Варення із соснових шишок

Чи Знали ви, що з соснових шишок варять варення? Цей надзвичайно смачний десерт має не тільки неперевершеним ароматом, а та масою корисних властивостей, які сприятливо впливають на організм людини під час простудних захворювань. Приготування специфічного ласощі не займе багато часу, адже рецептура гранично проста.

Як варити варення з шишок сосни

Якщо ви хочете забути про такі захворювання, як грип, фарингіт, ангіна або навіть пневмонія, то обов'язково повинні дізнатися як приготувати варення з шишок сосни. Запах десерту схожий на варіант з ягід суниці. Їсти ласощі з соснових пагонів хочеться нескінченно, але слід суворо дотримуватися дози – надмірне вживання негативно впливає на нирки. В цілях профілактики ласощі з'їдають по столовій ложці раз на добу, а при прояві застуди – по дві столові ложки в день. Ниркова недостатність – протипоказання вживання десерту з пагонів хвойного дерева.

Багатьох господинь цікавить те, коли збирати соснові шишки для варення? Їх збором слід займатися в кінці весни, тобто в останніх числах травня. В цей час року плоди маленькі, молоді, соковиті, завбільшки з наперсток, з різким ароматом хвої. Збирати пагони краще далеко від проїжджої частини, адже вихлопи від машин стовідсотково осідають на клейку поверхню. Йти потрібно вглиб хвойного лісу, щоб роздобути екологічно чистий продукт для майбутнього ласощі.

Варення із соснових шишок може бути приготована різними способами. Найпоширенішими варіантами вважається мед, отриманий з плодів соснового дерева, цілюща ласощі з зелених і молодих пагонів хвойного дерева, соснове варення без термічної обробки, сироп із зелених пагонів від кашлю. Кожен з представлених варіантів ласощі приносить користь організму людини, тому спробувати приготувати вподобаний десерт на зиму варто обов'язково.

Живичний мед із соснових шишок

Тягуче ласощі з пагонів сосни застосовують як засіб для зміцнення імунітету, який сприятливо діє на функції всього організму і для лікування при захворюваннях дихальних органів. Як тільки з'являються перші ознаки застуди, то без зволікань вживайте народні ліки з молодих пагонів хвойного дерева. Недуга моментально пройде, а імунітет зміцниться на довгий час.

Складові:

  • пагони сосни – 1 кг;
  • цукор (пісок) – 1 кг;
  • вода – 1 л.

Спосіб приготування:

  1. Добре обробити продукти, прибрати сміття і жуков, а після промити під струменем проточної води.
  2. Покласти в емальовану ємність, залити холодною водою. При цьому рідина повинна покрити шишки на два-три сантиметри.
  3. Пагони залишити на всю ніч, щоб з відстояної води варити варення.
  4. На літр відвару з шишками потрібно брати кілограм цукру. Готувати десерт слід у три етапи, кожен буде тривати п'ять хвилин: прокипает – знімаємо піну, даємо охолонути, повторюємо на наступний день.
  5. Отримуємо ласощі кольору бурштину з приголомшливим ароматом.

Цілюща варення із зелених соснових шишок

Таке ласощі люблять в Болгарії. За популярністю у місцевих жителів, воно поступається тільки варення з чайної троянди. Смак наближається до карамелі, але з ароматом соснових голок. Десерт ефективний при легеневих захворюваннях і тривалому кашлі. Якщо його вживати регулярно, то ніякі простудні захворювання не будуть вас мучити. Варення підходить як дітям, так і дорослим.

Складові для цілющого варення:

  • соснові шишки (зеленого кольору) – 1 кг;
  • цукор (пісок) – 1 кг;
  • вода – 10 ст. води.

Спосіб приготування:

  1. Зібрати пагони, ретельно їх обробити, очистити, промити.
  2. Змішати цукор з водою, щоб зробити сироп.
  3. Помістити пагони в гарячий відвар, перемішувати і проварювати, поки не розтріскаються. Чорну накип можна не прибирати.
  4. Кип'ятити до отримання темно-коричневого забарвлення. Занадто густу суміш слід розбавити водою.
  5. Розлити по банках.

Холодне варення соснове

Ласощі отримують не тільки методом варіння, але також без термічної обробки. Відомо, що сирі ягоди і фрукти приносять велику користь для людського організму. Шишки сосни винятком не є, тому що без кип'ятіння вони надають лікувальний терапевтичний ефект при простудних, вірусних та інфекційних недугах, які дуже поширені в холоди. Якщо вас цікавить те, як приготувати варення з шишок сосни без варіння, то інформація, викладена нижче, стане корисною.

Необхідно мати мінімальну кількість продуктів:

  • соснові шишки – 1 кг;
  • цукровий пісок – 1 кг

Спосіб приготування простий:

  1. Почистіть зібрані плоди соснового дерева, сполосніть під водою.
  2. Поріжте молоді пагони сосни для майбутнього варення на дрібні часточки.
  3. Додайте в каструлю і пересипте пагони невеликою кількістю цукрового піску. Струсніть вміст і чекайте появи соку.
  4. Починайте закладати продукт в банки, щедро посипаючи кожен наступний шар цукром один до одного.
  5. Прикрийте ємність марлевими серветками і чекайте, щоб весь цукор переплавился в сироп. Зніміть з шийок тканина, закупорьте капроновими кришками і додайте в місці, де температура повітря знижена.

Варення із зелених шишок від кашлю

Таке ласощі за смаком нагадує мед. При кашлі і ангіні цілюща вариво слід вживати по чайній ложці два рази на добу. Десерт послужить прекрасним доповненням до чаю холодними вечорами, головне – не помилитися дозуванням. Смачне варення обов'язково сподобається вашим домочадцям. Прийшли до чаювання гості теж обов'язково оцінять нову солодкість.

Складові:

  • зелені соснові плоди – 1 кг;
  • цукор (пісок) – 1 кг;
  • вода – 3 л.

Спосіб приготування:

  1. Добре обробити шишки, прибрати з них все сміття, а після промити під струменем води.
  2. Скласти підготовлені продукти в емальований посуд, наповнену водою. Поставити на малий вогонь. Варити близько трьох годин.
  3. Відстояти відвар не менше дванадцяти годин.
  4. Витягнути шишки з тягучої рідини, що залишилася в каструлі, варити варення.
  5. Засипати цукром один до одного і варити на слабкому вогні до готовності, постійно помішувати.

Відео: як зварити варення із соснових шишок

Плоди соснового дерева володіють унікальними властивостями в боротьбі з простудними захворюваннями. Дізнатися про те, як варити варення із соснових шишок, можна, подивившись кілька відеороликів нижче. Існує багато рецептів цілющого ласощі на зиму, тому підходящий варіант знайдеться для кожної господині. Варення готується швидко і легко, тому освоїти способи приготування специфічного десерту, що приносить користь, зможе кожна починаюча господиня.

Сосновий мед з молодих шишок

Мед з соснових шишок

Вітамінне варення з молодих соснових шишок

Приготуйте вітамінне варення із зелених шишок! - Все буде добре - Випуск 645 - 03.08.15

Лікувальний сироп із соснових шишок

Варення із соснових шишок./Pine cones jam.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!