Як правильно визначати кольоротип шкіри обличчя у людей

Яскравий одяг, красиві аксесуари та макіяж – все це жінкам просто необхідно, щоб чудово себе відчувати в суспільстві. Але неправильно підібраний наряд може все зіпсувати, тому потрібно пам'ятати, що таке кольоротип і як його використовувати. Кольоротип – ваша особливість, те, що виділить вас серед натовпу, індивідуальна риса зовнішності. Існує систематика, здатна допомогти дівчині підібрати ідеальні для неї кольори, які будуть не тільки радувати око, але і робити її молодший і стрункіший. Як визначити свій цветотип? Можете зайнятися цим просто зараз.

Основні типи зовнішності за порами року

Відомі 4 сезону – 12 місяців року радують око своїми квітами. Це ж можна сказати і про жінок з чоловіками. Всі вони вибирають вбрання, які вважають слушними. Типи зовнішності не можна визначити часом, датою народження, особистими уподобаннями. Тобто, незалежно від того, чи любите ви зиму чи літо, у вас можуть бути як ці, так і інші кольоротип. Куди ж ви можете віднести себе?

Зима

Як визначити свій зимовий цветотип? В цей час року відсутні яскраві фарби. Ми бачимо тільки чорно-білі тони, сірий, насичений синій колір. Що стосується людей з цим типом, їх можна розділити на контрастну і неконтрастную зиму. У першому випадку жінку можна виділити з натовпу з-за наявності порцелянової, дуже світлої шкіри (кельтський фототип) і чорних (дуже темних) волосся. Другий же тип, схожий тільки наявністю темних волосся, шкіра у представниць цього кольоротипу смаглява, оливкова (південний фототип особи).

Кольоротип ЗИМА. Теорія 12 місяців. ТЕОРІЯ 12 ЦВЕТОТИПОВ #цветотипзима

Весна

Як визначити свій теплий кольоротип, якщо ви належите до нього? Навесні спостерігається буйство фарб, з'являється жовтий, зелений, персиковий. Дівчина, що належить до цього типу, відрізняється тонкою шкірою з рум'янцем на щоках (слов'янський фототип). Її волосся світлих теплих тонів, пшеничного, медового, світло-коричневого кольору. Очі світлі, можуть бути ніжно-блакитними, зеленими, коричневими. Брови світлі, губи абрикосового, коралового кольору.

Кольоротип ВЕСНА. Теорія 12 місяців. ТЕОРІЯ 12 ЦВЕТОТИПОВ #цветотипвесна

Літо

Холодний тип. Літо вже не радує такими насиченими кольорами, з'являються сірі тони. У людей, що належать до цього типу, шкіра блідо-рожева, бежева, сіра. Волосся попелясте, світло-русяве, очі сірі, сіро-зелені, сіро-блакитні. Губи переважно бліді рожевих тонів. Якщо контраст між кольором волосся і шкіри обличчя помітний, це контрастне літо. В іншому випадку неконтрастное. Літні кольоротипи добре піддаються засмазі, на відміну від весняних, шкіра яких на сонце тільки червоніє.

Кольоротип ЛІТО. Теорія 12 місяців. ТЕОРІЯ 12 ЦВЕТОТИПОВ #цветотиплето

Осінь

Теплий тип. Восени практично скрізь можна милуватися червоними, тепло-жовтими, бурими відтінками. Тому до цього типу належать люди з теплими, золотистими відтінками шкіри, яскраво вираженим рум'янцем. Волосся наповнені червоними, рудим кольорами, очі теплі зелені, карі, бурштинові. Засмага до представників цього кольоротипу «прилипає» погано.

Кольоротип ОСІНЬ. Теорія 12 місяців. ТЕОРІЯ 12 ЦВЕТОТИПОВ. #цветотипосень

Як дізнатися свій кольоротип

Ще не зовсім розібралися, які кольоротипи людей ближче до вас: холодний або теплий? Дотримуйтесь інструкцій, щоб це визначити:

  • Сядьте перед дзеркалом у добре освітлені денним світлом кімнаті. Вам знадобляться два хустки, одна рожевий з блакитними квітами (або навпаки), інший – золотистого, жовтого або коралового кольору. Для ефективного результату краще запросіть подругу або сестру, яка об'єктивно зможе підтвердити, який колір вам більше підійде.
  • Якщо хустку великий, його можна одягти на голову, повністю закривши волосся. Особливо, якщо вони у вас фарбоване, їх колір зараз у розрахунок не береться, тільки натуральний. Якщо ж хустка маленького розміру, просто прикладайте його до шкіри обличчя та рук. У разі відсутності відповідних хусток підберіть потрібних відтінків паперові смужки, використовуйте їх.
  • До теплого кольоротипу відносяться ті, у кого в поєднанні з першим хусткою (рожево-блакитним) шкіра стала ще блідіше, а губи – блідо-синього відтінку. Другий зразок повинен зробити ваше обличчя більш насиченого теплого кольору, ви напевно помітите перевагу над першим варіантом.
  • Холодний кольоротип буде відрізнятися тим, що перший хустку додасть вашому обличчю свіжості, а другий – втоми. Якщо ви помітили, що золотистий колір підкреслює всі недоліки шкіри, у вас точно холодний кольоротип.

Який колір вибрати одягу

Тим, хто зміг визначити кольоротип, можна підбирати свій гардероб у відповідності з поєднуються квітами. Для «Зими» просто ідеально підійдуть чорний і білий, однак це ще не все. Відмінно виглядати будуть всі холодні тони: винний, рубін, синій, смарагдовий, червоний, сірий. Не можна носити теплий червоний, помаранчевий, рожевий, пастельний і коричневий кольори. «Літо» вдало виглядає з холодними сірими відтінками червоного, рожевого, синього і пастельного. Невдалими будуть фіолетовий, сірий, зелений, чисто чорні і білі вбрання.

Дівчатам типу «Весна» підійдуть жовто-зелені, пісочні, помаранчеві, рожеві, шоколадні, бежеві, світло-сині кольори в одязі. Потрібно уникати чорного, чисто-білого, світло-блакитного, помаранчевого, фіолетового, зеленого, жовтого. «Осінь» може зупинятися на гірчичному, бордовому, помаранчевому, кремовому, теракотовому, шоколадному кольорах. Холодний рожевий, в'їдливо-червоний, синій, сірий, чорний і білий в однотонному одязі просто протипоказані.

Як правильно підібрати макіяж

Зимовий кольоротип відрізняється від інших тим, що тільки представницям даної категорії підходить яскравий макіяж як базовий. Можна фарбувати повіки темно-синім, фіолетовим, тепло-бордовим і шоколадним. Помаду рекомендується вибирати насиченого коричневого або червоного кольору. Волосся повинні залишатися натурального кольору, краще не висвітлювати й не фарбувати. З аксесуарів найбільше підійдуть біле золото або срібло, біжутерія сріблястого кольору, перли, стрази.

Літнього типу не рекомендується наносити занадто яскравий і помітний макіяж. Ідеальними будуть димчасто-сірі, розмито-зелені і приглушено-сині тіні. Помаду краще наносити рожевого кольору, перламутрові відтінки вітаються, але ніяких яскравих червоних або темних. Короткі стрижки та фарбування волосся в чорний протипоказана. З аксесуарів більше всього підходить платина, срібло, рожевий перли, камені холодних кольорів.

Весняний типаж може дозволити собі коричневий макіяж очей, зелений, бузковий, кораловий, фіолетовий. Помада – теплого рожевого кольору, чим темніше волосся, тим насиченішим може бути її колір. Жовті прикраси, золото, бежевий перли, янтар і бірюза – ідеальні варіанти. Короткі хлоп'ячі стрижки не підійдуть, тільки жіночні середньої і більше довжини.

Осіннім дівчатам відмінно підійде золотистий, мідний, коричневий колір тіней. Помаду краще наносити насичених теплих коралового, бронзового, коричневого кольорів, але не холодні відтінки. Біжутерія з природних матеріалів (дерево), рожеве і червоне золото, перли насиченого бежевого кольору підійде як не можна краще. Варто носити великі намиста, довгі підвіски, великі шарфи і хустки.

Видеотест для визначення кольоротипу самостійно

Як визначити свій кольоротип

Фотопримеры поєднання кольорів по кольоротипам

На прикладі відомих персон можна побачити вдалі сполучення кольорів одягу, макіяжу і аксесуарів у відповідності з кольоротипом. Над образом знаменитості працюють багато стилісти, ви ж домогтися такого результату можете самі в домашніх умовах. Аналіз 12 цветотипов зовнішності допоможе точно визначитися, що потрібно одягати, як нанести макіяж, обрати зачіску та аксесуари у вигляді шарфа або прикрас. Слідуючи рекомендаціям, ви можете виявити, що улюблені кольори вам абсолютно не йдуть. Відмовляйтеся від них на користь тих, які зроблять вас привабливіше.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!