Продукти з негативною калорійністю для схуднення - список

Їжа без калорій – погодьтеся, звучить дивно. Ми звикли, що з їжі отримуємо енергію, що забезпечує нормальну життєдіяльність нашого організму. Енергія – це і є калорії, перероблені з різних харчових продуктів, значить, вся їжа по-різному калорійна. Зовсім недавно стало відомо, що можуть бути продукти з мінусовою калорійністю. Що це – чергова вигадка чи реальний факт, доведений науково? Міф чи правда? Давайте спробуємо розібратися.

Що значить негативна калорійність

Абсолютно бескалорийной їжі немає, адже відомо, що будь-яка їжа має власну енергетичну цінність. Однак деякі продукти харчування містять калорій менше, ніж вимагають для свого повного перетравлення. Якщо перефразувати, то виходить, що організм людини витрачає на їх переробку більше енергетичних запасів, ніж отримує з ними. Отже, негативна калорійність – це володіння певним продуктом настільки низькою енергетичною цінністю, що просто не дозволяє покрити витрати організму на своє перетравлення і засвоєння.

Дуже популярні всілякі методики схуднення, засновані на раціоні з низькокалорійних страв, але не варто обмежуватися тільки дозволеним списком продуктів. Для результативного схуднення без шкоди здоров'ю раціон повинен бути поживним і збалансованим, тобто вуглеводи обов'язково повинні бути доповнені легко засвоєними білками і жирами. Це може бути нежирне м'ясо, риба та інші морепродукти. Їх бажано готувати на пару. Рослинні складові меню краще вживати у свіжому вигляді.

Список продуктів з негативною калорійністю

Продукти без калорій – виключно рослинного походження. Вони майже не містять білків і жирів, вуглеводів у них мінімальний. Список продуктів з негативною калорійністю включає більшість овочів і фруктів. Така не калорійна їжа – відмінний засіб для схуднення і стимуляції обміну речовин, це не міф. Тільки от спокушатися не варто – сама по собі малокалорійна їжа не здатна прибрати зайвий жир, для цього потрібна фізичне навантаження. Низькокалорійна їжа повинна стати основою збалансованого раціону. З чого вибирати – дивіться в таблиці.

Овочі

Фрукти, ягоди

Трави, спеції

Всі зелені овочі,

Морква,

Буряк,

Баклажани,

Помідори,

Листя салату,

Шпинат

Цитрусові,

Яблука,

Груші,

Ананас,

Папайя,

Персик,

Всі види ягід

Кріп,

Петрушка,

Базилік,

Імбир,

Кориця,

Інші пряні

і гострі спеції

Овочі

Майже всі овочі, крім крохмаловмісних, низькокалорійні. Під час термічної обробки вони змінюють свій склад, властивості та енергетичну цінність, але будь-які плоди і зелень можна сміливо включати в улюблені страви. Це додасть не тільки смаку, але і допоможе зробити їжу не такий калорійною. Те, що калорії від жирних і вуглеводних страв можуть перекриватися за рахунок бескалорийной їжі – черговий міф. Щоб схуднути, треба наперед продумувати для себе раціональне меню. Енергетична цінність овочів з низькою калорійністю наведена в наступній таблиці.

Назва

Ккал на 100 грам

Селера (листя і стебла)

13

Огірки

Чотирнадцять

Салат-латук

15

Редис

20

Спаржа

21

Шпинат

23

Баклажан

24

Кабачок

24

Помідори

24

Салат Рукола

25

Перець болгарський

27

Капуста білоголова

28

Капуста цвітна

30

Стручкова квасоля

31

Селера (коріння)

Тридцять два

Морква

33

Броколі

34

Буряк

48

Фрукти

Фрукти і ягоди також володіють мінімальною кількістю калорій – вони стануть прекрасним доповненням страв в організації низькокалорійного харчування з метою схуднення. Однак деякі плоди містять багато природних цукрів, що може дещо загальмувати процес скидання зайвої ваги. Які з них можна включати в свій раціон, щоб худнути – дивіться в наведеній нижче таблиці. Це фрукти з негативною калорійністю в порядку наростання їх енергетичної цінності.

Назва

Ккал на 100 грам

Журавлина

26

Лимон

33

Полуниця

34

Яблуко

37

Смородина

38

Грейпфрут

38

Кавун

38

Апельсин

38

Папайя

41

Абрикоси

41

Малина

42

Груша

Сорок два

Зливу

43

Персик

43

Аґрус

43

Чорниця

44

Ананас

49

Ківі

51

Манго

67

Відео: продукти з негативною калорійністю для схуднення

Продукти з негативною калорійністю,їмо і худнемо

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!