Рвана стрижка жіноча

Модниці, які годинами знаходяться біля дзеркала, прагнучи створити незвичайний образ, вибирають сміливі та оригінальні стрижки. Зараз в моді техніка багатошарового та ступеневої підрізання волосся навколо обличчя або по всій голові під назвою «рвана стрижка». Переваг у такої техніки багато – вона надає волоссю об'єм, легкий ефект недбалості, створюючи чарівний милий образ своєї власниці. Давайте розберемося, які варіанти рваних стрижок зараз в тренді.

Варіанти рваних стрижок на коротке волосся

Власницям короткого волосся рвана стрижка або рванка надає унікальну можливість для експериментів. Створити креативний імідж можна за допомогою геометричних або асиметричних зрізів, довгою чубчика, скуйовдженого короткого потилиці. Рвана стрижка універсальна і підходить для різного типу волосся. На відміну від класичного каскаду або драбинки, у неї відсутній плавний перехід між пасмами, а зрізання волосся робиться не по косій лінії, а по прямій, ідеально рівним зрізом. Найбільш виграшний варіант рванки робиться на короткі волосся.

Каре

Рване каре – це відмінний варіант для дівчат, які уникають класичних зачісок з гладкими, прямими лініями. Це найкращий вибір для тих, хто не є власником густого волосся, адже така стрижка відмінно додає об'єм волоссю. Стрижеться градуированное каре за принципом каскаду: пасмо за пасмом необхідно вистригти поетапно, залишаючи найдовші внизу, а маківка робиться короткою. Градуйовані краю можуть відрізнятися, але їх рівень ніколи не опускається нижче плечей.

Боб

Градуйований боб – це вільна стрижка, яка робить акцент на художньому безладі волосся. Кінці рваного боба мають різну довжину, а чубчика бувають асиметричними, багатошаровими, косими або ступінчастими. Така рванка відмінно підійде дівчатам з хвилястим волоссям, чарівно обрамляють обличчя. Вона ефектно виглядає на волоссі яскравого відтінку або кольорових пасмах. Для укладання рваного боба знадобиться всього кілька хвилин. Не варто домагатися ідеальності – ця стрижка вимагає недбалості. Дізнайтеся, кому йде стрижка короткий боб.

Красиві рвані стрижки волосся середньої довжини

Рвана стрижка волосся середньої довжини підійде жінкам будь-якого віку, які прагнуть виглядати молодше і не прислухаються до громадської думки. Робиться зачіска на основі класичної драбинки, залишаючи краю градуйованими. Щоб підкреслити деталі, майстри нерідко використовують колорування, приміром, блондинкам кінці фарбують в більш темний відтінок. Такі контрасти виглядають креативно, акцентуючи увагу на стрижці.

Щоб рванка не втратила своєї форми, її потрібно постійно оновлювати. Якщо вчасно не зробити, то волосся середньої довжини будуть виглядати нерівними або почнуть пушіться, а градуйована чубчик втратить свої вигляд і буде потрапляти в очі. Майстер в салоні за допомогою бритви професійно обробить кінчики, і зачіска знову буде ефектно виглядати. Щоб вона довго не втрачала форму, градуйовані кінці краще обробляти розгладжуючи засобами або випрямляти з допомогою прасок.

В стилі гранж

Зачіски в стилі гранж знову в моді. Головні характеристики стилю – недбалість, хаос, зухвала відвертість. Гранж представлено багаторівневими стрижками, об'ємним безладом і взлохмаченностью. До таких зачісок потрібно підбирати відповідний макіяж і стиль в одязі, щоб образ був досконалим. Варіанти рваних стрижок в стилі гранж на пасма середньої довжини:

  1. Каскадна.
  2. Клаптева.
  3. Асиметрична.
  4. Поголений скроню.

Каре з прямою або косою чубчиком

Каре – це базова стрижка, яка є початковою точкою для створення багатьох модних зачісок. Вона користується величезною популярністю серед жінок вже давно, але з чубчиком її стали носити порівняно недавно. Рвані пасма і коса чілка візуально роблять волосся об'ємними. Зістригаючи чубок, майстер теж робить градуювання, щоб не порушувати цілісність образу. Як показує перукарня практика, стрижку такого каре на середню довжину волосся краще робити довгу чубок, плавно переходить в кінці локонів з одного боку.

Аврора

Аврора виповнюється по техніці каскад, додає образу жіночності. Градуйовані кінці дозволяють зробити структуровану і об'ємну зачіску на локонах середньої довжини. Така рванка відмінно піддається укладці і не вимагає частого оновлення, особливо якщо волосся відростає повільно. Вона ідеально підходить для жінок, які не є володарками густої шевелюри, тому має в світі безліч прихильниць. Аврора відмінно підходить для прямих і кучерявих волосся.

Стрижки з рваними кінцями на довге волосся

Градуйовані кінці на довгому волоссі краще всього виглядають на стрижках, зроблених по каскадної техніці. У цих варіантах пасма підстригають бритвою, створюючи неоднакову довжину. Відмінно виглядають рвані стрижки на довгому волоссі з контрастним колорированием. Все більшу популярність набирають асиметричні образи з градуйованими кінцями. Вони підкреслюють індивідуальність жінки, допомагають виглядати модно в будь-якому віці.

Рапсодія

Рапсодія на довгому волоссі стрижеться по каскадної техніці. Її особливістю є різна довжина внизу і на потилиці. Асиметрична, пряма або трикутна чубчик стрижеться декількома шарами. Рапсодія відмінно підходить для кучерявого волосся і овального або круглого типу обличчя. Її укладання не займає багато часу: після миття голови на локони наноситься піна, а потім потрібна форма надається за допомогою фена та круглої щітки.

Каскад для тонкого волосся

Стрижка рваний каскад на довге волосся зберігає ідеальний баланс між об'ємом і довжиною.Тонкі пасма різної довжини надають дівчатам особливий шарм, за умови, що підстрижені професійно. Ця стрижка передбачає звичний для каскаду обсяг на маківці, але різні по довжині пасма. Вона виконується з чілкою або без неї, залежно від овалу обличчя. Дівчатам, які мають круглою формою голови, краще вибрати варіант стрижки з косою або асиметричною чубчиком, а з витягнутою формою обличчя – з прямою та густою.

Драбинка

Ідеальна рвана стрижка без чубка на довге волосся – драбинка. Вона універсальна і невибаглива, доречну в абсолютно будь-якій обстановці. Тут багаторівневі пасма выстригаются по всій голові або лише спереду біля зони обличчя. Довжина кінчиків може бути різною, а перехід між ними – помітним. Якщо не передбачена чубчик, то самі короткі волосся стрижуться на рівні мочки вуха. Великий плюс драбинки – можливість різних варіантів укладання.

Як зробити рвану стрижку в домашніх умовах

Самостійно зробити рвану зачіску на довге волосся легко. Техніка виконання така:

  1. Підготуйте волосся: вимийте і розчешіть широким гребенем.
  2. Зберіть їх зверху в кінський хвіст і закріпіть гумкою так, щоб волосся були рівними, без півнів.
  3. Посуньте гумку до кінців хвоста, залишаючи близько 5 сантиметрів у краю. Для отримання більш вираженого рваного каскаду залиште більшу відстань.
  4. Утримуючи пасма в гумки, обріжте кінець хвоста гострими ножицями і потрясіть головою.
  5. Якщо хочете, щоб локони були більш виражені, то обстригите їх рівною лінією до бажаної довжини.

Відео

Протягом кількох останніх сезонів жінки та дівчата різного віку все частіше вибирають стрижки з хаотичними пасмами різної довжини. Градуйованою зачіскою вони не тільки підкреслюють риси обличчя, але і надають своєму образу індивідуальність і особливу привабливість. В основу рваною стрижки йдуть, як правило, класичні зачіски: каскад, каре, боб. Рвані кінці надають цим зачіскам особливий шарм і ізюминку.

Існують дві основні техніки рванки: зріз під прямим кутом і філіровка, кожна з яких гарна по-своєму. Прямий зріз дає більш чіткі рвані кінці, різко позначаючи межі пасм, а філіровка додає локонам злегка розпатланий вигляд і обсяг. Дивіться відео, як виконується стильна асиметрична рванка на коротких волоссі:

Жіноча асиметрична стрижка від Ірини Волощенко

Як красиво укладати рвані зачіски

Для укладання рваних зачісок в домашніх умовах вам знадобляться:

  • засіб для укладання (піна, мус, крем);
  • фен;
  • гребінь;
  • кругла гребінець;
  • затискач;
  • лак;
  • моделюючий віск або гель;
  • утюжок середнього діаметру.

Техніка створення укладання волосся середньої довжини:

  1. На вологе волосся нанесіть засіб для укладання, розподіляючи його по всій довжині.
  2. Гребенем розчешіть голову.
  3. Злегка підсушіть волосся феном.
  4. Круглої гребінцем починайте укладати ззаду (потиличну частину голови), піднімаючи пасма біля коріння і просушуючи феном. Кінці слід підкручувати всередину.
  5. Таким же методом обробляються бічні зони і маківка голови.
  6. Висушені пасма закріпіть затиском, залишаючи чубок.
  7. Розчешіть її, покропите лаком, випрямляйте праскою починаючи від коренів, закінчуючи кінцями, злегка підкручуючи всередину.
  8. Такою ж процедурою праскою обробіть спочатку верхівкову зону, потім бічні частини і в кінці потилицю.
  9. Розітріть в руках віск і взъерошьте укладання пальцями, піднімаючи пасма біля коріння.
  10. Виділіть воском пасма, і збризніть лаком готову укладання.

Фото модних стрижок з рваними краями 2017

У 2019 році стилісти пропонують модницям звернути увагу на рвані пасма, які выстригаются на волоссі будь-якої довжини. Актуальні здорові і доглянуті локони, з ефектом недбалості і асиметричністю ліній. Такі зачіски допомагають жінці виглядати стильно, не докладаючи для цього надто великих зусиль. Головні тренди цього сезону:

  • ефект омбре, брондірованіе, колорування для рваних пасом;
  • подовжена коса чілка;
  • рвані кінці, градуювання пасом;
  • вистрижений скроню, асиметричний проділ.

Стиль цього року – використання натуральних тонів для фарбування волосся. У моді темні відтінки горіха, каштана, ніжного латте, насиченого шоколаду і червоного дерева. Блондинки віддають перевагу теплим відтінкам: бурштиновим, персиковим, молочним, рудим. Пропонуємо вам переглянути фото рваних стрижок, модних в 2019 році.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!