Зубна паста від прищів на обличчі: допомагає чи засіб

Своєрідною "швидкою допомогою" проти прищів на обличчі може стати зубна паста. Вона підсушує висипання, прискорює їх загоєння, але іноді викликає роздратування, тому важливо користуватися цим засобом обережно і дотримуючись правила: вибирати правильний засіб, наносити акуратно, точково, без обробки всього обличчя.

Можна прибрати прищі за допомогою зубної пасти

З моменту появи зубного порошку, а потім і пасти існує думка, що продукт можна наносити на обличчя для усунення прищів.

Дерматологи кажуть, що засіб допомагає, але не у всіх випадках. Воно підійде як екстрений метод обробки прища. Якщо з'явилися негативні реакції, слід залишити цей спосіб і звернутися до більш безпечним і призначеним спеціально для особи.

Косметологи не радять використовувати засіб для лікування вугрів. Воно може сушити шкіру, викликати почервоніння, роздратування і навіть опіки. В склад не входять антибактеріальні компоненти, а тому застосування не буде сприяти профілактиці появи прищів. Позитивні властивості зубної пасти в боротьбі з акне полягають у наступному:

  • впливає на вогнище запалення, підсушує, нормалізує роботу сальних залоз жирної та комбінованої шкіри;
  • прискорює загоєння не тільки прищів, але і комариних укусів;
  • злегка відбілює, розгладжує сліди від загоєних комедонов за рахунок порошків кальцію, фтору, мінералів, усувають почервоніння.

Які пасти підходять для боротьби з прищами

Вибирати пасту для нанесення на обличчя слід за певними правилами:

  1. М'ятна зубна паста ідеально підходить для нанесення на акне. Вибирати треба біле засіб, без включення різнокольорових смужок. Причина криється в тому, що в білих пастах містяться підсушуючі інгредієнти – сода, триклозан, пероксид водню. У кольорових ж частинах можуть зустрічатися дратівливі шкіру інгредієнти (барвники, ароматизатори).
  2. Слід уникати відбілюючих паст, які містять спеціальні освітлюючі емаль агенти, здатні заподіяти опіки з утворенням рубця. Особливо слід остерігатися темношкірих людей, тому що виникає сильна реакція.
  3. Прозорі гелі для чищення зубів не підійдуть, тому що у них інший склад і менша концентрація засобів, здатних підсушити прищі.
  4. Засіб має містити мінімум фтору, який додають для позбавлення від зубного нальоту і запобігання захворювань ясен. Більшість людей страждає алергією на фтор, тому при нанесенні на шкіру він може викликати дерматит.
  5. Краще купувати органічні пасти, які містять фтор, пестициди, шкідливі гормони росту. В них додані корисні для шкіри компоненти – харчова сода, екстракти алое і мирри, масла чайного дерева і евкаліпта.

Спосіб застосування

Щоб обробка зубною пастою прищів принесла ефективний результат, слід дотримуватися певний алгоритм дій:

  1. Вмитися – засіб наноситься на чисту суху шкіру, на якій немає бруду і себума, здатних знизити ефективність впливу. Умиватися потрібно теплою водою і очищаючим засобом, після промокнути шкіру для збереження вологи.
  2. Видавити трохи продукту на палець або ватяну паличку, точково нанести на висипання, намагаючись не зачіпати здорову шкіру. Не можна наносити засіб на всю поверхню обличчя, використовувати як маску.
  3. Залишити продукт працювати на дві години або всю ніч. За цей час він підсохне. При чутливій шкірі час витримки не повинно збільшуватися більше 15-20 хвилин. Заклеювати місце обробки пластиром, щоб уникнути розтікання, не потрібно. Це може призвести до розтікання пасти по прилеглій шкірі, подразнення, порушення дихання, шкірних покривів.
  4. Акуратно змити – вологою губкою круговими рухами або просто руками. Сильного тертя слід уникати, щоб не пошкодити шкіру.
  5. Після видалення кошти можна обполіскувати покрови відварами протизапальних трав, теплою водою, промокнути рушником, нанести крем.
  6. Процедура повторюється не частіше чотирьох разів на тиждень. За 2-3 процедури можна помітити поліпшення в кольорі і зниження розміру прища. Після він заживе самостійно.

Можливі побічні ефекти

При правильному використанні зубної пасти від прищів побічні ефекти не спостерігаються. При підвищеній чутливості шкіри або помилки в застосуванні можуть розвинутися реакції:

  • подразнення, сухість, почервоніння шкіри;
  • свербіж, набряк, гіперемія;
  • опік, алергія, анафілактичний шок;
  • контактний дерматит.

Тест на алергічну реакцію

Перед використанням зубної пасти для обробки особи від комедонов слід провести тест на алергічні реакції. Для цього невелику кількість засобу наноситься на шкіру зап'ястя або ліктьового згину, залишає на 10-15 хвилин. Якщо за цей час епідерміс не червоніє, на ньому не виявляються негативні симптоми, продукт можна використовувати. В іншому випадку слід відмовитися від обробки.

Відео

ПРАВДА ЧИ БРЕХНЯ? ЗУБНА ПАСТА ВІД ПРИЩІВ

Відгуки

Марк, 19 роківЗубна паста проти прищів – мій вірний помічник для екстреного порятунку. Якщо перед важливим заходом на обличчі з'являються комедони, я обробляю їх точково цим засобом, залишаю на ніч. З ранку навіть самі великі висипання стають дрібніше і блідіше. Мені подобається ефект, шкіра не стягується, відчуває себе відмінно.
Тетяна, 22 рокиПодруга порадила мені змащувати прищі зубною пастою. Вона говорила, що сама користується таким методом і дуже задоволена. Я вирішила наслідувати її порадою, але вже після першої обробки у мене так сильно пекло обличчя, що я залишила цю затію. З'ясувалося, що у мене чутлива шкіра. Тому їй не підходять такі агресивні засоби.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!