетиком, який перевершує за знеболювальним ефектом навіть застосовний в медицині новокаїн. Ректальні свічки з прополісом надають антисептичний, протизапальний і антиалергійний ефект. Вони випускаються фармацевтичними компаніями або готуються в домашніх умовах, незмінно користуючись популярністю у багатьох людей. Важливо відзначити, що фитосвечи відрізняються більш низькою ціною, ніж інші препарати для лікування різних захворювань, при цьому вони абсолютно нешкідливі і натуральні.

Як застосовувати свічки з вмістом прополісу

Стандартний курс лікування не повинен перевищувати 30-40 днів, за цей час організм звикає до дії активних речовин, і свічки втрачають ефективність. Не рекомендується застосовувати такий вид терапії людям, страждаючим запорами (розслабляються м'язи кишечника, а це погіршує ситуацію). Свічки на даний момент є одним з найпоширеніших варіантів для лікування цілого ряду недуг: вони нешкідливі, дуже ефективні, легко вбираються слизової, не викликають алергію. Однак на деяких стадіях перебігу хвороб, доцільно замінити їх іншими засобами.

Від геморою

Найпоширеніші причини виникнення геморою:

  • регулярні запори (з-за неправильної мікрофлори прямої кишки);
  • сидячий спосіб життя (водії, офісні працівники);
  • надмірне вживання алкоголю;
  • часте підняття тягарів.

При виявленні печіння, болі в області заднього проходу, кривавих виділень, які не проходять довгий час, слід негайно почати процес лікування геморою. Свічки з прополісом від геморою принесуть користь тільки на ранніх стадіях захворювання. Вони надають м'яке місцеву дію, дають антибактеріальний ефект, усувають запалення.

Від простатиту

Лікувальний ефект, який дають прополісні свічки від простатиту, відомий з давніх часів. Лабораторні дослідження вчених показали, що в продуктах бджільництва міститься велика кількість цінних амінокислот, ферментів, мікроелементів, вітамінів. Після терапії не виникає побічного ефекту, наприклад, дисбактеріозу. Якщо ви націлені лікуватися продуктами бджільництва, слід налаштуватися на тривалу терапію. Прополіс благотворно впливає на організм, не допускаючи утворення злоякісної пухлини від аденоми, яка починає потроху розсмоктуватися.

У гінекології

Фахівці в сфері гінекології використовують вагінальні свічки з прополісом при різних діагнозах. При їх універсальності, призначати препарат собі, послухавши ради подруги, не рекомендується, адже необхідно дізнатися діагноз і конкретну стадію захворювання. Наприклад, на ранніх етапах запалень застосування свічок на основі бджолопродуктів ефективно, вони викликають полегшення, а ось занедбаний стан вимагає радикальних заходів у вигляді антибіотиків.

При вагітності

Прополіс при вагітності дозволяється застосовувати лише у крайніх випадках, за призначенням лікаря. Кожне ліки (прополіс в тому числі) має активні властивості, які здатні зашкодити правильному формуванню плода. Так як для жінки очікування появи малюка – не просте випробування, часто наслідком вагітності стає геморой (спостерігається у 60-80% всіх майбутніх матерів). Для його лікування свічки з вмістом натурального прополісу чудово підійдуть.

Види свічок з прополісом в аптеці

На жаль, знайти якісне засіб з натуральним екстрактом прополісу сьогодні дуже складно. На аптечних полицях можна побачити величезну кількість назв препаратів, чому вибір зробити ще складніше. Зустрічаються свічки з тамбуканской брудом і прополісом, з вмістом гарбуза та інших додаткових компонентів. Наприклад, фиторовые ефективні при наявності відкритих свіжих ранок, а проти запалення краще вибрати інший варіант. Найпопулярнішими вважаються свічки «Гемо-Про» з прополісом, «Прополіс-Д» з димексидом, «Простопин».

Один з популярних препаратів – свічки «Прополіс ДН»:

  1. Виробляє фармацевтична компанія Монфарм. В складі одного супозиторія ланолін, масло какао, прополіс.
  2. Діє місцево, загоює ранки, дає протизапальний ефект.
  3. Використовується, як протизапальний засіб для комплексного підходу до лікування аденоми, простатиту, пухлин передміхурової залози.
  4. Протипоказані свічки при алергії, під час вагітності, при ГВ.
  5. Застосовують тричі на добу, після проведення гігієнічних процедур.
  6. Курс лікування від 10 днів.
  7. Вартість упаковки з 6 супозиторіїв: 170-210 рублів.

Дізнайтеся більше про прополісі - що це таке, лікувальні властивості і застосування.

Відео: як зробити свічки з прополісу

Даний вид супозиторіїв можна приготувати самостійно. Рецептів для цього дуже багато, в залежності від призначення засобу та складових компонентів. Крім цінного речовини, яка дає продукт бджільництва, потрібно віск, натуральний тваринний жир або аптечний ланолін. Докладно про технологію виготовлення свічок ви дізнаєтеся після перегляду представленого нижче відео.

Як зробити свічки з прополісу

Відгуки

Володимир, 60 роківПрацював кілька років водієм, в результаті діагностували геморой. Медикаментозне лікування не давало результатів. Одного разу лікар порадив свічки прополіс з димексидом. Використовував їх близько трьох тижнів, після десяти діб помітив ефект, по закінченню курсу всі больові відчуття зникли.
Ганна, 32 рокуУ чоловіка виявили тріщини в прямій кишці, вирішили спробувати такий метод лікування, як ректальні супозиторії. «Простопин» порадив доктор, це недорогий і ефективний варіант, не викликає алергії. Однак курс довелося повторити три рази, щоб досягти результату.
Євгенія, 46 років«Тамбукат Прополіс» мені порекомендував дільничний лікар для лікування міоми (препарат дозволяється приймати людям з діабетом). В окремій інструкції в коробочці немає, все написано на упаковці. Застосовувала два тижні, відразу помітила поліпшення, але надто довго не стала використовувати препарат, побоялася побічної дії.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!