Укладання волосся феном: як зробити зачіску

Більшість жінок впевнені, що працювати з класичним феном може тільки висококваліфікований перукар, а в домашніх умовах краще обходитися спеціальними стайлерами. Професіонали спростовують цю думку: якщо дізнатися декілька хитрощів і правил, як укласти волосся феном без шкоди для них, можна швидко освоїти цю процедуру.

Інструменти для укладання волосся

Перш ніж вивчати, як робити різні зачіски, слід розібратися, що потрібно для укладання волосся феном. На думку професіоналів, першочергово варто купити правильний прилад – який зручний для вас по вазі і формі, має кілька температурних режимів (включно холодне сушіння). Добре, якщо він забезпечений декількома насадками: дифузор, класичне вузьке сопло – найпотрібніші. Інші ж інструменти підбираються залежно від завдань: це різні гребінці, щітки, спеціальні стайлери.

Щітка брашинг

Якщо у вас коротка стрижка, або ви володієте м'якими неслухняними волоссям, яким обов'язково потрібно після миття голови примусове випрямлення, вам може знадобитися кругла щітка брашинг. Вона може бути виконана з щетини, яка пригладжує кутикулу і створює ефект відполірованого полотна. Або ж з пластику з отворами в корпусі для сушіння. Щітка-брашинг повинна мати позначку про термостійкості, а діаметр вибирається відповідно до того, яка укладання волосся феном потрібно:

  • для оформлення коротких стрижок – маленький;
  • для локонів, об'єму біля коріння – середній;
  • для хвиль на довгому волоссі – великий.

Фен з гребінцем

Такий інструмент вважається максимально зручним для самостійної роботи, особливо якщо у жінки короткі волосся або є чубчик. Навіть самий бюджетний телефон з щіткою для укладання акуратно підкручує кінці і може зробити гарний м'який обсяг біля коріння волосся. Важливо тільки розібратися з діаметром насадки: чим коротше стрижка, тим менше він повинен бути. Зручно, якщо вона буде самостійно обертатися – вам залишиться тільки тримати прилад кілька секунд у кінчиків. Деякі жінки навіть освоюють випрямлення і створення хвиль за допомогою фена-щітки.

Фен з насадками

Даний прилад може представляти собою повноцінний мультистайлер, де є і плойка для локонів, і гребінець-фен, та пластини гофре. Однак професіонали вважають, що класичний фен з насадками для укладання волосся значно краще з позиції виконання заявлених виробником обіцянок. Для домашньої швидкої зачіски жінці потрібні тільки:

  • Вузьке направляюче сопло. З ним можна робити випрямлення на будь-якій довжині, сушити голову, крутити кучері (при наявності круглої гребінця).
  • Дифузор. Довгі загнуті «пальчики» допомагають випрямляти і сушити, порожнисті і короткі можуть робити природний об'єм і текстуру.

Як укладати волосся феном

Незалежно від цілей, які ви перед собою поставили, починати процедуру слід з миття голови і укладання феном можлива тільки на вологе волосся. Мокрими вони бути не повинні: відіжміть рушником кілька разів, дочекайтеся, поки піде зайва волога. Після потрібно нанести захисний засіб (бажано без спирту в складі) і, при необхідності, стайлінговий – пінка, гель і т. д.

Дифузором

Дана схема роботи підходить жінкам з шаруватої стрижкою, які хочуть зробити красиву текстуру та отримати пишну зачіску. Укладання волосся дифузором допомагає піднімати пасма біля коріння і швидко сушити їх, однак це доступно тільки власницям волосся середньої довжини і коротких стрижок. Алгоритм дій такий:

  1. Нанести краплю пінки, розтертої між долонями, на всю шевелюру.
  2. Насадка-дифузор підводиться до коріння – лише після цього включається фен.
  3. Здійснюючи кругові погладжування, пройтися по всій голові. Укладання буде завершено, коли не залишиться вологих ділянок.

Круглої гребінцем

Вище було згадано, що робота з брашингом може бути орієнтована на досягнення 4-х цілей, які можуть перетинатися:

  • сушка;
  • випрямлення;
  • завивка;
  • обсяг.

Проста укладка феном і круглою гребінцем переважно здійснюється згідно наступної інструкції:

  1. Підняти скелетної щіткою широку тонку пасмо біля кореня.
  2. Направити гаряче повітря вузьким соплом туди. Тривалість впливу – 10-15 секунд, гребінець при цьому повинна обертатися вгору і назовні.
  3. Коли вдасться просушити цю ділянку, переходьте до наступного – так ви отримаєте природний обсяг.
  4. Аналогічно потрібно підкрутити кінчики. Враховуйте, що між соплом насадки фена і пасмом повинно зберігатися невелику відстань.

Укладання фен-щіткою

Таке пристосування замінює тандем з уже розглянутою круглої гребінця і класичного важкого фена. З метою домашнього самостійного користування фен-щітка для укладки волосся у простих жінок користується високим попитом. Однак це прилад не для частого роботи, т. к. він сильно нагріває пасма і завдає їм шкоди. Загальна схема дій виглядає ідентично наведеної вище, але працювати зручніше, особливо якщо насадка буде обертатися сама:

  1. Однією рукою утримуючи вологу пасмо вертикально, підведіть вільної гребінець-фен під коріння.
  2. Увімкніть прилад, прокрутіть і протягніть по довжині.
  3. Повторюйте для всього полотна волосся, поки не висохне. Кінчики відпрацьовуються аналогічно.

Як випрямити волосся

Для виконання такої процедури професіоналами рекомендована щітка-брашинг, яка виконана з натурального або комбінованого матеріалу, але вона не повинна бути пластиковою. Голову перед початком роботи обов'язково слід вимити, не забувши використовувати маску/бальзам, інакше є ризик нашкодити термічним впливом. Після можна розбиратися, як правильно випрямляти волосся феном:

  1. Приберіть зайву вологу рушником і злегка розплутайте пасма пальцями. Не розчісуйте!
  2. Забрати верхню половину всієї маси волосся шпилькою.
  3. Інше поділити на частини, найближчу до лиця підняти у кореня щіткою.
  4. Поставити фен так, щоб вузький носик насадки дивився під кутом вниз, до кінчиків.
  5. Включити на мінімальну потужність, провести потоком теплого повітря за напрямом сопла. Одночасно з цим переміщується туди і щітка-брашинг.
  6. Повторювати, поки пасмо не буде висушена. Перейти на сусідню ділянку.
  7. Збризнути термальною водою або спреєм-блиском.

Як укладати волосся для обсягу

На середній довжині можна обходитися навіть без додаткових інструментів, якщо ви – володарка тонких, негустих волосся. Для цього просто опускають голову вниз і, прочісуючи все полотно пальцями, сушать вузьким соплом, направляючи повітря від коренів до кінчиків і рухаючись від потилиці до чола. Правильно укласти об'ємно волосся феном допоможуть наступні поради:

  • Працюйте з окремими пасмами – це зручно, дарує більш якісний результат, хоча відніме трохи більше часу.
  • Намагайтеся користуватися стайлинговыми засобами до укладання, у мінімальній кількості.
  • Вимийте голову перед роботою, не вдаючись до маскам/бальзамам – обмежтеся кондиціонером.

Технологія виконання укладання волосся феном

Вище були розглянуті методи основних дій з цим перукарським приладом – «витягування» і «створення обсягу», одночасно з якими проводиться сушка. Зі слів професіоналів, жінки вдаються переважно до них. Однак залишилася ще незвідана для більшості технологія укладання волосся феном – накрутка. Під нею маються на увазі і акуратні елегантні хвилі, і пляжні текстурні локони. Їй варто приділити особливу увагу, якщо ви шукаєте спосіб, як красиво укласти волосся феном. В силу ж її складності інструкції доповнені детальними фото.

На середні волосся

Володарки каре і драбинки можуть пробувати на собі різні способи укладання – з дифузором, звичайну об'ємну на брашинг, або навіть крутити кучері. Робити укладку феном на середні волосся можна за будь-якою з наведених вище схем, або спробувати навчитися ще одному методом створення гарної структури:

  1. Продути коріння (!) через вузьке сопло, нахиливши голову вниз. Довжину з кінчиками не чіпати – їх потрібно обробити пінкою.
  2. Піднести дифузор до широкої пасма, обернути її навколо зубчиків. Підвести насадку на голові, на середньої потужності сушити до випаровування вологи.
  3. Коли буде проведена укладання всієї маси волосся, збризнути їх сольовим спреєм, стиснути кілька разів долонями, розтріпати пальцями.

Короткі

При такій стрижці професіонали радять надавати зачісці об'єм за допомогою круглої скелетної щітки малого діаметра. З цією метою гребінець підводиться під коріння, і гаряче повітря направляють безпосередньо на неї з протилежного боку, тобто між ними знаходиться пасмо. Укладання феном на короткі волосся – те, що необхідно освоїти кожній жінці, яка зважилася на таку стрижку, щоб завжди мати акуратний вигляд.

Укладання волосся феном при короткій стрижці вимагає знання деяких нюансів:

  • Приділіть увагу напрямку потоку повітря, особливо при наявності асиметричних зрізів зачіски.
  • Для текстурної укладання сушите голову, прочісуючи пасма пальцями і піднімаючи їх. Не приглаживайте після.

На довге волосся

Крім стандартних функцій «обсяг» і «випрямлення», доступних всім жінкам, володарки коси до пояса можуть спробувати за допомогою фена отримати елегантні м'які хвилі. Для роботи потрібна кругла скелетна (!) гребінець середнього діаметра, лак середньої фіксації, пінка. Як укласти довге волосся феном, щоб зробити голлівудський образ? Проста інструкція:

  1. Вологе расчесанную пасмо, оброблену пінкою, оберніть навколо скелетної гребінці, рухаючись від кінчиків до коренів.
  2. Направте потік гарячого повітря, просушіть її повністю.
  3. Акуратно зніміть локон, розтягніть пальцями, пригладьте, збризніть лаком.
  4. Повторюйте ці дії, доки не буде проведена укладання всієї голови.

Відео

Як зробити укладку волосся феном самостійно. Прикореневій обсяг | YourBestBlog

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!