Компот із черешні на зиму

Коли сезон черешні в самому розпалі, то значить, що настав час подумати про компоті з цих ягід на зиму. Солодкий консервований напій вважається кращим з кісточкових сортів, так як плоди зберігають свою щільність і пружність навіть після термічної обробки. Смачний компот із соковитих жовтих, червоних, червоних ягід буде взимку особливо цінний.

Як варити компот з черешні

Ягода дає кожній господині можливість створювати красиві і апетитні напої, що містять корисні елементи. Барвисті компоти із черешні на зиму будуть відмінним вітамінним нейтралізатором спраги в сезон, коли свіжих фруктів і ягід практично немає. Щоб сорт черешні був більш соковитим, обривати з дерева його слід з плодоніжкою, яку потрібно видаляти безпосередньо перед консервуванням. Сік з ягоди випливати раніше часу не буде, всі корисні вітаміни збережуться всередині плоду.

Заготівля компотів на зиму – це легкий і не дуже трудомісткий процес, який дозволяє насолодитися смачним напоєм в холоди. Можна зробити смачне питво виключно з черешні або змішати її з іншими ягодами, які відрізняються за кольором і смаком. У будь-якому випадку, напій буде виходити максимально вітамінним і тонізуючим. Варто врахувати, що компот із черешні на зиму з неудаленными кісточками не можна зберігати більше двох років.

Якщо ви вперше збираєтеся освоїти науку, як зварити компот із черешні, то повинні знати, що робити це можна без стерилізації або зі стерилізацією. Перший спосіб є найбільш простим і підходить для великої кількості сортів. Полягає він у тому, щоб наповнити підготовлені банки ягодами, залити продукти в ємності окропом, з настоявшейся води зварити сироп і залити їм знову сирі вишні.

Спосіб зі стерилізацією більш трудомісткий, тому що під час процесу загортання необхідно заливати сироп відповідної концентрації в банки, наповнені ягодами. Після цього необхідно надійно встановити ємності у велику миску або каструлю з гарячою водою і прогрівати певну кількість часу при температурі вісімдесят-сто градусів Цельсія.

Як закрити компот на зиму без стерилізації

Самий простий спосіб, як варити компот на зиму швидко і просто – це варіант без стерилізації. З розрахунку на трилітрову банку необхідно взяти такі інгредієнти:

  • плоди черешневого дерева – 4-5 ст.;
  • цукор – 1,5 ст.;
  • ванілін – на розсуд.

Процес приготування:

  1. Підготувати ягоди, тобто перебрати і ретельно їх промити. Кісточки видаляти за бажанням.
  2. Довести воду до кипіння з розрахунком два з половиною літри на одну банку.
  3. Тару простерилізувати, наповнити основним інгредієнтом, залити окропом, дати постояти протягом п'ятнадцяти хвилин.
  4. Злити всю рідину з банок в миску, додати цукор, прокип'ятити і всипати ванілін.
  5. Отриманим сиропом наповнити банки. Після цього їх потрібно відразу ж закривати.
  6. Перевернути наповнену ємність догори дном і не переставляти на постійне місце зберігання, поки повністю не охолоне.

Як зробити компот на зиму без кісточок

Такий черешневий напій особливо любимо, з тієї причини, що його можна довше зберігати. Якщо вам цікаво, як зварити компот з черешні без кісточки з розрахунком на пів-літрову банку, то приготуйте наступні інгредієнти:

  • соковиті плоди ягідного дерева – 1-2 ст.;
  • цукор – 50 р.

Процес приготування:

  1. Підготувати основний інгредієнт до закатці: прибрати живці, вимити, перебрати.
  2. Покласти ягоди в попередньо підготовлені банки, присипати цукром і наповнити окропом.
  3. Ємності прикрити кришками. Після цього поставити стерилізувати на двадцять хвилин. Відлік часу починається з того часу, як пішов процес кипіння.
  4. Закатати і зберігати консервацію в темному місці.

Компот без цукру на зиму

Закривати компот із черешні прийнято з додаванням цукру. Однак замінити звичайний цукровий пісок можна підсолоджувачем у вигляді меду або фруктози. Деякі господині вважають за краще робити абсолютно несолодкий напій на зиму, що ідеально підходить для діабетиків і жінок, які стежать за своєю фігурою. Якщо вирішили зробити компот з ягід на зиму без цукру, то приготуйте наступні інгредієнти з розрахунку на пів-літрову банку:

  • соковиті плоди ягідного дерева – 1-2 ст.

Потрібно здійснити наступні маніпуляції:

  1. Підготувати плоди, очистивши їх від плодоніжок і зіпсованих елементів.
  2. Заповнити ягодами третю частину банки, залити окропом.
  3. Закатати.
  4. Прибрати консервацію в комору або підвал.

Компот із черешні та полуниці

Консервація буде мати більш насичений смак, якщо до основного компоненту додати інші фрукти і ягоди. Компот із черешні на зиму ще можна готувати з цитрусовими, наприклад, лимоном або апельсином. Обов'язково доведеться вам за смаком поєднання черешні та полуниці. Для закачування консервації слід взяти такі інгредієнти:

  • соковиті плоди ягідного дерева – 3 кг;
  • полуниця – 500 г;
  • цукор – 4 ст.;
  • лимонну кислоту – 2,5 ч. л.;
  • м'яту – 1 гілочку.

Покрокова інструкція допоможе вам зрозуміти, як приготувати компот на зиму. Щоб зварити черешнево-полуничний напій, потрібно:

  1. Підготувати основні компоненти, ретельно промивши, очистивши від гілочок, живців і чашолистків.
  2. Розкласти в банки по черзі черешню, полуницю, листи м'яти. Залити окропом і почекати двадцять хвилин.
  3. Злити воду в каструлю, додати в рідину цукор в пропорції 1:1, підсипати лимонної кислоти, довести на плиті до стану сиропу.
  4. Приготовану рідина залити в банки, після чого їх необхідно відразу закривати.

Відео: компот на зиму з черешні з апельсинами

Компот з черешні з апельсинами

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!