Свинина з картоплею в мультиварці - просте приготування. Рецепти картоплі зі свининою в мультиварці

Хочете заощадити час, сили на приготування страви зі звичних продуктів? Смачно, а головне ситно нагодувати сім'ю? Тоді приготуйте традиційно улюблене блюдо – печеня зі свинини з картоплею. Для зручності скористайтесь мультиварка. Хоча дієтологи не в захваті від поєднання крохмально-борошнистого картоплі з м'ясом, зате спекотне напевно порадує сильну половину людства.

Рецепти страв із свинини та картоплі в мультиварці

Соковита, ніжна м'якоть свинини, разваристая картопелька з овочами – рецептів жаркого маса. Дорослі просто обожнюють печеня з грибами, приготоване в мультиварці, а діти просять побалувати тушкованою картоплею з нежирним м'ясом. Спробуйте приготувати ці страви за такими рецептами, а потім додати в свою особисту кухарську книгу.

Запечена свинина з картоплею і грибами

Купуючи на ринку свинину, віддайте перевагу лопатці або окосту з мінімальною кількістю сала. Ароматний смак страви додадуть лісові гриби: боровики, лисички, опеньки, маслюки, однак підійдуть і печериці, глива. Ідеальним буде таке поєднання продуктів:

  • 1 кг нежирної свинини;
  • 0,8-1 кг грибів;
  • 1,5-2 кг картоплі;
  • 1-2 цибулини.

Очистити картоплю від шкірки, нарізаємо його невеликими кубиками. Гриби ретельно промиваємо, нарізаємо тонкими пластинками завтовшки в півсантиметра. Знімаємо лушпиння з цибулин, подрібнюємо блендером щоб уникнути потоку сліз. М'ясо бажано нарізати шматочками середнього розміру, як на фото.

Викладаємо в чашу мультиварки свинину. Включаємо режим «Смаження», готуємо 5 хвилин. Якщо така функція відсутня, її з успіхом замінить «Випічка», включена на 15 хвилин. Маленький секрет, завдяки якому результат буде відмінним: щоб м'ясо вийшло соковитим, при первинній термообробці його не слід солити, змащувати спеціями.

Додаємо до м'яса заздалегідь підготовлені овочі та гриби. Солимо, перчимо, закладаємо спеції. Заливаємо сметанним соусом: на 5 частин води додаємо 2 частини сметани, 20 г вершкового масла, 40 г рослинної. Через годину-півтори на режимі мультиварки «Гасіння» спекотне буде готово.

Тушкована картопля зі свининою

Для спекотного виберіть м'ясо з шиї або крижів. Таке м'ясо буде більш соковитим, а потреба додавати масло зведеться до мінімуму. Щоб «шкідливостей» було якомога менше, м'ясо поріжте дрібними шматками, попередньо не обсмажуючи. Ємність для приготування заповнюємо основними складовими страви – шар свинини (1 кг), дрібно нашатковану цибулю (1 цибулина), картопля (1,5 кг). Приправляємо сіллю, перцевої сумішшю. Гілочка розмарину додасть злегка пряний смак, а сир пом'якшить його.

Заливаємо кип'яченою водою (0,5 л), натискаємо кнопку «Гасіння». Незадовго до готовності (близько 5 хвилин) візьміть 100 г твердого сиру, крупно натріть. Після сигналу про закінчення гасіння додаємо його так, щоб вийшла сирна шуба. Ще кілька хвилин раніше обраного режиму – спекотне можна подавати на стіл.

Дізнайтеся більше рецептів, як приготувати смачну тушковану картоплю зі свининою.

Рагу з картоплі і свинини в мультиварці з фото

Незвичайним і екстравагантним буде рагу по-баварськи. Приготування ділиться на два етапи. На першому – відварюємо свинячу рульку в пивному бульйоні. У бульйон додаємо: цибулину цілком, невелику моркву, два помідори, розрізані навпіл, пару штук болгарського перцю без насіння і плодоніжок, запашний перець і лавр. Не забудьте найголовніше – склянку темного пива! Закриваємо кришку, вибираємо у меню режим «Гасіння». Через годину бульйон готовий.

Другий етап. У процесі приготування будуть потрібні інгредієнти:

  • свинина – 1 кг;
  • картопля – 1,5 кг;
  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • сіль, перець, паприка – за смаком;
  • пивний бульйон.

Для прикраси страви може знадобитися зелень. Свинину обробляємо на шматочки середнього розміру; картопля – на часточки; цибулю – півкільцями, моркву – соломкою. Викладати в чашу пошарово, додаємо сіль і спеції, наприкінці заливаємо пивним бульйоном. Через 2 години картопляно-свиняче апетитне рагу в мультиварці буде готово.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!