Зачіски для повного особи - як правильно зробити стильну укладку на короткі, довгі або середні волосся

Майстри сучасного перукарського мистецтва не тільки банально стрижуть, а роблять на голові справжні шедеври із волосся. Сьогодні можна не просто зробити зачіску, а підібрати її під форму обличчя, приховати недоліки і підкресливши достоїнства. Так, правильна стрижка для жінок з повним обличчям допоможе приховати його округлість і зробити гармонійним весь образ.

Яка зачіска підійде для повного особи

Стрижка для повних жінок з круглим обличчям повинна підбиратися ретельно і відповідально, щоб перенести акцент з надмірної ваги на красиву, незвичайну зачіску. Оскільки форми красунь з великою масою тіла об'ємні, то для пропорційності силуету треба і робити стрижку пишною, адже маленька голова тільки приверне увагу до великої нижньої частини тіла. Домогтися цього можна за допомогою асиметрії, неординарних чілок, нерівних проділів, багатошаровості і скуйовдженості. Крім того, важливо враховувати зростання, вік жінки, ступінь повноти.

Також потрібно не забувати про те, що ніякі зачіски для повного особи не будуть виглядати красиво на недоглянутих волоссі. Для цього необхідно користуватися засобами догляду за ними, що не містять шкідливих хімічних добавок, що руйнують волосяні стрижні і цибулини. Короткі стрижки вважаються ідеальними для жінок з круглим обличчям, але відразу обстригати довге волосся не варто, особливо якщо ви довго їх відрощували. Надайте обсягу з допомогою великих локонів або багатошаровості, використовуючи для укладання пінки, муси і інші засоби.

Загальні рекомендації

Стилісти рекомендують дотримуватися наступних рекомендацій при підборі стрижки для великого особи:

  1. Основна частина обсягу повинна бути на маківці. Гладкий потилицю з пишними пасмами, обрамляють обличчя, зроблять овал більш округлим, а щоки повніше.
  2. В ідеалі довжина зачіски повинна досягати рівня підборіддя, припустимі лише невеликі відхилення в більшу або меншу сторону. Вибираючи інші варіанти, будьте обережні, приймайте до уваги свої параметри, округлість обличчя, вага і вік.
  3. Повне обличчя не можна відкривати повністю, акцентуючи увагу на його обсязі. Потрібно залишати кілька обрамляють пасм, що приховують повноту.
  4. Найбільш підходящими зачісками для круглолицих жінок є боб, каре, пікс, каскад. Жінкам після 40 років варто зупинити вибір на перших двох варіантах або зробити щось середнє між ними.
  5. В жіночих стрижках, придатних для повного особи, чубчик тільки вітається. Головне, щоб вона була негустий, асиметричною або косою.
  6. Проділ потрібно робити не посередині, а збоку. Такий прийом візуально витягне овал обличчя, зменшивши його обсяг.
  7. Величезним плюсом зачіски стануть подовжені пасма, що приховують повні щоки і округлість обличчя. Важливо, щоб їх довжина була трохи нижче або трохи вище підборіддя.
  8. Укладати волосся потрібно з допомогою круглої щітки і фена, додаючи обсяг. Потім необхідно зробити начісування на маківці і скропити його лаком середньої фіксації.
  9. Від гелів, воску варто відмовитися. Прилизані волосся теж зроблять вас зорово повніше.
  10. Закручуючи кучері за допомогою плойки, бігуді або прасування, віддавайте перевагу локонам середнього або великого діаметру.

Зачіски для круглого обличчя. Які зачіски підходять круглого обличчя. [Легкі зачіски Бєляєва Ольга]

Чого не можна робити при повному обличчі

Вирушаючи до перукаря, не треба орієнтуватися лише на індивідуальні переваги або бажання наслідувати своєму кумирові. До рекомендацій досвідчених майстрів теж варто прислухатися. Чого вам варто уникати при виборі зачіски, якщо ви – володарка повного особи:

  1. Відмовтеся від зачісок на довге волосся з прямо звисаючими необъемными пасмами.
  2. Власницям кучерявого волосся варто уникати зачісок, довжиною до плечей. Так, ваша шия буде візуально здаватися коротше.
  3. Не робіть прямий проділ.
  4. Відмовтеся від рівних гладких, «зализанных» пасм, які заокруглять і без того повне обличчя.
  5. Змініть сувору пряму густу чубок на асиметричну, косу, легку з рваними краями.
  6. Не стрижіться дуже коротко, так голова здаватиметься надто маленькою і виглядати непропорційно на тлі повного тіла.
  7. Уникайте фарбування в однотонний колір. Віддавайте перевагу природним відтінкам, робіть мелірування, колорування. Ці прийоми візуально витягнуть особа, допоможуть зробити його контур вже.

Короткі зачіски

Якщо вам подобаються короткі стрижки для повного особи, і ви вирішили зробити одну з них, відмовтеся від занадто короткої довжини. Найбільш виграшними і при цьому модними вважаються такі зачіски:

  1. Боб. Круглолицим жінкам варто віддавати перевагу двом його видами – класичного з видовженими пасмами і градуированному. Перший варіант боба відмінно виглядає на гладких рівних волоссі, допомагає візуально витягнути овал, зробити круглу форму овальної. Головна умова – надавати обсяг маківці під час укладання за допомогою начісування. Градуйований боб допоможе повновидим дамам приховати недоліки у вигляді, наприклад, пухких щічок. Філірувані кінці вітаються, вони будуть підводитися при укладанні, надаючи волоссю пишноти. Мінусом боба є необхідність щоденного укладання, тому від нього варто відмовитися жінкам з неслухняними пасмами.
  2. Каре – вкорочене, на ніжці і видовжене. Перші два види підійдуть дамам з овальною формою обличчя, що володіє прямим волоссям або віддають перевагу укладання у вигляді легких хвиль. З укороченим каре відмінно виглядає округла чубчик, довжиною до брів. Тільки вона повинна бути профільованої. Дамам з дуже круглим обличчям рекомендується вибирати подовжене каре, в якому бічні пасма візуально приховують пухкі щічки і виступаючі вилиці. Від надмірної повноти відверне увагу асиметричний проділ. Укладати зачіску потрібно круглою щіткою, надаючи обсяг потилиці, витягаючи передні пасма. Недолік каре полягає в частому митті волосся та укладках, щоб стрижка була пишною і добре виглядала.
  3. Пікс. Підійде повним жінкам з густими прямими волоссям і головою правильної форми. Зачіска відрізняється пишнотою на потилиці і укороченими скронями. Піксі візуально витягує, звужує овал. До мінусів стрижки можна віднести необхідність регулярного миття голови, інакше вона втратить пишність і буде виглядати непривабливо.

Вибирайте найкращі короткі стрижки для повного особи

Довгі зачіски

Стилісти стверджують, що зачіски для повного круглого особи на довгому волоссі не допоможуть приховати недолік у вигляді зайвої ваги або відвернути від цієї проблеми увагу. Як би там не було, не варто обрізати довгі пасма, якщо ви їх довго відрощували і вони вам дороги, але враховуйте і те, що доведеться витрачати більше часу і сил на укладку. Самі відповідні зачіски для повного особи на довге волосся – драбинка, каскад, аврора.

Самі короткі пасма повинні розташовуватися на рівні скул. Укладаючи зачіски важливо робити начісування на маківці, завивати кучері. Для щоденного образу підійдуть легкі, хвилясті локони, які мають невеликий недбалістю, для урочистого заходу – великі. Дрібні завитки і прямі пасма повним дамам робити не можна, інакше особа придбає додатковий обсяг. Крім того, не зайвим виявиться і чубок, що приховує лоб, коса або пряма, але не густа.

Для повних жінок з подвійним підборіддям

Основне завдання будь-якої зачіски для повних жінок з круглим обличчям – приховати недоліки. Одним з них є подвійне підборіддя. У даному випадку варто віддати перевагу каре, візуально подовжують контури особи. Головне під час укладання – не підкручувати пасма, що розташовуються на рівні підборіддя всередину, інакше ви акцентуєте увагу на проблемній зоні.

Довге волосся з появою другого підборіддя зістригати необов'язково. Укоротіть пасма так, щоб вони опускалися трохи нижче ключиці і корекція круглого обличчя вам забезпечена. Укладаючи довге волосся, зберіть їх на потилиці. Такий прийом акцентує увагу на верхній частині голови, відверне від нижньої і другого підборіддя, візуально витягне шию, овал.

Стрижки для повних які стройнят модні в 2018

Як правильно підібрати

Якщо ви є володаркою пишних форм тіла і постали перед вибором зачіски на повне обличчя, керуйтеся наступними принципами:

  1. Довгі пасма не залишайте прямими, а завивайте з допомогою великих бігуді. Акцент з круглого особи змістять м'які локони, голлівудська хвиля. Тільки не робіть дрібні завитки.
  2. Не випрямляйте волосся і не приглаживайте гелями.
  3. Робіть високі зачіски, сильно не стягуючи волосся, залишаючи вільними кілька пасом. Тугі хвости не для вас.
  4. Відволікайте увагу від повноти за допомогою бічних зачісок, наприклад, французької коси. Тільки не робіть тугим плетіння і залишайте вільно спадаючими кілька локонів.
  5. Доповнюйте зачіску аксесуарами – стрічками, квітами, обідками, шпильками.
  6. Якщо вам за 40, вибирайте багатошарову стрижку, боб, каре або боб-каре. Під час укладання надавайте пасмам легку розтріпаність, скуйовдженість.
  7. Робіть косу рваний чубок.
  8. Темний колір волосся додає не тільки вік, але і вагу. Якщо перефарбуватися повністю складно, зробіть мелірування або колорування.

Фото зачісок для повного особи

Відео

Зачіски для пампушок Модний вирок Перший канал

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!