Як приготувати заморожений морський коктейль

Як приготувати заморожений морський коктейль, і що собою являє це чудове блюдо? Скільки і як довго потрібно варити морепродукти та чи підлягають вони попередньої розморожуванні? Всі ці питання ми розглянемо нижче. Приєднуйтесь!

Як правило, морським коктейлем або асорті прийнято називати суміш морепродуктів. У його складі в основному знаходяться креветки, мідії, кальмари і восьминоги. Рецептів з використанням дарів моря величезна безліч. З морепродуктів, що входять до складу суміші, можна зробити чудові закуски, приготувати перші страви і запаморочливо смачне гаряче, подавши його з гарніром або самостійно. Зовсім не важливо, що ви віддасте перевагу, адже в будь-якому випадку результат у вигляді легко засвоюваного і корисного страви вам гарантований!

На що звертати увагу при купівлі суміші морепродуктів


Купити такий свежемороженный напівфабрикат у наш час дуже легко, адже він продається в будь-якому супермаркеті. Якщо ви уважно подивіться на упаковку, то побачите на ній не тільки назви виробника і постачальника продукту, його склад та термін придатності, але і інструкцію по вживанню. На фото зображені морські продукти - коктейль з восьминога, кальмара і крабових паличок.


У магазинах зустрічаються сыромороженные і варено-морожені коктейлі з морепродуктів. Зверніть увагу: вигідніше купувати вже зварені дари моря, так як сыромороженные під час готування втратять близько половини маси.


Продаються дари моря в прозорих і напівпрозорих упаковках. Не полінуйтеся розглянути, окремо один від одного знаходяться морепродукти в суміші. Якщо восьминоги, кальмари і мідії злиплися, значить, пакет вже піддавався розморожуванні або ж неправильно зберігався. Дізнайтеся, як і скільки варити кальмари для різноманітних страв.


Розгляньте також і зовнішній вигляд міксу з морепродуктів, відзначаючи їх консистенцію і колір, купуючи свіжий продукт - понюхайте, немає кислого запаху. На мідіях не повинно бути ніяких почернений, в той час як восьминоги обов'язково повинні бути темного кольору. Якісні креветки мають правильну форму коми, а кальмари в ідеалі повинні бути щільними.

Як готують заморожений морський коктейль: рецепти

Кожен інгредієнт, що входить до складу суміші морепродуктів, продається вже готовим до вживання, отварен і почищений. Морський коктейль прийнято використовувати як частину страви або ж як його основи. З його інгредієнтів кухарі всього світу запікають, відварюють, смажать, роблять чудові закуски, салати, чудові перші страви і навіть супи. Але таке ласе блюдо можливо спробувати не тільки в ресторані, але і навчитися готувати в домашніх умовах.

Перед приготуванням морожений продукт обов'язково необхідно розморозити, після чого промити морепродукти. Розморожувати його краще всього в холодильнику, залишивши суміш на два-три години. Якщо час підтискає, розморозьте напівфабрикат при кімнатній температурі. Якщо ж ви розморозили морські продукти, а готування відкладається на наступний день, засолите їх, але не піддавайте повторним заморозків.

Корисний рада: варити морепродукти довго не рекомендується. Оптимальний час варіння – не більше 5 хвилин, адже під тривалим впливом високих температур восьминоги або ніжне м'ясо кальмарів стануть дуже жорсткими. Якщо ж морський коктейль був розморожений, не піддаватися його повторному заморожуванню. Дізнайтеся способи, як правильно і смачно варити креветки.

Плов з морепродуктів від П'єра Дюкана


Дари моря стануть повноцінними замінниками м'яса в таких стравах, як, наприклад, плов. І ваші гості обов'язково оцінять дивно гармонійний смак їжі, а також ваш нестандартний підхід до процесу готування.


Приготувати плов з морепродуктів простіше простого. Скористайтеся покроковим рецептом відомого у всьому світі дієтолога, ім'я якого - П'єр Дюка, і застосуйте новий спосіб приготування, про який могли раніше не знати.


Відваріть рис до готовності, після чого приступите до приготування морського набору. Обсмажте на сковороді з олією натерту моркву, дрібно нарізану цибулю і болгарський перець. Не забудьте про часник, сіль і чорний мелений перець. Додавайте спеції, орієнтуючись на свій смак. Після того як овочі приготуються, додайте в них розморожену морську суміш (пам'ятаєте що її треба попередньо промивати), обсмажувати і гасити цю заправку для плову близько 10 хвилин. Для завершення процесу приготування змішайте рис з дарами моря.


Допускається додавання в плов томатної пасти або помідорів, такі інгредієнти зможуть підкреслити пікантний аромат морепродуктів. Якщо ви любите гострий смак, тоді додайте трохи меленого червоного перцю. Таке блюдо смачне і корисне, містить мало калорій і включається в меню деяких дієт і раціон ПП.

Паста з морепродуктами


Що можна приготувати з мідій, креветок, кальмарів і інших морепродуктів для сімейного вечері? Ще одна відмінна ідея полягає в тому, щоб перетворити порядком обридлі всім макарони по-флотськи в розкішне італійське блюдо, гідне подачі в "зоряному" ресторані. Отже, просто замініть фарш морським коктейлем, а перед подачею посипте спагеті або вермішель тертим сиром і зеленню. Морські продукти необхідно посмажити на сковороді з додаванням оливкової олії. В результаті у вас вийде чудова і низькокалорійна смажена підливка з морепродуктів. І можливо, вже не проміняєте цей варіант страви на класичні макарони по-флотськи.

Чудова піца з морським коктейлем


Коли гості на порозі, і часу на приготування їжі у вас від сили хвилин 20, скористайтесь свіжозамороженим морським коктейлем для приготування розкішної піци. Вас врятує основа для піци. Змастіть тісто томатною пастою або ж майонезом, рівномірно розкладіть на основі для піци розморожені морепродукти, додайте бланшовані помідори, оливки і запікайте піцу в духовці близько 15 - 20 хвилин. Не сумнівайтеся, гості оцінять вашу піцу на ура.

Готуємо суп з морепродуктів


Суп з морепродуктів - прекрасне перше блюдо, яке готується дуже легко і швидко. В якості інгредієнтів вам слід взяти корисний для організму селера, цибуля-порей, ріпчаста цибуля, морква, півсклянки білого вина, оливкову олію, сіль, перець, свіжу зелень і морський коктейль.


Для початку обсмажте на вершковому маслі всі овочі, після чого викладіть їх в каструлю з киплячою підсоленою водою. Відваріть овочі протягом 20 хвилин, після чого бульйон процідіть. Додайте в проціджений суп вино і доведіть бульйон до кипіння. Розморожені морепродукти необхідно чистити, обшпарити окропом і додати їх у відвар. Через 15 хвилин суп готовий. Для прикраси страви посипте його зеленню і подавайте на стіл.

Жульєн з морепродуктів і грибів


Прекрасним поєднанням, яке цінується гурманами всього світу, є варена суміш морепродуктів і грибів. Не пропустіть можливість насолодитися цим запаморочливим смаком і приготуйте жюльєн із суміші морепродуктів. Розморожені морепродукти відваріть протягом 5 хвилин, додавши у воду сіль і лавровий лист або часниковий соус для аромату. Поки морепродукти варяться, займіться приготуванням соусу.


Окремо обсмажте цибулю з печерицями, додайте до них дари моря. Тушкуйте кілька хвилин, давши інгредієнтів суміші «подружитися». Далі додайте в сковороду ложку борошна, влийте півсклянки вершків, посоліть і поперчіть вийшов соус. Слідкуйте за процесом: вогонь не повинен бути занадто великим, щоб борошно не пригоріла.


Буквально у вас на очах вміст сковорідки поміняє консистенцію, коли соус буде схожий на сметану, блюдо викладіть у формочки, посипте сиром. Далі необхідно запекти страву. Для цього випікайте в духовці близько 10 - 15 хвилин при температурі 180 °С. Обов'язково слід прикрасити жюльєн зеленню, адже завдяки цьому страва буде виглядати дуже презентабельно.

Морський коктейль під соєвим соусом


«Правильний» соус - той, що допоможе розкритися смак морепродуктів. Почніть приготування з розморожування морського коктейлю. Посоліть дари моря, додайте трохи соєвого соусу і залиште мідії, креветки і кальмари в ньому маринуватися десь на півгодини.


Щоб не втрачати час, почистіть часник і цибулю і обсмажте на оливковій олії. Додайте в сковороду вершки, половину ложки соєвого соусу і перець за смаком. Далі додайте дари моря і тушкуйте все пару хвилин. Якщо ви не є фанатом соєвого соусу, замініть його сметаною – і морський коктейль вийде більш легким. Страва готується просто і дуже швидко, а смак його обов'язково підкорить вашу сім'ю.

Морський коктейль до пива


Суміш морепродуктів – це не тільки вишукане блюдо кулінарії, але і продукт, який стане чудовою закускою до будь-якого сорту пива. Морепродукти слід розморозити і замаринувати в суміші двох столових ложок оливкової олії і однієї столової ложки соєвого соусу. Незайвим буде додати в маринад кілька часточок лимона. Через 15 хвилин помістіть дари моря в друшляк, щоб розсіл стек, і обсмажте морепродукти, на сковороді близько 5 хвилин. Така закуска до пива вам обов'язково прийдеться до смаку.

Готуємо морський коктейль в мультиварці


Суміш морепродуктів легко приготувати не тільки в каструлі, сковорідці або в духовці, але і в мультиварці. Налийте в чашу мультиварки оливкову олію, після чого додайте кубики цибулі і включіть режим "Смаження". Як тільки цибуля стане золотистою, викладіть в чашу морський коктейль і дрібно нарізаний часник (за смаком). Через 5 хвилин додайте до морепродуктів один нарізаний помідор або дві-три столові ложки томатної пасти.
Чудове блюдо готове, а подавати до столу його доречно з рисом або макаронами.

Напевно, після того, як ви приготуєте всі вищеперелічені рецепти, ви позавидуете людям, що живуть біля океану. Ось хто може їсти свіжі морепродукти в необмеженій кількості! Не впадайте у відчай, адже ласувати мідіями, креветками, восьминогами, кальмарами та іншими дарами моря ви зможете і далеко від океану завдяки використанню суміші морепродуктів.

Користь морепродуктів


З найдавніших часів морепродукти вважалися вишуканою та витонченою їжею, яка високо цінувалася гурманами.

Крім воістину чудового смаку, сирі морепродукти, свіжі або свіжоморожені, що входять до складу суміші, дуже корисні. Так, креветки, восьминоги, кальмари, мідії та інші дари моря – джерела вітамінів А, Д, Е. Морський коктейль - це дуже легке, дієтичне блюдо, яке відрізняється низькою калорійністю, але забезпечує почуття насичення на протязі всього дня завдяки високому вмісту білка в його компонентах. Воно є пісним продуктом, замінити м'ясо.

Дізнайтеся, що можна приготувати на швидку руку з незвичайним і смачним рецептом.

Детальніше про приготування страв із суміші морепродуктів ви можете подивитися на відео.

МОРСЬКИЙ КОКТЕЙЛЬ. Шикарна і Швидка Закуска до Пива і Вкусннейший вечерю. Appetizer.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!